Inimesed

Gerda Kordemets teeb uusversiooni filmist „Mehed ei nuta“: tundub, et 50 aastaga pole midagi muutunud (100)

LISA KOMMENTAAR

Krisss11. august 2018, 21:04
Mis see "kongiravi" on? :'-D
Kaie17. juuli 2018, 15:51
Sellle filmi vajaduslik idee sai toona alguse kindlustusvõtjatest ja kajastas toonaseid probleeme. Need inimesed ja asutused olid kõik meie kunded. Kindlustus tegi preemiaväljasõite kindlustatutele ja seega on filmis imelikke inimesi - neil olid tervise probleemid. Terviseasutusel oli jällegi klientide puudus ja tuli kuidagi reklaamida. Filmiga sai ka juhitud riigi tähelepanu inimeste pesemis võimaluste puudumisele jne. Mõnel loomeinimesel oli loomekriis, ka loomeinimesed olid kindlustatud. Tegime siis ettepaneku antud kokkutulek kirja panna, kuid lõppkokkuvõttes tuli asi ikkagi suunata viljakamalt töötavate inimesteni, et stsenaarium kõlbaks. Kõik filmis sündinu on ka tegelikkuses toimunud samamoodi, kuid paljud asjad jäid välja ja me lisasime sinna jupikesi teistest probleemidest.
konsa17. juuli 2018, 11:59
Gerda Kordemets teeb uusversiooni filmist „Mehed ei nuta“: tundub, et 50 aastaga pole midagi muutunud
.-.-.-.-.-
huvitav, raamatuletid raamatutest lookas HUNNIKUTE VIISI IDEESID, ei tea, kas inimesed ei oska lugeda või
Moor17. juuli 2018, 18:41
Kõigepealt tahaks loota, et autoriõiguste omandamisega selle nn. uusversiooni tegemiseks on kõik korras. Kui ei ole siis läheb see asi nii või naa kella külge ja kohtusse (ehk jube kalliks). Teiseks - uusversioone võib toota ja teha küll aga ...iga filmiteose loomise juures on lisaks korraliku käsikirja olemasolule vajalik andekas ja oskuslik lavastaja/rezissöör. Kordemets on elupõline TV tädi (teatrisaated). Pole tal filmilavastamise haridust ega ka kogemust (need üle käe vorbitud seebikad küll arvesse ei lähe) ja ei ole ta ka kutseline naljamees/operetilavastaja (nagu seda oli Nõmmik). Mis k..muse valemi järgi võib siis oletada, et sellest üldse midagi "söödavat" tuleb? Kogu see asi haiseb kolmandajärgulise haltuura järele. Mingi tabletiärimehele kuuluva kinoketi osakonnakene (kus tootjaks mingi moosekant, kes teab filmitegemisest sama palju kui siga pühapäevasest päevast) otsustab võtta oma-aegse menuki ja sellega raha teenida. Otsustatakse palgata mõned tuntud naljamehed/näitlejad ja üks seebikalavastajast tädi. Tehtud! Jääb üle ainul raha kasseerida. Ausalt-öeldes kõlab see kõik vaga halvasti.
Eino Taruk16. juuli 2018, 20:11
Ahjaveel, Gerda, ära unusta, et filmi saatuse üle ei otsusta palgalised või kallutatud kriitikud vaid publik.
makarov kapteniks16. juuli 2018, 19:30
Jüri Makarov võiks kindlasti olla paadijuht. Ja laulda sama laulukest ." ei meelest läe mul iial "
Sulev16. juuli 2018, 18:26
Nõmmikuga oli sedamoodi, et kui ta kuulis mõnda naljakat või nõmedat lausefraasi, siis püüdis selle kuhugi filmi sisse panna. Ja tal oli see kuues meel, need jäid rahvale meelde.
Eino Taruk16. juuli 2018, 20:14
Ta viksis mõned oma naljad isegi otse maha. Näiteks Spede Pasaselt. Pani need nö. nõukogude vormi ja läks küll.
