Inimesed

MARILYN JURMANI BLOGI | Kalamaja uued karpmajad on nagu halb unenägu! (100)

LISA KOMMENTAAR

K.P.11. juuli 2018, 21:40
MARILYN on sul mingi sünnitus järgne jama ah jaa sedasi ei saanud kirjutada siis õnnistus
metsjeesus 5911. juuli 2018, 17:02
sulle on korralikult taha vaja, küll siis need õudusunenäod lõppevad!
probleem9. juuli 2018, 19:54
on selge.Tibile tuleb anda tallinna peaarhidekti koht!
9. juuli 2018, 16:28
Sa oled ise Üks Halb Unenägu!
Kalamaja karbikujulised solkmajad on liiast9. juuli 2018, 13:33
Kalamajja on planeerit esimesed torumaja. Majad ja korterid on torukujulised. Nagu makaroffi flööt.
Ümarus üllastab !
raimo9. juuli 2018, 13:00
Varem tehti vanade majade renoveerimist rohkem Kalamajas, ning ehitati ka mõned samas stiilis puitmajad. Ainult et renoveerimisel jäävad need varem vaese töölisklassi elamud seest ikka sama väikeseks, mille eest ei saa täit tulu, samuti pole uued puitmajad enam nii soodsad ega paku maksimaalset netopinda mida maha müüa - seda aga pakuvad taolised krundi piirini täisehitatud kastid. Ja need on tüüpprojektid, sarnased kastilaadsed majad juba olemas ka Tartu "miljööväärtuslikus" Supilinnas Seetõttu ongi taolised plekiga üle löödud kastid arendajale etemad. Nemad saavad väita, et ongi 21. sajand ja ühtne stiil on vanameelsete jaoks. Et (värvi)pimedate ühingu tehtud kujundus on tegelikult IN. Väga ei pea muretsema, praegu buum, müüs Endover vana Mereakadeemia praegunevate seintega majas korterid kiirelt maha kusagil Lasnamäe tühermaal, asi siis ühes kõige popimas piirkonnas mingit jama maha müüa. Ostavad kasvõi need, kes poole aasta pärast kavatsevad veel kallimalt maha müüa, kui ka ise tegelikult seal elada ei taha.
Kah Kalamajaks9. juuli 2018, 17:09
...ja seda sünnist saati, ehk üle poole sajandi juba. Huvitav on olnud jälgida seda elu siin Kalamajas (jah ikka niimoodi nimetati seda kanti ka minu lapsepõlves, kuigi oli tegemist nn kõdurajooniga). Veidi häirib, et uustulnukad meie kodukandis on omaarust nii kõvad tegijad nagu oleksid selle linnaosa ise välja mõelnud. Tulge nüüd ikka maapeale kallid noored kaasasukad, ärge arvake endist liiga palju ja proovige meie ilusa vana kodukandiga sulanduda, ka meie, põlisasukate kombeid austada. Jah oleme ehk vanad ja tahame tõesti autoga ka sõita, ei viitsi enam rattaga kimada, mida on ka elu jooksul piisavalt tehtud, et ei ole vaja ainult kergliiklusteid ja ülikitsaid autoradasid. Mis puutub uutesse n.ö koledatesse majadesse, siis jah need on veidi harjumatud, aga koondunud siiski rohkem ühte kanti nn Uus-Kalamajja.
elan 9. juuli 2018, 12:55
Kalamaja vanas majas - kah halb unenägu.
Juurmann9. juuli 2018, 11:23
Jurmani lugedes on üsna kindel, et kalamaja elanikel on kala aju. No on alles tark naine, pole teemat, mida ta ei valdaks.
sundüürnik9. juuli 2018, 10:32
kalamaja ja pelgulinna põlis-asukad surutakse kusagile ääremaadele selleks et teha ruumi nn.uusrikastele ja põlisasukate korterid müüakse oksjonil maha põhja-tallinna linnaosa valitsuse poolt
sündisin pelgulinnas ja nüüd tullakse ning öeldakse et linn on huvitatud...ajad muutuvad ja mina olen esimene, kes relv käes selle müüdava kapitalistliku saasta teise ilma saadab.
