GUILD`i südamlik avapiduFoto: Andri Peetso, Silver Mikiver, Henri Vares
Inimesed
11. juuli 2018, 09:15

PILDID | Vanalinnas avas uksed uhke brändipood, mis teeb sind õnnelikuks (9)

Tallinna vanalinnas avas uksed kodumaise brändi GUILD uus esinduspood, mida linnarahvas on oodanud pikisilmi alates hetkest, mil Laia ja Vaimu tänava nurgal said suuri aknaid katma valged plakatid kirjaga “GUILD – loodetavasti avame peatselt”. 

Poe interjööri iga detail on ehe ja läbimõeldud, disainerite endi poolt kujundatud ning täpselt seal kus peab, luues ühtse, rustikaalselt harmoonilise terviku. Nagu õigele gildile kohane, on suur osa interjöörist sündinud koostöös kodumaiste meistrite ja seppadega – nagu näiteks massiivne tammepuust ja fossiilidega kaetud paekivist lett, sepistatud kübarahoidjad, uste käepidemed, stanged, riiulid ja riietuskabiinid.

Poodi sisenedes astuks just kui teise maailma - põrandaid katavad villased antiikvaibad, seinu kaunistavad maalid ja pildid, kogu ruum on täidetud roheliste taimede ja põnevate detailidega. 

“Eesmärk oli luua ruum, kus oleks päriselt hea olla. Tehislikke, ülevalgustatud ja hingetuid poode kerkib kui seeni peale vihma – kedagi nähtavasti ei huvita, kuidas inimene end säärases keskkonnas tegelikult üldse tunneb. Parim kompliment, mis meile seni on öeldud, on et “kõik poed peaksid säärased olema”. Tundub, et me eesmärk sai täidetud ja see teeb meid väga õnnelikuks!” kommenteerib GUILDi üks loojaid Joan Hint.

Üks põhjuseid, miks gildi kontseptsioon taaselustati, oligi ärkamine muutuse vajalikkusele. Loodud Sten Kariku ja Hinti poolt, ühendati villa-, teksa- ning kübarameistrid ning rajati Tallinnas hubane ateljee, kus hea töötada ja inimesed teineteisest hoolivad. Seejuures ongi peamiseks eesmärgiks just meisterlikkus koos eetilise muutusega, kaasaegne ent ajatu rõivakunst, mis tehtud vaid naturaalsetest materjalidest tõeliselt harmoonilises keskkonnas. 

GUILDi poe rõivavalik täieneb jooksvalt iga kuu ning oma koht on ka maagilistel väärisehetel ning niši aksessuaaribrändidel. “Tore, kui meilt oleks võimalik saada kogu klappiv outfit. Kõik, mida oma poes pakume, on kindlasti väga eriline kas oma disaini või loomisloo poolest.” heidab poe valikule valgust gildi teine eestvedaja, Sten Karik. 

Avamispidu oli suurejooneline ent samas tavapäraste avamispidudega võrreldes ootamatult südamlik – üles astusid mitmed artistid nagu nt Mick Pedaja, väelaulik Jane Kruus ja Rain Tunger. Lisaks vürtsitas õhtut mustkunstnik Kevinski ning mitmemeetrised tsirkusetegelased.

Külalistest püüdsid pilke nii tuntud näod nagu Anu Saagim, kunstnik Martin Saar ja Okeiko, Rain Lõhmus, Urmas Sõõrumaa, näitlejanna Ingrid Margus, modellisaate võitja Kätlin Hallik, õed Härmatid, Inga Kaare, mitmed rõivadisainerid nagu nt Äli Kargoja ja Marit Illison jpt, rääkimata GUILDi värvikast sõprusringkonnast ja kaabudega klientuurist.

Klaasides kõlises nii peen Mummi šampanja kui ka Veuve Clicquot, samuti hoidsid meeleolu üleval ka Freixenet Cava, loomulikult kääritatud Fentimansi limonaadid ning teemaga igati haakuv vesi Reval. 

Kodumaise rõiva- ja kübarabrändiga, mis põimib ajastuid ja kultuure uljalt ühte, jäädes seejuures alati äratuntavalt stiilipuhtaks, saab nüüdsest tutvuda nende vanalinna poes aadressil Lai 36.

Vaata pilte!