Irf17. juuli 2018, 15:40
"Vaata kui kena...ajahamba poolt puretud talu" oli yks neist fraasidest, mis sel moel sisse võeti, sest see oli Leo Normeti puhtspontaanne märkus, mis Nõmmikule meeldima hakkas.
tahaks16. juuli 2018, 17:44
ära minna, koos ilusate mälestustega
mh16. juuli 2018, 18:03
Hea aeg need ilusad mälestused siis endale luua.
Teeline16. juuli 2018, 19:13
Ilusad mälestused on olemas, ainult, et neid püütakse pidevalt täis s i t t u d a.
jep16. juuli 2018, 18:48
Pole mõtet rikkuda kõike ilusat. Parimad Eesti filmid vändati just tollel ajal ja peale seda on vaid raisatud mõtetult raha ning toodetud SAASTA - olgu need siis maimiku või mõne teise eneseimetleja vaimusünnitused.
Anneli Tamm16. juuli 2018, 16:39
Hea Gerda, kui te räägite, et tegemist on pigem töötluse või nö ainetel filmiga, kasutate Nõmmiku filmi inspiratsioonina, siis miks seda propageerida kui "Mehed ei nuta" uusversiooni? Ma muidugi ei tea, kas tegemist teie, PR inimese või ajalehe loosungiga, aga siis võikski rääkida asjast nii nagu on, et lõpuks tegemist ikkagi teie originaalfilmiga ja ehk oleks ka neid irisejaid siin kommentaariumis vähem.
Soovin jõudu ja edu!
naine16. juuli 2018, 16:38
Olen poolt! Andke Toivo Niinemetsale ka osa. Minu meelest on ta andeks tegelene,
kes16. juuli 2018, 19:31
Originaal või plagiaat16. juuli 2018, 16:04
"Selle aja" komöödiates tehti ridade vahel kriitikat lauslolluste üle. Vaevalt, et tänane Glav Lit lubab nalja heita tänaste probleemide üle nagu migratsioon, urbaniseerumine, rahalaristamine,Reil Baltic, Ärmatamine. Viimase stsenaristiks sobib Maria Alajõe...
ja16. juuli 2018, 16:17
siia tasub täiendada, et viimatinimetatu on Enn Vetemaa lihane tütar...
Originaal või plagiaat16. juuli 2018, 16:50
16. juuli 2018, 15:32
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
16. juuli 2018, 15:50
see on tõsi,need stand-up noorkoomikud lihtsalt ei suuda omaaegseid legendaarseid näitlejaid ületada,see on selgemast selgem.
veel kord16. juuli 2018, 15:12
Kui mõtlema hakata, siis tõesti unetuse probleemid, igasugu muud pseudoprobleemid ja sõltuvus tehnoloogiast. Kui selline kaasaja variant teha koos poliitkorrektse hämaga, siis võib täitsa asja saada. Palun ärge h0m0sid ja néégreid sisse pange. Seda jama tuleb mujalt juba öökimiseni. Võiks olla siis juba päris ehe Eesti film.
Ants Tutt16. juuli 2018, 14:48
Omal ajal ütles surematu Ostap Bender ühe analoogse ettevõtmise kohta - ideede kriis, mis teha. See väljend sobib suurepäraselt ka antud hetkel.
möödunust16. juuli 2018, 14:34
Vetemaa Kalevipoeg ajas küll karvad turri ja unustuses see ongi.
Hmm16. juuli 2018, 14:29
Kui mõtlema hakata, siis tõesti unetuse probleemid, igasugu muud pseudoprobleemid ja sõltuvus tehnoloogiast. Kui selline kaasaja variant teha koos poliitkorrektse hämaga, siis võib täitsa asja saada. Palun ärge homosid ja neegreid sisse pange. Seda jama tuleb mujalt juba öökimiseni. Võiks olla siis juba päris ehe Eesti film.