norrakas9. juuli 2018, 09:51
uus arhitektuur uueks arhitektuuriks, aga ausalt øeldes on køige røvedamad need majad, mis on lastud tåiega kåest åra laguneda. nagu ka pildil olev puumaja kus ka jurman ise elab vist. parkimine kalamajas on tåielik øudusunenågu, eriti kui veel rohkem kylalisi peaks tulema. olles tartust pårit vøin
øelda, et samasugune røvedate puumajade valik on ka tartus olemas karlova ja supilinna nåol. millegipårast nimetatakse ka neid miljøøvåårtuslikuks. need oleks vøibolla miljøøvåårtuslikud, kui need majad korras oleks. praegu on tegu ikkagi korraliku pilpakylaga. ausalt øeldes tuleks paljud majad lihtsalt buldooseriga maha lykata. aga sellised arvamusliidrid, kes ei suuda isegi oma maja yle vårvida vøiksid ikka olemata olla. teie oma maja nåeb vålja nagu saast, aga vingute korralikult ehitatud majade yle.
MARILYN JURMANI BLOGI9. juuli 2018, 08:48
9. juuli 2018, 08:43
Täiesti kihvtid majad need must ja kollane ja ilmestavad kõdumajasid.
Vanaema9. juuli 2018, 08:13
Aitäh, Marilyn, humoorika elupildi eest! Tore oli seda lugeda. Kahju, et väga palju on kommentaare, mis meenutavad joomaste peade tigedust. Need sellid peaksid enne pead selgeks magama, haige pea terveks ravima, enne kui oma mõttetut kurjust avalikkusele demonstreerima hakkavad. Sada korda meeldivam on lugeda noore inimese kirjutatud elupildikesi kui sellist soppa. Kui ikka midagi asjalikku öelda pole, ärge haukuge noore inimese kallal. Kui leiate, et olete targemad ja paremad, blogige ise. Jõudu, Marilyn, Sulle!
terrass8. juuli 2018, 23:45
jurman jurmaniks aga need karpmajad on tõesti rõvedad - FAKT!
nojah9. juuli 2018, 00:59
aga kui kliendid ostavad, ju siis ikka ei ole jubedad, ilusad on ikka siis ju. vot kui ei ostaks, siis ei tehtaks ka neid.
mustal9. juuli 2018, 23:26
tuleb varsti laudistust vahetama hakata, aga arhitektidel soovitaksin seal rajoonis ringi jalutada ja mõtiskleda, millist laudade pikkust on õigem kasutada.
Noblessneri8. juuli 2018, 22:42
kanti kutsutakse Kalamäeks. Rohelust vähem kui Lasnamäel. Ja ka vanade puumajade vahele topitakse mingid karbid, vanad puud võetakse maha, rohelus kaob.
Paljud uued elanikud ei suuda 200 meetritki ilma autota liikuda ja selliseid lisandub Kalamajja aina enam ning tänavad kogu aeg autodest umbes. Vanad majad ei kannata vibratsiooni ja müra välja. Ei jõua ära oodata, millal osa Kalamaja tänavaid autovabadeks tänavateks saavad.
Paistab, et arendajad on oma trollid siia kommenteerima suunanud. Normaalsete kommentaaride vahel on viha ja tigedust täis.
123458. juuli 2018, 22:09
Alasti Marilyn Jurman on iga kord nagu halb unenägu, pane oma prioriteedid paika!
Jurilin marman8. juuli 2018, 21:48
tundub pąrast väljamaal käimist umbe spetsiaalhariduse saanud olevat, kuigi kool lõpetamata.?..
8. juuli 2018, 21:02
Tuleb välja, etet igasugu blogijad n nüüd suured ehitus eksperdid. On tõesti kedagi veel, kes neid mallukaid ja jurmane jälgivad/loevad?
To 21:028. juuli 2018, 22:14
Kedagi veel peale sinu?
Kalamaja8. juuli 2018, 20:16
Jurman: "Kunagi, nii umbes aastal 1997, elasin ma ka Kalamajas, aga ma ei tea, kas seda siis kutsuti Kalamajaks."
