Hiina ooperitähed tulevad Saaremaa ooperipäevadeleFoto: Pressimaterjal
Inimesed
5. juuli 2018, 12:03

Saaremaa ooperipäevad tulevad taas! 225 Hiina ooperitähte kolib nädalaks Saaremaale (2)

19. juulil algavad Saaremaa ooperipäevad ning sel puhul kolib saarele nädalaks 225 Hiina ooperitähte, et kinkida Eesti publikule meeldejäävate elamuste bukett.

Shanghai ooperiteatri esituses jõuab lavalaudadele nii klassikat kui ka uudisteoseid. Nautida saab Georges Bizet' kultusooperit "Carmen", suurejoonelist tantsugalat ning Wen Deqingi moodsat ooperit "Riskantne mäng". Kodumaise publiku jaoks mõjuvad Hiina artistide esituses lavale jõudvad teosed eksootiliselt ja kaasahaaravalt ning varuks on mitmeid meeldejäävaid üllatusi.

Veel enne festivali tuleb Shanghai Ooperiteatri trupil aga läbi teha paras kadalipp - läbida tuleb üle 50 tunni kestev lennu- ja merereis. Esmalt reisivad andekad interpreedid kolme lennukiga Pekingist, Shanghaist ja Hangzoust Helsingisse ning sealt edasi laevaga Tallinna. Tallinnast liigub trupp bussidega Virtsu ja sealt praamiga otse suvisele Saaremaale, kus seatakse end sisse 123 hotellitoas. Kuna Eesti ja Hiina ajavahe on kuus tundi, on üle kahe ööpäeva kestev reis tõsine katsumus.

Selleks, et pakkuda Eestimaa publikule elamus, mida veel aastaid hiljem meenutada, on Hiina ooperitähtedel kaasas merekonteineritäis kauneid kostüüme, dekoratsioone ja põnevaid pille. Näha saab nii traditsioonilisi sümfooniaorkestri instrumente kui ka hiina rahvamuusika pille, mille välimus ja kõla on siinse publiku jaoks tõeliselt eksootilised. Lisaks pakuvad silmailu ja imetlust rikkalikud ning detailideni viimistletud kaunid kostüümid.

Praegu, suure reisi eel, on Hiina artistid ootust ja elevust täis. Neile pakub elamust Eestimaa kaunis loodus ning Hiinaga võrreldes lausa uskumatult hajus asustus. Tiheda rahvastikuga harjunud hiinlastele on maaliline ja rahulik Eestimaa meelitav eksootika.

Koos Hiina ooperitähtedega saabub Eestimaale ka raamatu "Minu Shanghai" autor Anneli Vilu, kes murrab kõik keelebarjäärid ja hoolitseb tõlgina selle eest, et hiinlased ja eestlased leiaks ühise keele.

Saaremaa ooperipäevad algavad 19. juulil ning kestavad 28. juulini.