Nublu kontsert Viljandis Koidu seltsimajasFoto: Kenno Soo
Saund
7. juuli 2018, 09:51

GALERII | Räppar Nublu: „Eelmisel suvel ma h*i arvasin, et tulen seda lugu järgmisel aastal Viljandisse esitama.“ (6)

„Kas teen ühe loo veel või tahate Nublut?“ õrritab räppar Double V rahvast. Tänavakultuurifestivali „Viljandi Bash“ järelpeo publik, kellest valdav enamus on varastes kahekümnendates, täidab Viljandi Koidu seltsimaja kisa ja viledega.

Paraku ei näi Pärnu räppar Double V lavalt lahkuvat, sest esitab vähemalt kaks lugu veel. Kui pärnakas ütleb pärast lubatud viimast pala, et teeb veel ühe laulu, hakkab rahvas läbisegi karjuma. Ei saagi sotti, kas nad soovivad mehe lahkumist või karjuvad lihtsalt karjumise pärast. „See on mu elu parim live!“ hõiskab räppar lõpetuseks.
Pärast Double V lahkumist lavale Nublut oodates mõtlen, kas näen täna seda, mis juhtus 12. aprillil Erinevate Tubade Klubis, kus Nublu esimesel kontserdil laulis publik juba kõiki mõminaräppari lugusid kaasa. Ootused on kõrged.
Ja siis ta saabub, seljas hallid dressid, ees suusaprillid. Tüdrukud kiljuvad ja noormehed vilistavad. Arvestades, et Nublu astus mõni tund enne Viljandisse tulekut üles Kohtla-Nõmmel festivalil Mägede Hääl, on räpparil väga palju energiat. Kindlasti mängivad rolli ka Koidu seltsimajja tulnud fännid, kes Nublu laule täiest kõrist kaasa karjuvad.

Pool tundi korralikku kütet

„Viljandi, mul pole kunagi sellist tunnet olnud,“ on Nublu publikuga rahul. „Eelmisel suvel ma h*i arvasin, et tulen seda lugu järgmisel aastal Viljandisse esitama,“ sõnab räppar enne lugu „Puhkus“. Näen oma raskemuusikat kuulavat sõpra, kes mulle hüvastijätuks lehvitab ja ütleb, et tema rohkem ei suuda.
Räppar võtab jutuks ka jalgpalli, küsides publikult, kas nad selle päeva mänge vaatasid. Hõisete peale palub Nublu DJ-l mängima panna Bellini loo „Samba De Janeiro“, mille peale läheb saalis lahti suurem tantsupidu. Isegi DJ, kes on laval karkudega, viskab need õhku ja elab täiega kaasa.

Nublu on hämmingus: „Kui Viljandis kogu aeg nii on, siis ma võin siin iga päev esineda.“
Näen, et ka lava kõrval valvav turvamees muigab publiku möllu peale.
„Ma lähen siit raske südamega ära, aga teen ühe loo veel,“ sõnab mõminaräppar pärast poolt tundi laval olemist. Õhtu jooksul läheb teist korda käima tema uusim hitt „Mina ka“, mida rahvas väsimatult täiest kõrist kaasa laulab.
Peale ägeda publiku jääb Nublule tänast õhtut meenutama must rinnahoidja, mille salapärane neiu publikust talle viskab.