Kalamaja on väga vana nimi. Vikipeedia: "Kalamaja nime saamisloo ümber on mõnedki legendid. Küll olevat seal elanud üks naine nimega Kala-Mai, kes teistest veidi jõukam olevat olnud, siis jälle arvatakse, et vanimad sealsed elanikud kandnud perekonnanimesid Tursk, Räim ja Haug. Kõige tõenäolisemaks nime saamise looks peavad ajaloolased, et praeguse Suur-Patarei tänava ümbruskonnas asusid juba muinasajal ümberkaudsete külade kalameeste ajutiselt kasutatavad hooned (kalamaju). Esimesed kirjalikud viited piirkonna asustusest pärinevad 1374. aastast. Jutt on praegusest Kalamajast loode poole jäävast Hundipea poolsaarest. Pole kahtlust, et sel ajal oi Kalamajas hoonestus juba ammu olemas."
Oma kodukandi ajalugu tuleb tunda!
https://et.wikipedia.org/wiki/Kalamaja
Raul8. juuli 2018, 20:03
Olen eland siin 1959 aastast saadik, väga hea ,et Kalamaja areneb. Vingujad võiksid kolida sinna kus on vanad talud,mahajäätud kolhoosikeskused . Hinnad ka taskukohased ja maalähedased. Ei saa aru miks on koguaeg vaja vinguda???? Eks asi on ikka selles,et endal on asjad halvasti ja kadedus ,õelus pressib seda rosinaaju veel väiksemaks . Õnneks elu läheb ikka õiget rada ja murunäksijad,põllul sünnitajad ja muu selline väärastanud kontingent võib sopalehes edasi niuksuda .
Akrtidekth8. juuli 2018, 19:54
Kalamaja moderne arendus hetkel on kui meeletud kirjavead heas raamatus. Pelgulinn on miljöö osas tunduvalt parem, kuid seal puudub merevaade. Justnimelt see vana Pelgulinn on nagu Kadriorg.
Mar8. juuli 2018, 19:44
Kas see hall karpmaja pole mitte sama, mida ühes saates näidati, et linnale esitleti kui eramaja ja salaja ehitati kortermajaks?
MARILYN JURMANI BLOGI |8. juuli 2018, 19:36
Malle8. juuli 2018, 19:30
Elan Kalamajas 70 aastat ja võin julgelt öelda,et kultuuruimaja ümbrus ei olnud hirmuäratav kui siis autodesse murti sissse mis aga juhtub ka tänapäeval.Kalamaja surnuaia ümbrus oli koht kuhu eriti ei olnud soovitav õhtuti liikuda.
riik hakkab piirama põllumaale ehitamist8. juuli 2018, 19:30
Maaeluministeerium on teinud valitsusele ettepaneku algatada maaelu ja põllumajandusturu korraldamise seaduse eelnõu, mis raskendaks väärtusliku põllumajandusmaa sihtotstarbe muutmist ja seaks sellele ehituspiirangud. ?? Kui Tln sse asub igal aastal ca 5000 inimest ja lähiümbrusesse enam nii ehitada ei saa, siis kas mahutame 20 aastaga ühe Tartu linna Tln sse, ja järgmise 20 ga veel teise!!
Harri Kingo8. juuli 2018, 19:10
Miks seda Marylin Jurmanit üldse ülepäeva avaldatakse... Arusaamatu! Kes ta on? Näitleja? Mida ta teab arhitektuurist? Miks ajaleht tema toodangut täis on? Kas meil on tõesti targad inimesd otsa saanud?
Blogijate "teoste" avaldamine ajalehes on professionaalide asendamine isehakanud amatööridega. Mistahes elualal see asenadmine ka ei toimuks, see on selle valdkonna surm. Ajakirjandus on on otsustanud välja surra? Õhtuleht teeb algust?
Eldur Aadu8. juuli 2018, 19:20
Lootus on selle asja nimi.
Õhtuleht loodab, et on lolle kes loevad (no küllap neid ka on, vaata või mind, ikka vaatan mida see ullike jälle kokku soperdanud on), suurem lootus on sellel et lollike kes loeb, klõpsib ka reklaamidel (seda osa pole ma iial teinud, ega tee ka).
Ma ei toeta ajakirjandust sellisel sopaartiklite kujul mida tänapäeval toodetakse, ega ka halearmsate nõretavate artiklite kujul mida vargamäel produtseeritakse ja kuuelekate õuenarridena "ajakirjanikud" avaldavad. Teate küll millest ma räägin.
ehh8. juuli 2018, 19:31
temake on meil plogija! (p-ga meelega).
väga upsakas ja ülbe 8. juuli 2018, 20:46
kommentaar Harri Kingolt. Kes ta ise selline on, et teisi halvustab, aga ise ka avaldab iga asja kohta arvamust.
