Elumaja süütamises kahtlustatav teel Viljandi kohtumajjaFoto: Kenno Soo
Krimi
8. juuli 2018, 18:42

FOTOD | Hedvig Hansoni maja süüdanud mehele esitati kahtlustus mõrvakatses (95)

Täna vahistas Tartu maakohus prokuratuuri taotlusel Viljandimaal Tuhalaane külas elumaja süüdanud mehe. Politsei esitas mehele kahtlustuse mõrvakatses ja korduvas kehalises väärkohtlemises.

Kahtlustuse kohaselt sõitis joobes 55aastane mees 7. juuli öösel kella kahe paiku murutraktoriga Tuhalaane külas asuva elumaja hoovi. Seejärel valas ta valjuhäälsete ähvarduste saatel maja trepile ja ühele seinale bensiini ning süütas maja põlema. Maja süütamisega põhjustas kahtlustatav ohu majast omal käel pääsenud perenaise, laulja Hedvig Hansoni, ja tema kahe alaealise lapse eludele. Sellise tegevusega pani ta kahtlustuse kohaselt toime tapmiskatse üldohtlikul viisil ehk mõrvakatse.

Lisaks kahtlustatakse meest oma lähedaste korduvas kehalises väärkohtlemises.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Toomas Liiva sõnul veedab elumaja süüdanud mees oma teo tagajärjel esialgu vähemalt kaks kuud vabadusest isoleerituna.

"Edasise kriminaalmenetluse käigus kontrollivad uurijad juhtunu asjaolusid ja ka meedia kaudu avalikuks saanud informatsiooni. Seega kontrollime ka väiteid, et mees on oma lähedaste kallal vägivallatsenud," ütles Liiva.

"Arvestades selle juhtumi asjaolusid ja süütaja otsusekindlust alustatu lõpule viimisel, on talle esitatud kahtlustus mõrvakatses. Seega ei ole kogukonnal põhjust karta, et kahtlustatav kinnipidamisasutusest lähikuudel vabaneks," ütles prokurör ja lisas, et kohus võib süüdimõistmisel mehe selle teo eest kuni eluks ajaks vangi saata.

Kohtueelse uurimise ajaks jääb kahtlustatav esialgu vahi alla kuni kaheks kuuks, kuid sõltuvalt uurimise kestusest taotletakse vajadusel selle perioodi pikendamist.

Mõrvakatse eest näeb karistusseadustik ette kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Kohtueelset uurimist viib läbi Lõuna prefektuur Lõuna Ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Elumaja süütamises kahtlustatav teel Viljandi kohtumajja Foto: Kenno Soo

Džässlaulja Hedvig Hanson magas maja süütamise ajal ühes lastega parajasti ööund.

Süütajaks oli väidetavalt lauljatari naabrimees, kuigi Hansoni sõnul pole neil omavahel kunagi probleeme või isegi erilist kokkupuudet olnud.

Miks mees maja põlema pani? "Põhjus, mis ta välja tõi, oli see, et mina kutsusin politsei - et ma olen nõid," ütles Hanson Õhtulehele, et naabrimees oli eelmisel nädalavahetusel rünnanud oma naist noaga.

Asjast teada saanud külamees edastas pikemalt mõtlemata info korrakaitsjatele. Ent miskipärast arvanud naabrimees, et nii-öelda pealekaebajaks oli hoopiski Hanson. Loe pikemalt Õhtulehe intervjuust.