16. juuli 2018, 14:23
Tore aga jumala pärast hoitke see eestlaste häbeneja sm ava ndi mä rt sellest loost eemale.ei soovi teda näha oksele ajab rõve
Olev16. juuli 2018, 14:19
Gerda on küll enesekindel, aga... Kahtluseta - neile, kes originaali näinud, tundub see uus asi paraja plätserdusena. Nooremale põlvkonnale, kes teavad "Kevadet" ühe vana Eesti filmina, käib küll. Loomulikult oleks asjakohane lisada ropendamist, seksi ja infotehnoloogiat. Mulle isiklikult meeldivad vanad head asjad ja uued originaalsed ideed. Aga kui neid ei tule, mis siis ikka. Edu;)
mälu16. juuli 2018, 14:10
Uusversiooni on mõtet teha siis, kui põlvkonnad, kes originaali on näha saanud, on valdavalt läinud või ei ole enam aktiivses kinoskäimiseas. Kui teatriga paralleel tuua, siis on põlvkonnad, kellele Kiireks-Tootsiks jäid elu lõpuni Abel ja Orgulas. Filmide ulatus on suurem kui teatrietenduste oma, seega on ka nende järgi kasvanud põlvkondi rohkem. Vara, väga vara on veel uusversiooni teha Nõmmiku asjadest.
mõtteke16. juuli 2018, 13:59
Selleks, et uus film läheks rahvale hästi peale, peaks tegijal olema meie aja hea taju. Peaks teadma, mida rahvast huvitab, mis on need probleemid, mis inimesi vaevavad. Vene ajal ei tohtinud oma aja puudusi näidata, seega naljad olid kõik vihjamise peale ehitatud. Nõuka aja inimesed mõistsid hästi irooniat ja vihjeid. Nüüd on hoopis teised inimesed, nõuka aja stiilis naljad suure tõenäosusega neile peale ei lähe. Seega oletan, et tänapäeva noored oskavad "Mehed ei nuta" peale ainult nõutult kõrvu liigutada, nad ei saa aru, millele seal kogu aeg vihjati. Arvan, et tänapäeva olukorras, kus millegi kritiseerimine ja väljanaermine on täiesti ohutu, on üldse väga raske nalja teha. Ma ei tea, kuidas noorem rahvas suhtub ETV-s mõni aeg tagasi näidatud naljasarja "Pehmed ja karvased", aga see oli just tehtud selliselt, et sellest said aru ainult need, kes tundsid hästi tänapäeva poliiitikuid ja nende tegemisi. Pidevalt käis üks vihjamine ja tögamine. Nõuka aja rahvas sai suure tõenäosusega selle sarja naljadest hästi aru. Aga noored? Nad pole ju harjunud ridade vahelt lugema. Kui veel üldine lugemus on kah väike ja lehti ei loeta, siis tekib küsimus, et mille üle veel tasuks nalja heita, et see oleks arusaadav? Tahes tahtmata hakkavad naljad olema ameerikalikult jalaga-tagumikku ja alla poole vööd stiilis. Lõpetuseks ütlen, et "Mehed ei nuta" uue variandi tegemine on minu arvates mõttetu. Aeg on teine, inimesed on teised. On vaja hoopis midagi muud, mis tunduks kaasaja inimestele naljakas. Aga selleks peab kaasaja inimesi hästi tundma.
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 14:07
Tark mõte. Teie, ma saan aru, tunnete "kaasaja inimest" minust paremini. Miks te arvate, et mina seda müütilist "kaasja inimest" ei tunne? Ma olen ju ka veel elus, kusjuures täiesti toimetan selles kaasajas. 1968. aasta kujutamisega jääksin ma küll hätta... Kui ma arvan, et inimene on tegelikult igas ajas samasugune. See lasebki klassikal klassikaks saada. Aga täiesti kogemata on mul õnnestunud ka mõnele kaasaja inimesele pihta saada oma sarjades ja näidendites ja raamatutes. Kusjuures need on meeldinud paljudele inimestele, kelle arvamus on mulle oluline. Teie ei julge isegi oma nime öelda. Nii et millest me siis räägime? Miks peaks teie arvamus mind üldse kuidagi kottima?
eh16. juuli 2018, 14:20
küll siis kotib, kui rahadest rääkima hakatakse! Siis kotib kohe väga, sest rahvas ei taha kehva plagiaadi eest midagi maksta, kuid vaat siis, kui see "laulu sisse on pandud", siis seda plekki ei pese välja ka kaasaegne paljureklaamitud plekieemaldi! Ah jah, ma tõesti ei ole vaadanud ühtki nimeliselt esinenu sarja, näidendit ega lugenud ta raamatut - huvitavad muud valdkonnad. Ei ole ka see mõtteke, kes esimese kommentaari kirjutas, kuid sellele vastus pani vastama, sest on arrogantne ja halvustav ning ei tee selle kirjutajale au! 1968.aastal olin 5 aastane, kõrgharidus loominguvaldkonnast, nõuka-ajast.
