Kaader filmist „Supilinna salaselts“.Foto: Eesti Filmi Andmebaas
Film
6. juuli 2018, 16:49

Valmib kaks uut lühisarja: „Supilinna salaselts“ saab jätku, ekraanile jõuab ka sünge krimi

Eesti Filmi Instituut (EFI) jagas esimest korda arendustoetusi minitelesarjadele. 20 000eurose toetuse stsenaariumi arendamiseks said lasteseriaal „Supilinna salaselts ja kurgimaffia“ ning krimiseriaal „Sügavik“.

Kümne projekti seast tegi valiku komisjon, kuhu kuulusid telerežissöör ja -produtsent Jüri Pihel, teleprodutsent Kaupo Karelson, EFI juht Edith Sepp, peaprodutsent Piret Tibbo-Hudgins ja eelarvenõunik Endel Koplimets. „Toetuse said need kaks projekti, mille puhul võib loota edu ka väljaspool Eestit,” ütles Karelson.

2015. aasta filmi „Supilinna salaselts“ vaatas Eestis 92 000 kinokülastajat, film on dubleeritud üheksasse keelde, müüdud kümnesse riiki ja käinud 60 festivalil. Nüüd arendab Nafta Films (produtsent Esko Rips) koos Soome kaastootjaga filmilugu edasi kaheksaosaliseks sarjaks.

Stsenaristid on Andris Feldmanis ja Livia Ulman, režissöörid Helen Takkin ja Oskar Lehemaa. Lugu kõneleb laste kadumisest nutiseadmete pakutud virtuaalreaalsusse.

Krimipõnevik „Sügavik“ valmib Allfilmi ning Rootsi ja Saksa tootjate koostöös. „Eesti vaataja on harjunud tihedate Skandinaavia kvaliteetsarjadega, püüame pakkuda midagi sarnast, aga kindla Eesti identiteedi ja pisut teistsuguse lähenemisega,“ seletab produtsent Ivo Felt.

„Sügavik“ on Lauri Lippmaa Šoti filmiakadeemias läbitud stsenaristikamagistrantuuri lõputöö, edasi arendab ta seda kursusekaaslastega Hispaaniast ja Iirimaalt ning õppejõud Nigel R. Smithiga Šotimaalt.