Tallinnas sai näha tantsutrupi Young Boy Dancing Group provotseerivat, julget ja seksuaalset esinemist.Foto: Viktor Burkivski
Inimesed
4. juuli 2018, 12:52

GALERII JA VIDEO | Balti triennaali avamisel torgati lasereid tagumikku (157)

29. juuni õhtul avati Tallinna Kunstihoones 13. Balti triennaal pealkirjaga „Unusta tont“. Tegemist on selle aasta suurima rahvusvahelise kunstifestivaliga Baltimaades. Triennaal toimub Leedus (11. mai – 12. august), Eestis (29. juuni – 2. september) ja Lätis (21. september – 18. november). Kolm näitust on erinevad, kuid koonduvad sama pealkirja alla. Triennaali peakuraator on prantsuse päritolu Vincent Honoré.

Näituse avamisõhtul astusid performance’itega üles Adam Christensen, Merike Estna, rühmitus Young Girl Reading Group, Paul Maheke ja Young Boy Dancing Group (YBDG).

Tantsutrupi Young Boy Dancing Group provotseeriv, julge ja seksuaalne esinemine.

YBDG loodi 2014. aastal pidevalt vahetuvate liikmetega tantsutrupina. Algusest peale on rahvusvahelises koosluses kaasa löönud ka eestlanna Maria Metsalu. YBDG tegevus hõlmab videoid, moodi, skulptuuri ja live-etteasteid, mida mõjutavad muuseas postapokalüptilised vaated ja inimese alateadvus. Muu hulgas on koosluse performance’id toimunud 56. Veneetsia biennaalil Leedu paviljonis, Manifesta 11 biennaalil Zürichis, Roskilde muusikafestivalil jm.

YBDG etteasted on väga otsekohesed, seksuaalsed, provotseerivad ja julged, nad kasutavad oma esinemistes küünlaid ja lasereid, mis torgatakse muuseas ka esinejatele tagumikku; nad innustavad aeg-ajalt publikut etenduses kaasa lööma ja on korraldanud make out-töötoa, kus publiku liikmed omavahel kirglikult amelema asusid.

Oma esimesel esinemisel Eestis astus YBDG üles koosseisus Maria Metsalu, Manuel ScheiwillerKarim BoumjimarNicolas Roses Ponce, Florian Reither ja Andrius Mulokas.

Ajakrjanikel oli tantsijatega võimalik kohtuda päev enne etendust Kanuti Gildi SAALis, kus riideribasid, augulisi aluspükse ja ülimalt räsitud moega jalanõusid kandvad tantsijad proovi tegid.

Ajakirjanikud uurisid YBDG liikmetelt, et kas neil on tõepoolest plaanis Eesti ühe kõige esinduslikuma näitusepinna põrandale pissida. 

Yeah… Ei, me tegelikult ei pissi. Me ei pissi põrandale.

Mis te siis teete?

Me imiteerime vananemist.

Tõesti?

Käsitleme kusepidamatuse teemat.

Kuidas perfomance täpsemalt Tallinna Kunstihoones välja nägi, vaata pildigaleriist ja videost!