mõtteke16. juuli 2018, 14:28
Oma nime ma ei ütle ohutuse kaalutlusel. Nii kuulus ja rikas ma ka pole, et ei kardaks laimu ja poriga loopimist. Oma kommentaaris ma ju ei öelnud, et just Teie ei tunne kaasaegseid inimesi. Kindlasti tunnete ja ilmselt minust paremini. Lihtsalt mulle ei lähe üldse peale tänapäeva eesti naljad ja ma avaldasin kahtlust, kas praegu on üldse kedagi, kes küünivad Eino Baskini, Sulev Nõmmiku ja teiste oma aja väga heade näitlejate tasemini. Kui Te olete endas nii kindel, siis on ju kõik hästi, tegutsege edasi. Mina avaldasin oma arvamuse mitte selleks, et see kedagi kotiks vaid tahtsin öelda, et mina pole nõus väitega nagu 50 aastaga poleks midagi muutunud. Minu arvates on küll. Aga no, pole ju keelatud oma arvamust avaldada. Lehes kohtab ju igasuguseid arvamusi.
arbuuskoor16. juuli 2018, 17:43
see pole Gerda Kordemets. Ei usu, et ta selle kuumaga arvutis istub ja tobedaid komme loeb
Tegijatele16. juuli 2018, 13:48
Oh, et sellest ei tuleks jälle ropp, labane püksiaugust sisse ja suust välja naljadega üllitis.
Baltijaama kalambuuri ja joodikule kohaste naljadeta võiks hakkama saada. Millegipärast kahtlen.
Siiski edu.
16. juuli 2018, 13:37
ma ei ole küll Iammas, aga teie apellatsiooni konsumeerin ma ikkagi! :P
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:51
Jõudu selleks. Ikka rõõmuga nõus arukaid kommentaatoreid apellatsioonidega toetama. :) Mulle meeldiks veel, kui nad julgeks oma nime ka öelda. ;)
Levy16. juuli 2018, 23:17
Kui ikka sina selle Viimase Võmmi inimsuhete osa kirjutasid, siis ära hakka parem midagi tegema. Krimiosa selles päris hea aga see ülejäänu ikka piinlikult totakas. Loodan, et selle autor siiski pole sina, sest lahedat filmi ootaks isegi.
Jüri Makarov viib seltskonna kiirkaatriga Sultsi kasiinosaarele ja Tõnis Niinemets (Abel) tahab sealt tagasi ujuda, sest rohi ja tabletid jäid Viimsi. Siis hakkab...16. juuli 2018, 13:07
Osake stsenaariumist, mida lammasei jõudnud konsümeerida
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:49
Ma tõesti kardan, et meie nii klišeelikult kui teie mõelda ei oska. Aga vaatame seda asja.
Tegelikult...16. juuli 2018, 15:59
...lame. Lisaks on viimasel ajal liiga palju Niinemetsa liikvel.
merlin16. juuli 2018, 12:58
Ja järgmiseks "Viimne reliikvia"?
Eino Taruk16. juuli 2018, 12:48
PAAALUN lõpetage lollused, ärge minge i.iootlike trendidega kaasa. Ma mõtlen remake trende. 99% uusversioonidest, mis tehtud, on läinud aia taha. Kõige nõmedam oli ehk vasakfeminsitlik Ghostbusters. Nüüd on meie hullud omakorda vana klassikat rõvestamas. Sest midagi head sellest tulla ei saa. See pole lihtsalt võimalik!
Gerda. Ära pane siia miinust. See remeik on algusest peale lollmõte. 16. juuli 2018, 12:44
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:34
Ei pane miinust. Ja see ei ole kindlasti mitte remeik. Kui ma selle otsuse tegin, olin ma selleks valmis, et kõigepealt lastakse auklikuks, ja alles siis hakkame meie midagi tegema. Nii et andke aga tuld! :) Aga et te kõik rõõmsad oleksite, võib minna sitasti, aga võib minna ka hästi. Meie teeme südamega ja loodame parimat. Rohkemat ei saa kelleltki nõuda. :) Mis mind paneb aga imestama on jätkuvalt see, et oma nime all ei julge keegi midagi öelda.
