Prints Louis' ristimineFoto: AP/Scanpix
Inimesed
9. juuli 2018, 19:26

GALERII | Briti kuningakoda pidas prints Louis' ristseid (1)

Prints Williami ja tema abikaasa Kate'i kolmas laps Louis ristiti täna Londonis. Tseremoonia viis läbi Canterbury peapiiskop Justin Welby.

Louis' vanavanavanemad kuninganna Elizabeth II ja prints Philip puudusid ristimiselt. 92aastane kuninganna oli teel koju Norfolkist ning teda ootab ees mitu tähtsat kohtumist, nende hulgas ka kohtumine Ameerika presidendi Donald Trumpiga reedel.

Prints Philip taganes aga kuninglikest kohustustest eelmisel aastal ning on seni hoidnud madalat profiili. Kummagi puudumine pole seotud terviseprobleemidega. 

9. juuli on kuningapere ajaloos väga tähtis päev. 17 aastat tagasi sel kuupäeval, aastal 1947, teatasid Elizabeth II ja Philip Mountbatten oma kihlusest. Tegelikult olid nad selleks hetkeks juba üle aasta kihlatud olnud, kuid ei rääkinud sellest varem. 

Prints Louis kandis ristimisel pitsiga kaunistatud valget satiinkleiti ning on kaheksas kuninglik võsuke, kes seda kannab. Esmakordselt kasutati seda aastal 2008 ning tegu on koopiaga kleidist, mis tehti kuninganna Victoria vanima tütre ristimiseks. Eelmine kleit oli kasutuses aastani 2004. 

Prints Louis' ristimine Foto: AP/Scanpix

Louis ristiti pisut üle kahe kuu vanuselt. Tema vend prints George oli ristides kolmekuune, kuid isa William ristiti 4. augustil aastal 1982, kui William oli kuuenädalane. Kuninganna Elizabeth II ristiti viienädalaselt, prints Charles aga kuu ja ühe päeva vanuselt.

Väike prints Louis sai omale kuus ristivanemat, kes on kõik kuningliku paari lähedased sõbrad. Ristivanemateks on Williami poolt valitud kauaaegne sõber Nicholas van Cutsem, Williami koolikaaslane Harry Aubrey-Fletcher ning kuningliku kõnekirjutaja James Meade'i naine Laura Meade. Nimekirjas on ka Guy Pelly ning Kate lisas omalt poolt sinna oma kooliaegse sõbranna Hannah Carteri ning nõbu Lucy Middletoni. 

Pärast ristimistseremooniat koguneti vaiksele teejoomisele, mida võõrustasid Kate ja William ning külalised said osa ühest väga erilisest tordist. Nimelt söödi seal üheskoos Kate'i ja Williami 2011. aastal peetud pulmast alles hoitud pulmatorti. 

Kate'i ja Williami pulmatort Foto: Reuters/Scanpix

Tavaliselt on olnud kombeks hoida alles tükk pulmatorti esimese lapse ristimiseks, kuid Kate ja William on hoidnud ühe kihi kõigile oma lastele. Õnneks oli nende pulmatort hiiglaslik, lausa kaheksakihiline ning selle tegemine võttis aega viis nädalat. Kuidas tort endiselt söödav on? Lihtne - see sisaldab alkoholi, mis koogil säilida aitab, kirjutab Daily Mail