Hanno Pevkur aitas jalgratturitFoto: Hanno Pevkur/Facebook
Inimesed
6. juuli 2018, 09:33

Hanno Pevkur sattus ränga õnnetuse tunnistajaks: kukkumine oli väga karm, lappisin teda üle poole tunni (32)

Riigikogu liige Hanno Pevkur sattus möödunud kuul Kreeta saarel perega puhkusel olles ränga jalgrattaõnnetuse tunnistajaks, vahendab Kroonika.

Hommikusel jooksuringil möödus Pevkurist kuueliikmeline jalgrattaseltskond. Saja meetri möödudes oli üks jalgratta peal olnud noormees ülepeakaela kukkunud.

"Esialgu tundus, et tal võib olla rangluumurd, sest ta ei saanud kätt liigutada. Kukkumine oli väga karm - ta vajas kõvasti tohterdamist. "Lappisin" teda kohapeal üle poole tunni."

Poliitik jagas õnnetusest kaadreid ka enda Facebooki leheküljel. "Eelmisel aastal merehädas tüdrukud, sel aastal end rattaga puruks sõitnud noormees. Ei julge mõeldagi, mis siis järgmisel aastal? Tänasel hommikujooksul mägedes, kus tavaliselt peale mägikitsede kedagi ei kohta, tuhisesid mööda Hollandi noored. Hetke pärast lendas üks ülepeakaela pea ees kruusateele. Tulemuseks kaks peahaava, põlvehaav ja kehahaav, mis kõik eeldatavalt õmblemist vajasid. Lisaks paigast nihkunud õlg ja hunnikus marrastusi. Õnn oli, et ümbruskonda teadsin ja et seal lähedal üks allikas oli. Kiire kõne ka Jaanus Rahumägile, kes esmaabiks vajaliku kohale tõi. Lappisime poisi kokku ja viisime EMOsse õmblemisele. Moraal lihtne - olge palun ettevaatlikud, eriti võõras kohas!"

Pevkur paneb südamele, et jalgratturid kiivrit kannaksid. "Aga tõsisemalt rääkides - olge palun rattaga sõites hoolikad ja kandke alati kiivrit!"