Eino Taruk16. juuli 2018, 14:55
"võib minna sitasti, aga võib minna ka hästi"
Seda kindlasti, aga arvestada võiks tõenäosustega. Langevarjuta hüpates võib minna stasti, aga võib ka puuvõrasse kukkuda ja kuidagi ellu jääda...
Eino Taruk16. juuli 2018, 15:02
Niipalju, et lootust võib olla, et pääsed kergemalt kui teed selle ideoloogilises mõttes neutraalse. Vastasel juhul on häving. Vaata mis juhtus "Ghostbusters" kaasajastatud poliitkorrektse uusversiooniga. ;)
huviline16. juuli 2018, 12:39
vbl jätaks selle vana variandi siiski omaette hitiks?!. no tehke midagi uut, täiesti omamoodi j a kindlasti leiate ka tabaava nime filmile, mitte mehed ei nuta vol 2... väga haledad on need Scerlok Holms noorpõlves, pipi pikksukk ägr pensoinär , teismeliised päkapikud j a lumivalguke... Kui film on väärt, saab klassiakks. Kui hale koopia kuulsa eelkäija valgusesse jõuga sätitud, saab see väärilise läbipõrumise osaliseks.
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:36
See ei olegi pealkiri, vaid tulevase filmi tööpealkiri. Me ilmselt ei kasuta sama pealkirja (nagu minu üllatuseks on teinud üks raadiosaade), aga seda saab otsustada ikka alles siis, kui stsena valmis asi töös. Kommentaatorid, armsad inimesed, teavad aga juba praegu, mis on pealkiri, kes mängivad ja et tuleb halb asi. No palju õnne teile. Mina ei tea ühtki neist asjust täna veel.
Pillele16. juuli 2018, 12:23
Kevades oli juba algusest peale homoteema läbiv,korrutas ju Toots koguaeg,et Madis mind võtku.
16. juuli 2018, 12:44
Madis (ehk Mullamadis) mind võtku on teisisõnu surm mind võtku. Kolis Mulla-Madise juurde on väga tavaline ning levinud ütlus eestis, samuti "Madis mind võtku". Ehk siis Sinu lapsik nali oli täiesti kohatu
hea nali17. juuli 2018, 18:18
No siis tegi ju juba Toots kohatut nalja – mis sest surmast ilmaasjata torkida.
Qwert16. juuli 2018, 12:19
Film oli väga hea. Nõukogudeaegsete filmide üks tähtsamaid omadusi oli just see tekst ise, mida filmides räägiti. Arvestades tollast ühiskonnakorda, siis need olid paljuski kahemõttelised olenemata sellest, kas film oli nö ajalooline või tollast igapäeva elu kajastav. Kas see sobib tänapäeva? Raske öelda.
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 14:00
Aga mõelge. Unetus. Tänapäeva taud. Uneuuringud. Kummalised ravimeetodid ja raviasutused tont teab ku puuriida taga. Loodus ja puhas õhk – tänapäva teema. "Ma teeksin ettepaneku, kõigepealt ettepaneku muuta rannajoont." Vägagi tänapäeva tema. Ja nii edasi. On küll mida mõelda ja mida edasi mõelda. Me ei kavatse võtta Vetema stsena ja seda lihtsalt uute tegelastega linti lugeda, tõesti mitte. Tuleb uus lugu, aga me saame aru, kust see uus lugu on inspiratsiooni saanud. Suurest armastusest Nõmmiku ja tema loomingu vastu.
Pille Lepp-Tamm16. juuli 2018, 14:31
Kas rannajoone muutmise all vihjate Reidi teele?
