Oudekki Loone kohtus Itaalia president Sergio Mattarellaga(vasakult teine).Foto: Erik Peinar
Inimesed
6. juuli 2018, 12:08

Oudekki Loone sai Itaalia presidendilt auraha rinda: pisar tuli silma küll (27)

Oudekki Loone, kes juhib Eesti-Itaalia sõpruskonda, jagas eile sotsiaalmeedias pilte kohtumisest Itaalia president Sergio Mattarellaga. Loone pälvis presidendilt ka kõrge autasu - Itaalia Vabariigi Teeneteordeni rüütliristi.

Autasu kannab nime Itaalia Vabariigi Teeneteordeni suurohvitseririst (Grande Ufficiale dell'Ordine al Merito della Repubblica Italiana) ning seda võib võrrelda lausa rüütliks löömisega. 

“Ma üldiselt ei ole sentimentaalne inimene, aga pisar tuli silma küll,” on Oudekki tunnustusest liigutatud. “See tuli väga suure üllatusena. Ma tõesti ei oodanud seda.” Naine lisab, et autasu on tema jaoks väga oluline. "Kui sa oled oma tööga suutnud teha midagi nii olulist, et üks riik annab sulle autasu teenete eest vabariigile, siis see on kindlasti väga tähtis. Kindlasti on see oluline minu jaoks ka edaspidi.”

“Tegelikult ei ole sellised riiklikud autasud lihtsalt suvalised viisakusavaldused, need on väga olulised. Niisugused tunnustused panevad rohkem pingutama, püüdma olla väärikad ja kodanike heaks tööd tegema."

Sama autasu on saanud eestlastest veel  ka Mart Einmaa, Katrin Moon, Urmas Eigla, Eva-Maria Liimets ja Tiina Viiksaar.