Urmas8. juuli 2018, 21:37
Ta ei ole ju isegi Näitleja
Harri Kingo8. juuli 2018, 22:25
"Väga...": Ma olen täiesti tavaline inimene nagu sinagi ja nagu sina, nii kirjutan ma kommentaari ja arvan midagi. Nagu paljud. Kuid erinevalt sinust mitte kaaskommenteerija kohta, vaid selle näitlejast nn.arvamusliidri ja ajakirjanduse allakäigu kohta. Püüa reele saada ja isiklikkus jätta - ära alanda ennast.
Harri Kingo8. juuli 2018, 19:02
Kõik need, kes laidavad Kalamaja uute ehitiste arhitektuuri: olge head, palun andke linke piltidele nendest majadest, mis teie meelest antud miljöösse sobiksid. Te kõik laidate valimatult kogu Kalamaja uusarhitektuuri, nagu oleksitete arhitektuuriakadeemikud. Aga mul on tunne, et te olete rahulolematud võhikud ja mida Kalamajja ka poleks ehtiatud, te oleksite täpselt sama kirjutanud. Niisiis, teie ainus eemsmärk ja lõbu ongi vaid kõigele ära panna ja seda nautia. Teie tegevus on teie 1 minut mõnu.
Andke pildimaterjali Kalamajja sobivast arkitektuurist. Vaataks, milline on see arhitektuur, mis Teie meelest Kalamaja seniste lobudike asemele kõlbaks.
Aga ene, kui lähete Google'i pildimaterjalo korjama, ärge inustage nõuet: teie pakutud uus ja sobiv arhitektuur peab Kalamajja sobima. Niisiis, pilte Sidney ooperiteatrist ja Trump Towerist pole mõtet saata. Nähke veidi vaeva ka mõtlemisega, akadeemikud.
...8. juuli 2018, 21:30
Kui keeruline see saab olla? Samasugused puumajad sobiks sinna.
oeh9. juuli 2018, 01:07
siia ei saa ju panna pilte? milleks siis üleskutse? ja vaadake nüüd, harri, seda tumehalli maja, mis pildil, no kas on tõesti ilus ja sobib sinna (või kuhu iganes)?
aga puitmaju või puit/kivimaju on ju küll, mis sobivad, kassisabas näiteks. ja tõesti ka kadriorus on mõned head näited.
Vanaema9. juuli 2018, 08:02
Kas tõesti HARRI KINGO? Nii grammatikavigadest kubisev artikkel...
tagantjärgi tark8. juuli 2018, 18:22
kus sa ullike enne (ostmist) olid?
nii8. juuli 2018, 18:15
tahaks osta kalamajast endale korterit....
Kutsekoolik8. juuli 2018, 17:51
Kas keegi reab,mis haridus sellel tädil on?
Sinu küsimus tundub tõestusena8. juuli 2018, 18:10
et haridusel ei ole haritusega märgatavat suhet.
nagu kurjast vaevast vaevatud kajakas8. juuli 2018, 19:23
hirmutab oma kisaga, aga ilmselt alustamata haridus, või on mõni blogijate kutsekool olemas
pmst tartu ülikooli haridus tal9. juuli 2018, 01:14
ehk siis tartu ülikooli viljandi kultuuriakadeemia. aga no tartu magistrand on ka kalvi-kalle helen, seega ei arva juba ammu enam tartu haridusest midagi, helen on ikka tipp.
Tallinna suleliste kari8. juuli 2018, 17:33
Jälle laulma hakanud nüüd siis majade kallal jõudu
tallinlased8. juuli 2018, 18:12
paksidki oma kodulinna kaitsma uusrikastest maakate eest. kui me õiendaks maakate kallal selles osas, mida teie teete oma kodudes, oleks see sama kohatu ja nõme kui sinu komm.
Tallinna suleliste kari8. juuli 2018, 17:33
Jälle laulma hakanud nüüd siis majade kallal jõudu
Tallinna suleliste kari8. juuli 2018, 17:33
Jälle laulma hakanud nüüd siis majade kallal jõudu
Tere8. juuli 2018, 19:38
Tallinna suleliste kari!