Tegelikult16. juuli 2018, 12:18
Tuleks see vana film restaureerida ja kolreerida(muuta värviliseks) Selline tehnoloogia on täiesti olemas (Seitseteist kevadist hetke). Tuleks tõenäoliselt odavam ka. Tolleaegsed näitlejad on selle ära teeninud, neid ei asenda keegi.
vist16. juuli 2018, 12:13
uued ideed otsas.puhvitakse vanu...nii ka muusikas. pole tippe keskpärasus troonil.
juta16. juuli 2018, 12:07
Miks?Tehke parem Kivirähki "Novembrist" uus versioon,selline mis ikka vaadata ka tasub ja raamatu järgi
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:57
Kivirähki "Rehepapist" mina ilmselt tegema ei hakkaks, pole minu "südameteema". Aga mulle Rainer Sarneti "November" meeldis. Ja nimelt seetõttu, et on väga Raineri nägu. Kunagi võib tulla keegi teine, kes teeb hoopis teistsuguse filmi. See ongi huvitav. Mina armastan Sulev Nõmmikut. Olen temast raamatu kirjutanud. Miks teie siin siis arvate, et ma kavatsen tema loomingu ära lagastada ja sellest mingit odavat profiiti lõigata? Või sõimate lihtsalt niisama vasakule ja paremale? Et oleks endal mõnus? No ma loodan, et on siis.
Teeline16. juuli 2018, 19:26
Ükskõik kes hakkab Nõmmiku loomingust uusversioone tegema, lagastab tema loomingut!
sama siin16. juuli 2018, 11:58
Edasi, seltsimehed! Igatahes.
Pille16. juuli 2018, 11:57
Tehke parem "Kevadest". Arno eksirännakutest Teelega, õpetaja Lauriga, jälle Teelega, siis juba Tõnissoniga. Filmi lõpus ajab Arno hoopis Kiirele käepüksi ja nad abielluvad. Peamine- siis ka tolerandid oleksid rahul
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:37
Aga tehke ise "Kevadest". Ikka see peab tegema, kelle peas mõte tekib.
Pille Lepp-Tamm16. juuli 2018, 14:10
Vaadake, minul ei ole seda režissuuri kooliharidust nii palju. Ma võin tulla konsulendiks. Saaksime hakatuseks Lomonossovi tn.27 valvelauas kokku. Ma täna enam ei saa- vaja kanadsööta ja lehmlüpsta
16. juuli 2018, 11:49
Tavaliselt kukuvad sellised vanade kultusfilmide UUSPROJEKTID haledalt läbi .
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:38
Aga meie äkki ei ole tavalised? Või kui oleme, siis veab teiesugustel, saate öelda, et "mis ma ütlesin". Miks oma nime all ei julge arvamust avaldada?
Teeline16. juuli 2018, 19:28
Kisub juba Kristiina Allekõrs'i manu: andke nimed, andke nimed.
Aita -Leida Kuusepuu17. juuli 2018, 18:20
Ma võin ju oma nime panna ja õe oma - Õnne Tulits ja venna oma - Ilge Raibert. Kes ütleb, et need tegelikud on?
šurik16. juuli 2018, 11:49
venelased tegid Kaukaasia vangi uusversiooni ja see läks täiesti tühjadele saalidele
Pille16. juuli 2018, 12:21
Uusversioon "Õnnekütid" , järg filmile "Hüva leili". Korra vaatasin. Rohkem ei
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:39
Aga mulle "Hüva leili" uusverioon meeldis. Kusjuures, ei peagi ju vaatama, kui ei meeldi.
šurik 16. juuli 2018, 18:42
Kle Gerda suurem osa ei vaata seda küll näete
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:39
Venelased tegid ka "Hüva leili" uusversiooni ja see oli väga menukas. Nii et 50-50.
Pille Lepp-Tamm16. juuli 2018, 13:52
"Hüva leili" järje päästis ehk natuke ka see, et kasutati ka kolme originaalnäitlejat. Nende pärast just kinno mindi.
