Anna Gavronski, Hannes Hermaküla ja Jüri Muttika. Foto: Kairit Leibold/ ERR
Tele
5. juuli 2018, 15:00

Suvine „Ringvaade“ pidi ekraanile tooma Hermaküla, Muttika ja Gavronski. Kuhu jäid aga kaks viimast saatejuhti? (8)

Selle nädala alguses alustas “Ringvaade” oma suvist hooaega. Saadet pidi vaheldumisi hakkama juhtima “Pealtnägija” ajakirjanik Anna Gavronski, Hannes Hermaküla ja Jüri Muttika. Sel nädalal teleka ette istudes said televaatajad aga näha ainult Hermaküla. Kuhu siis Muttika ja Gavronski jäid?

Kuna ekraanile pidi tulema kolm saatejuhti ning tavaliselt kahe saatejuhi, Marko Reikopi ja Grete Lõbu poolt juhitud “Ringvaates” on saatejuhid eetris kahekesi, võis eeldada, et ka nüüd saab igas saates näha kolme saatejuhti. Oleks võinud arvata, et ehk tugeva ajakirjandustaustaga Gavronski hakkab saates tegema päevakajalisi intervjuusid, Jüri Muttika ja Hannes Hermaküla tegema endale iseloomulikult vahvaid ja lõbusaid lugusid ning intervjuusid.

Tegelikkuses juhtis sellenädalasi “Ringvaateid” hoopis Hermaküla üksinda. Gavronski ja Muttika tulevad ekraanile aga tükk aega hiljem!

ERR-i pressiesindaja asendaja Laura Kõrvitsa sõnul on saatejuhtimine kolme saatejuhi vahel nädalate kaupa ära jaotatud. 

Kui 2.-4. juuli saateid juhtis Hermaküla, siis tänasest, 5. juulist, saab saatejuhina käe valgeks Gavronski, kes juhib saadet järgnevad kolm nädalat. Muttika alustab saatejuhina 30. juulil ning juhib saadet järjepanu samuti kolm nädalat. Augustis naaseb taas Hermaküla, kes siis kolm järjestikkust saadet teeb. Augusti viimase nädala teevad saadet kõik kolm vaheldumisi. 

Muttika on suvist “Ringvaadet” juhtinud ka varem, nii 2014. kui 2015. aastal. Mehe sõnul on suvist saadet teha hulga keerulisem, kuna meeskond on väiksem, aga tööd on sama palju kui mitte rohkem. 

“Eks mul on lisaks reporterikohustustele au ka saatejuhina diivanit nühkida. Ja vot see ülesanne on ütlemata põnev. Püüan nimelt igal õhtul teha parema saate kui eelmine," lubab mees.

Hulga raskem saab olema aga Gavronskil, kes saatejuhiametit esmakordselt proovib. “Lisaks soojale ilmale ja mõnusale meelelahutusele kavatsen silma peal hoida päevakajalistel tõsistel teemadel," lubab ta. “Kallid vaatajad, kui mul lähevad stuudios sassi kaamerad, kuhu pean vaatama, siis andke andeks, see on esimene kord, kui juhin stuudios saadet!” sõnab ta.

Kuid Gavronski jätkab saatejuhi ametiga ka pärast suve, sügisest hakkab ta koos Andres Kuuse ja Johannes Trallaga juhtima uut intervjuu- ja debatisaadet.