HarryFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
9. juuli 2018, 13:13

Aasta onu! Prints Harry kulutas vennapoja ristimiskingitusele 9000 eurot (5)

Täna ristitakse Inglismaa kuningapere uusim liige prints Louis ning tema onu Harry on vennapojale teinud tõeliselt helde kingituse ning kulutanud sellele lausa 9000 eurot, vahendab Daily Mail.

Harry ostis poisile, kelle vanemad on Harry vend prints William ning Cambridge'i hertsoginna Kate, nimelt raamatu "Karupoeg Puhh" esimese eksemplari. Louis ristitakse täna St. Jamesi palees ning seda teeb Cantebury peapiiskop Justin Welby.

Prints Louis Foto: PA Images/Scanpic

Ristimistseremoonia saab olema privaatne ning kutsutud on vaid lähedased sõbrad ja perekond. Kindlasti on kohal neljane prints George ja kolmene printsess Charlotte. 

Raamat anti esmakordselt välja aastal 1926 ning selle tiraaž oli 30 000 eksemplari. Harry kulutas esmatrükile 8000 naela ehk umbes 9000 eurot. Arvatavasti ostis mees raamatu Londonist haruldaste raamatute müüjalt Peter Harringtonilt. "Üks Harry armsamaid lapsepõlvemälestusi on see, kuidas ema talle unejuttu luges," ütles üks allikas.

"Karupeog Puhh" esmatrükk Foto: Wikimedia Commons

Arvatakse, et alguses plaanis Harry osta raamatu "Alice imedemaal. Alice peeglitagusel maal", mille hinnaks oli 27 000 eurot, kuid pidas siiski "Karupoeg Puhhi" sobivamaks. 

Täna näeb Cambridge'i hertsoginnat ja hertsogit esmakordselt avalikkuse ees viieliikmelise perekonnana. 

William, Kate ja prints Louis Foto: PA Images/Scanpic

Arvatavasti on ristimisel kohal ka Sussexi hertsog ja hertsoginna Harry ja Meghan ning Kate'i lapseootel õde Pippa ning vend James. 

Ristimine algab Eesti aja järgi kell 18. Väikese printsi ristivanemateks saab kuus inimest, kes on kõik kuningliku paari lähedased sõbrad. Ristivanemateks on Williami poolt valitud kauaaegne sõber Nicholas van Cutsem, Williami koolikaaslane Harry Aubrey-Fletcher ning kuningliku kõnekirjutaja James Meade'i naine Laura Meade.

Nimekirjas on ka Guy Pelly ning Kate lisas omalt poolt sinna oma kooliaegse sõbranna Hannah Carteri ning nõbu Lucy Middletoni. 

Väike prints Louis Arthur Charles sündis Londonis 23. aprillil.