AM 8016. juuli 2018, 19:01
Andrei Mjagkov, kes oli üks "Hüva leili" järje initsiaatoritest, uue filmiga rahul polnud, et mitte öelda järge lausa kahetses. Saate pealkirja, kus ta selle välja ütles, praegu ei mäleta.
jõudu tegijatele16. juuli 2018, 11:45
see uusversioon võiks olla täitsa huvitav vaadata!
hmm16. juuli 2018, 11:30
Seda ka. et see idee ei töötaks ju tänapäeval üldse? Nagu, sellesuhtes, et isegi oletame, et nad satuvad kuskil mujale kui mingisse raviasutusse, esiteks kas siis kõigilt võetakse enne läpparid, nutikellad ja telefonid ära? Lisaks isegi kui nad ei satu raviasutusse, tänapäeva inimest ei huvita selline asi absoluutselt,.keegi ei hakkaks parve ehitama või appi hüüdma, see oleks lapsik.Veel vähem läheks ujudes abi tooma, eriti tänavpäeva eeststlased kes on väga intelligentsed.Tundub kuidagi halb mõte.
hmm16. juuli 2018, 11:39
Muidugi teine asi on see kui te teete nii, et uusversioon leiab ka aset aastal 1968, aga siis ma ei näe mingit mõtet uusversioonil, lihtsalt vana koopia?
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:42
Võin teie südamerahustuseks öelda, et meie film ei ole "uusversioon", vaid ikkagi edasiarendus, mille tegevus leiab aset kõige varem aastal 2019. Nõmmiku 1968 suvel vändatud filmi tegevusaeg oli 1973, võib juhtuda, et meiegi siirdume veel natuke tulevikku. Kes teab. Esitotsa on alles mõte.
x16. juuli 2018, 15:49
ma ei tea, äkki kirjutad raamatu ntx selle filmi ainetel vm iganes, solkima pole mõtet hakata, nii hea reshizör sa ei ole
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:41
Aga mis siis, kui... On veel Eestimaal kohti, kus ei ole levi? Ärge nii üksükheselt ümber tõstke, see tõesti ei tööta. Mõelge ikka laiemalt. Et aga mis siis, kui... Ja et KUIDAS töötaks?
Tiit16. juuli 2018, 11:29
Nähes milline on Eesti filmide tase praegu, kardan, et see uus film teeb oma margi täis.
Eestis ei osata peent komöödiat teha, koik läheb ameerika, jalaga tagumikku stiili.
eh16. juuli 2018, 12:36
ei ole hirmugi, et selle filmi uusversioonist hale farss ei kujuneks! Kindlasti kujuneb! Kahju võib see tekitada hoopis neile, kes selles osalema hakkavad. On asju, millest ei tehta uusversioone, ei maali Eestis ükski kunstnik uuesti õlivärvidega ja lõuendile Mona Lisat, mis ületaks originaali. Või oleks ligilähedanegi originaalile. Ja mis puutub filmitegijate ideepuudusesse, siis imestan juba mõnda aega, et pole alustatud koostööfilmiga, mille aluseks oleks see mõne aasta tagune Pealtnägija-kajastus (ja raamat) noorte Prantsuse uljaspeade laevahukust, kust tulid kõik hingekesed eluga välja, tänu eestlastest (ja mitte ainult) nõukogude meremeestele. Oleks seal seiklust, traagikat, raudse eesriide aegset poliitikat ja okupatsiooniängi, rahvusteülest humaansust, perefilmide nunnusust (ei jäetud ka koera tormisesse Vahemerre) kuni selle loo väljtuleku alguse haruldaste kokkusattumuste ja Prantsusmaa poolt aumärkide jagamiseni. Saaks teha osaliselt dokumentaalkaadritega ja inimestega, kes selles sündmuses osalesid, mitmekihilise rahvusvahelise loo. Ja täiesti originaalse, mitte plagiaadi!
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:45
Lugupeetav Eh (sest ilmselt on teil selline tavatu nimi), teie võimuses on see kõik ju ära ja ülejäänud filmitegijate kambale koht kätte näidata. Saate kindlasti ka arvustada meie filmi, kui see ükskord valmis saab. Või julgete ainult siin sõna võtta, kui keegi ei tea, kes te olete?
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:43
Kartke edasi. :) Jõudu teile selleks, saate veel aasta otsa hirmu tunda.
Tiit16. juuli 2018, 14:21
Hei Gerda!