Ohh ja Ahh8. juuli 2018, 17:21
Ei meeldi see ja ei meeldi too. Hea, et vanker on vähemalt uus ja nunnu....midagigi positiivset.
heh9. juuli 2018, 01:15
vankrit ta on sunnitud kiitma, tasuta sai kiidulaulu eest.
Ohjah8. juuli 2018, 17:16
Samas leian, et parem sellisedki majad kui sealsamas enne olnud tühermaad kus kodutud ning narkomaanid/joodikud lällavad..
kindlasti ei ole parem8. juuli 2018, 18:23
Tühermaad võiks kannatada seni, kuni keegi sinna midagi kohast ehitaks. Aga kui sinna juba karp püsti pandud on, pole enam aastakümneteks mingit lootust. Kui on üks asi, mille eest võib vene ajale tänulik olla, siis selle eest, et säilitas Viru väljaku vaatega Kaubamaja ikooniliseks muutunud (kas ka teenitult, ei oska öelda) fassaadile ja vaatamata parteilisele tagamõttele lubas pieteediga suhtuda rahvusklikku sümbolisse - Estonia teatrisse. Karla katedraalis lli midagi vägagi omast vanale Tallinnale. Aga nüüd hävitas raha Tallinna kunagise nimega Keskväljaku (kust algasid kolme maantee nullpunktid) ja püstitas Estonia vastu seda mõnitava klaasist monstrumi. Esimese kohta ütles Indrek Toome nagu sina - aga vaadake milline söötmaa seal oli, kas see oli parem? Kindlasti oli parem, sinna oleks võinud rajada korraliku väljaku või siis - kui juba kindlasti pidi - ehitama hoone, mille loomises oleks ka mõni arhitekt osalenud. Meenutagem Tallinnat külastanud itaalllasest arhitektuuriprofessorit: sellele majale on usnustatud projekteerida fassaad! Pealegi see nõelasilm, mida vanade tallinlaste eelisõiguse tõttu ei saa enam nimetada müürivahe tänavaks, küll aga võiks nimetada seinavahe uulitsaks.
Ja see jätkub: raha hävitab nii vana ja nii väärikat linna selle südamest alates. Iga tallinlane, kes selle vastu protestib, on õige asja eest väljas, kuigi lootusetult.
Ohjah8. juuli 2018, 22:32
nn. Karla katedraal oli omal kohal, aga praegune Solaris on stiililt on mõtetu kast (nagu viru keskuski, aga kumbki pole Kalamajas muide, ilmselt tead seda isegi, nagu polnud kummaski kohas ka tühermaad - eluheidikute aktiivselt kasutatavaid peoplatse)
Aga olen kalamajas neid parme näinud küll ja veel platsidel, mis hetkel ehituste all, seega parem talutav ehitis kui punased kuunäod ja muud taolised rögisevad parmaleikinid räusklemas jts..
to ohjah9. juuli 2018, 01:17
ega siis joodikud ära kao, kui tühermaa täis ehitada, liiguvad vaid järgmisse kohta. seega - kus kasutegur on?
to ohjah - no õeti jälle modele ära, sõna j00dik ilmselt ei sobi9. juuli 2018, 01:19
ega siis j00dikud ju ära kadunud seetõttu, et tühermaa täis ehitati, liikusid vaid edasi järgmisse kohta. seega kus on kasutegur? kasutegur 0.
kuule blogija8. juuli 2018, 17:10
sa ise oled üks halb unenägu ,kui ei meeldi tõmba Hispaaniasse tagasi.
jah8. juuli 2018, 18:24
kultuursust ei anna varjata
Jürka8. juuli 2018, 17:00
Olen endine selle kandi elanik ja ka arvan, et need uued majad välispidiselt on tõeline katastroof...
No õudus kuubis8. juuli 2018, 18:28
kus sihukesi arhitekte õpetatakse?! Fassaadikunst on lihtsalt jube, ma ei küsi ruumide paigutuse kohta hoone sisemuses, see on kindlasti veel õudsem.
to jürka8. juuli 2018, 19:36
küll ei ela seal ja ei tahagi elada, aga see kõdula, mis seal mõnes kohas veel valitseb, pole ka mingi väärtus! kas oleks pidfanud samalaadsed majad ehitama? kitsad keerdtrepid, poolmadalad keldrikorrused, kindlasti sahvrikesed koridoris jne ?
