Anna Mae BlessingFoto: ABC15 Arizona/YouTube
Maailm
4. juuli 2018, 13:18

92aastane naine tappis oma poja, et pääseda vanadekodust (31)

USA-s Arizonas tappis 92aastane naine oma 72aastase poja, et vältida hooldekodusse sattumist, ütles politsei. 

Kohtudokumentide järgi süüdistatakse Anna Mae Blessingit mõrvas, mis oli ajendatud ohvri kavatsusest naine vanadekodusse saata, vahendab BBC.

„Sina võtsid minu elu, mina võtsin sinu oma,“ ütles vanaproua, kui ta oma kodust ära viidi. Blessing oli majas elanud koos poja ja viimase elukaaslasega. 

Intsident juhtus 2. juulil Maricopa maakonnas. Kohaliku meedia andmeil soovis poeg oma ema hooldekodusse saata, kuna vanadaamiga olnud keeruline ühise katuse all elada. Saatuslikul päeval oli naine sisenenud poja magamistuppa kahe püstoliga, mis olid peidetud tema hommikumantli taskutesse. Tüli käigus tõmbas ta neist ühe välja ja avas tule. Politsei sõnul oli relv valmistatud 70ndail. 

Korravalvurite saabudes leidsid nad eest elutu mehe, kel olid kuulihaavad nii lõuas kui kaelas. Blessing oli sihtinud ka 57aastast pojanaist, kuid temal õnnestus pääseda vigastusteta ning kutsuda politsei. 

Hiljem tunnistas Blessing, et oli plaaninud ka endalt elu võtta. 

Eakat naist süüdistatakse esimese astme mõrvas, ettekavatsetud kallaletungis ning minia peal toime pandud inimröövis. Kurjategija kautsjoniks määrati 500 000 USA dollarit.