Näita, et midagi jalaga tagumikku komöödiast paremat oskate teha.
vanamees16. juuli 2018, 16:11
ausalt öeldes kama kaks, mida miski seltskond isekeskis teeb. kui arvab ennast nõmmikust, abelist, laurist, pärnast jne paremaks, siis on see nende probleem....
tähtis on, et selle kultusklassika lörtsimise juures ei kasutataks maksumaksja raha!
ajagu ise kuskilt firmadest raha kokku, tehku oma hale üllitis ära ja tegelegu siis ka tagajärgedega, kui investorid saamata jäänud raha tagasi nõuavad...
millegipärast ei usu, et isegi 'klassikokkutuleku'-taoliste soperdiste ossi-ajuline publikum selle uue käki hästi vastu võtaks...
Mina 17. juuli 2018, 13:39
Ootan küll päris põnevusega seda filmi, tahaks loota,et sealt sünnivad sama võimsad killud, kui vanast versioonist. Ja tegelikult pole eesti filmide puhul probleem mitte niivõrd labastes naljades kuivõrd selles, et alati püütakse kuhugi vahele "kunsti" sokutada. Nõmmik ei teinud kunagi nägu, et jaa ma teen küll komöödiat, aga tegelikult olen ma ikkagi kunstiinimene ja torkan vahele mõned metafoorilised mõlgutused. Sellepärast ongi ta filmid nii aegumatud. Ja Gerda Kordemets oskab väga häid stsenaariume kirjutada, nii et jõudu!!
Mina 17. juuli 2018, 13:39
Ootan küll päris põnevusega seda filmi, tahaks loota,et sealt sünnivad sama võimsad killud, kui vanast versioonist. Ja tegelikult pole eesti filmide puhul probleem mitte niivõrd labastes naljades kuivõrd selles, et alati püütakse kuhugi vahele "kunsti" sokutada. Nõmmik ei teinud kunagi nägu, et jaa ma teen küll komöödiat, aga tegelikult olen ma ikkagi kunstiinimene ja torkan vahele mõned metafoorilised mõlgutused. Sellepärast ongi ta filmid nii aegumatud. Ja Gerda Kordemets oskab väga häid stsenaariume kirjutada, nii et jõudu!!
116. juuli 2018, 11:24
no milleks, ideed said otsa vä?
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:45
Vastupidi, just tulid. Ja isegi korraga kahel inimesel.
hmm16. juuli 2018, 11:22
Kuidagi veider otsus just see film uuesti teha.Samahästi võiks Nukitsamehest korraliku õuduka teha.Või tehke Raimond Valgre film uuesti ja korralikult.Ma pillan nüüd täiesti peadpööritama paneva idee, tehke midagi täiesti uut.Nagu mina olin siin,klass,kertu,seenelkäik,nullpunkt?
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:46
Aga miks te ise ei tee, lp Hmm? Ei oska? Ei julge?
Tove16. juuli 2018, 15:08
Mage, Gerda, ise veel haritud inime!:P
hmm16. juuli 2018, 16:32
Kui ma pakun välja, et äkki võiks need kellel võimalused juba praegu olemas on, midagi uut ja ägedat teha, siis ainus vastus mis ma saan on see, et "miks sa ise tee? kardad jah?" Naeruväärne.
tolerast16. juuli 2018, 11:16
palun ainult mitte kaasa ottseppa ja avandit. nad ei ole naljakad :/
hmm16. juuli 2018, 11:23
Just mõtlesin, et 100% tahavad avandi sinna filmi panna, aga kui mainiti noori stand up koomikuid, siis ehk mitte?
Gerda Kordemets16. juuli 2018, 13:48
Teil on ikka kole mure selle asjaga. :) Näitlejatega hakkame tegelema veidi hiljem, hetkel selles osas kedagi maha rahustada ei oska – ma ei tea veel, kes konkreetselt seal mängima hakkavad. On nii nooremaid kui ka vanemaid tegelaskujusid.
einoh16. juuli 2018, 14:46
need mikihiirelikult püsti seisvad labased "koomikud" EI OLE koomikud!
see film16. juuli 2018, 10:52
on minu ja mu pere vaieldamatu lemmik! Kõiki neid vaimukaid repliike kasutame siiani! Edu tegijatele!
vanamees16. juuli 2018, 14:45
ei soovi seda kultusklassikat labastada ja lörtsida soovijatele mingitki edu!
jätke tegemata oma jama16. juuli 2018, 14:56
Ärge mõnitage vana ja püha filmi