Bla8. juuli 2018, 15:59
Ehk on põhjus selles, et kes arhidektuuri alal on haritud, see näeb asju teistmoodi. 100a tagasi oli seal ehk tõesti äge elada aga praegu on seal tänavad nagu suuured parklad, vanadel puumajadel ajab üks probleem teist taga, hoovid on imetillukesed.
nojah8. juuli 2018, 16:19
Ja imetillukesse hoovi veel ühe maja ehitamine teeb selle ju suuremaks.
nimelt arhitektid8. juuli 2018, 18:25
ütlesid, et Tallinn vajab "tihendamist". Oo tempora, ...
No muidugi8. juuli 2018, 18:54
nemad saavad ju selle õuduse eest raha...
to nojah8. juuli 2018, 19:37
ühistud ei ole võimelised oma vanu räämas maju korda tegema ja seepärast müüaksegi kas hooviosa või suuremate majade katusepind. no nii hullud need uued majad ka ei ole!
8. juuli 2018, 15:57
Just paar päeva tagasi ytlesin Vääna -Jöesuu poole söites soome mehele,et nojah, kas mäletad, neid maju kutsutakse Lollidemaa majadeks. Ei teadnudki et ka Kalamajja hakkab lollidemaa kerkima
Andres8. juuli 2018, 17:04
Sa pead ikka väga k o l e olema, kui soome mehega elad. Nii on.
Tõe ja õiguse ajal8. juuli 2018, 18:27
oli Andreses midagi tõelisesrt eesti mehest. Sina esindad veebimatslust selle ehedamal kujul.
?8. juuli 2018, 15:55
Kas ajalehel Õhtuleht imelik ei hakka , et ta oma lehes avaldab absoluutselt rumala inimese arusaamu elust ja ehitamise ilust . Mingi piir peab ju olema või olete te meditsiinilise kallakuga ajaleht ?
iii8. juuli 2018, 17:51
Kas väidad, et need klotsid on seal arhitektuuri meistriklass?
mind rohkem piinab8. juuli 2018, 18:28
et jäävad rippuma eriti lollid kommentaarid. vanasti kutsusime taoliste autoreid kivisööjateks lumeinimesteks. aga see oli aatakümneid tagasi.
Tere tulemast!8. juuli 2018, 15:46
Lo llidelt tulebki raha ära võtta! Ei kadesta neid tõusikuid.
Kalvi8. juuli 2018, 15:39
Neid uusi maju ei võta tuli ega torm!Lollidemaa tuli ise koju kätte.
Tempel mällu igaveseks või põgenege Kalamajast Kassisappa Nõmmele ennem kui hilja.
Aitäh Marylinile kõikide blogide eest8. juuli 2018, 21:54
KUI TE OLETE SURNUMATJA, SIIS PANGE PALUN JÄRGMISELE KOMMENTAARILE MIINUS!
liiga kallid9. juuli 2018, 14:11
elamised seal, ei jõua hankida...
Aitäh Marylinile kõikide blogide eest8. juuli 2018, 14:57
Loen huviga, tõeliselt meeldiv, emotsionaalne, informatiivne, õpetlik, iga sõna kümnesse, professionaalne.
8. juuli 2018, 15:58
Lp. kommenteerija , teil on tugevad probleemid ! Konsulteerige perearstiga , kes paneb ka kümnesse , professionaalselt teile diagnoosi .
//8. juuli 2018, 18:29
Lp. kommenteerija , teil on tugevad probleemid ! Konsulteerige perearstiga , kes paneb ka kümnesse , professionaalselt teile diagnoosi .
to aitäh..8. juuli 2018, 19:39
aitäh sulle humoorika kommi eest, mida allpool millegipärast ei mõisteta.
8. juuli 2018, 14:49
Kahjuks jah, need praeguseks puulobudikeks vajunud 100 aastased majad olid paremad kui praegused uusehitised. Eriti välispidiselt. Kogu vana miljöö oli loogilisem ja parem igas mõttes. Tollel ajal ei olnud võim nii korrumpeerunud kui praegust ja kinnisvaraarendus oli võimu kontrolli all mitte nagu praegust kus on kontrolli alt väljas. Tollel ajal ei ehitatud maja hoovi teist maja vaid maju eraldasid hoovid-õued, rohealad ja kõrvalhooned.
Kalamaja puulobudikud8. juuli 2018, 22:05
Päästeameti õudusunenägu. Ühest tikust terve tänav,sest isegi Zaporožetsiga ei pääse kustutama.
Sipelga 148. juuli 2018, 14:35
Hetkel pole vabu kortereid aga võib-olla varsti vabaneb mõni, või ehitame Sipelga 14A
jah8. juuli 2018, 14:33
kuidagi imelik, et lv seda laseb. kusagilt peaks ikka mingi mõistlik piir jooksma, et see jubedus siia ikka ei sobi. ma ülteks, et piltidel olevad majad, ei sobi üldse kuhugi. eks igaüks tahab omamoodi ajalukku minna, antud majade looja läheb ajalukku, kui kolemaja autor. või ei või nii öelda? aga see on minu arvamus ja mul on ju oma arvamusele ometi õigus.
8. juuli 2018, 14:44
linnaosa vanem on dr. Raimond Kaljulaid.
Kompensats8. juuli 2018, 15:36
Seööosed eövad teoses maailmas. Tema õde koguni Luksembirgi standardite/toetuste järgi.
huvitav8. juuli 2018, 14:33
millises kohas müüakse arhidektide tunnistusi
Eino Taruk8. juuli 2018, 14:31
Hipsteriarhitektuur on praegu moes. Kui kätt ette ei pane siis sünnib kohe selline "kunstiteos" mis kuhugi ei sobi...
Pille8. juuli 2018, 14:30
Kalamaja hipsterid tahavad vannitoaskanu pidada. Võtaksid kitseka, aga pole heinamaad. Kõik on kolemaju täis ehitatud.
Arendaja8. juuli 2018, 14:22
Teiesugused kadedad kommentaatorid ei jõuaks elus neid kortereid osta. Kolige Ida- Virumaale, seal saate 1000€ endale elamise. Küll need vaesed inimesed on ikka tüütud!
kes küll arendaks8. juuli 2018, 18:35
arendajaid? Aga selles osas on sul õigus, et Ida-Virumaa 1000 eurone korter ei tee tallinnas sündinule kaugeltki nii palju haiget (miks peakski?), kui uusrikastest maakate "arendused" Tallinnas. Isegi see sõna on nagu vene keelest võetud, seal ka on sõnadel teine tähendus kui neid kasutatatel valgetel inimestel. Näiteks okupatsioon on vabastamine ja intgelligent on sõimusõna.
Labidas8. juuli 2018, 13:46
Täiendaksin, et kogu Tallinn on juba õudus kuubis. Iga maja vahele proovitakse mahutada veel ühte maja. Järjest kitsamaks muutub.
Sama toimub kõikjal eestis ja maailmas 8. juuli 2018, 14:22
Kus vähegi leidub neid kes sellistes umbsetes magalates elada tahavad. Hiljem saab paljudel muidugi siiber sellisest moodast ja mugavustega getost ja algab liikumine tagasi looduse keskele ja oma murulapikese peale.
14:22-le8. juuli 2018, 15:15
Jah, see toimub ja SEE ON VASTIK!!! INIMESE MÕISTUS ON KINNI KIILUNUD!
sul on õigus8. juuli 2018, 13:25
rõve, milliseid maju kerkib. Elasin Graniidi tänaval, kolisin Pelgulinna Heina tänavale ja olen rahul.
huubert lahke8. juuli 2018, 13:21
Olgu selle tädiga kuidas on,aga siin on tal küll õigus! Uued Kalamaja majad on kõik õudus kuubis!
Õiget juttu ajab 8. juuli 2018, 14:24
Aga kesse mingit tädikest kuulab, raha tahab ju teenimist ja lollide pealt rikastumist
suur osa kõigist Tallinna "arendustest"8. juuli 2018, 18:37
tunduvad taandarengutena arhitektuurieelsesse aega. aasta numbrit ei oska pakkuda, sest juba vanad egiptlased oskasid ehitada väärikaid objekte.
Jah8. juuli 2018, 18:58
meri tõuseb, siis jääbki kaladele.