Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
3. juuli 2018, 12:04

Sülearvutid ja vihmavarjud jäta koju! Kõik, mida pead teadma Guns N' Roses'i kontserdist (3)

Juba vähem kui kahe nädala pärast möllutab Tallinna lauluväljakul ansambel Guns N' Roses ning see tähendab kontserdikülastajate ja sealkandis liikuda soovijate jaoks ohtralt piiranguid ja muudatusi. 

Muidugi toob kontsert endaga kaasa liikluspiirangud, kuid külastajatel palutakse erilist tähelepanu pöörata ka sellele, et üritus mööduks kõigile ohutult.

Mida võiks kaasa võtta?

Sularaha - kogu kaubandus (söök, jook, bändide nänn jms) toimub kontserdil peamiselt sularaha eest. Lauluväljakul ei ole ühtegi sularaha automaati!

Vihmakeep - Eesti heitlik ilm ei üllata enam kedagi. Kuuma ilma puhul kata pea ja tarbi piisavalt vedelikke, vältimaks päikesepistet, dehüdratsiooni, kuumarabandust.

Hea tuju ja rahulik meel

Mobiiltelefonid - palun arvesta, et võrgud võivad olla ülekoormatud ja võib esineda mobiilside häireid. Lepi sõprade ja perega ette kokku kohtumispaik.

Korraldaja ei soovita valju heli ja rahvamasside tõttu kaasa võtta sülelapsi, samuti on lapsevankrid tülikad ja ohtlikud rahva sees. Kindlasti pange oma lapsele taskusse või kirjutage talle randme peale enda nimi ja telefoninumber. Alla 16 aastastel lastel peab pärast südaööd kaasas olema täiskasvanud saatja.

Mis tuleks kindlasti koju jätta?

Vihmavarjud

Oma söök ja jook

Tühjad pudelid ja purgid

Professionaalne ja poolprofessionaalne foto-, audio- ja videosalvestustehnika. Lubatud on vaid kaamerad, mil ei ole suurendamise võimalust (zoomi) ning vahetatavaid objektiive. Ei ole lubatud kaamerad objektiiviga, mis ületab fookuskaugust 40mm, mis on sama laia vaateväljaga nagu inimsilm.

Go-Pro kaamerad ja selfie stick'id

Tahvel- ja sülearvutid

Suured binoklid

Plakatid, bännerid, lipud

Alkohol ja narkootikumid

Loomad

Rattad, rulluisud, rulad, motokiivrid, matka- ja klapptoolid, taburetid

Liigne pagas ja esemed. Ära võta kaasa suuri kotte või ebavajalikke esemeid, mis aeglustavad isiku ja asjade läbivaatust väravas. Sissepääsude juures on ka tasuline pakihoid (suured kotid, seljakotid, kohvrid jms on lisatasu eest).

Kontserdile ei pääse tugevas joobes, agressiivselt käituvad või teisi häirivad isikud.

Kontserdikorraldaja annab publikule kaks head soovitust:

Säilita rahu - nii mastaapsel üritusel läheb aega iga asjaga – näiteks piletikontrollis ja isiku asjade läbivaatuses, söögi- ja joogipoolist ostes jne. Käitu teistega nii, nagu tahad, et Sinuga käitutakse. Ära unusta, et turvatöötajad teevad oma tööd, mitte ei kiusa Sind. Palun järgi nende nõudeid täpselt. Tutvu aegsasti kontserdi infomaterjalidega ja platsi plaaniga. Kontserdil on kohal kiirabi, päästeteenistus ja politsei ning esmaabipunktid.

Varu aega - tule varakult ja arvesta ajavaruga, et saaksid endale kontserdil parima koha. Arvesta, et aega kulub ka pärast kontserti lauluväljakult lahkudes.

Liikluspiirangud: 

Esmaspäeval, 16. juulil muudetakse lauluväljaku ümbruses liikluskorraldust ja piiratakse sõidukiirust – suuremad muudatused on: Narva maantee - Pirita tee - Smuuli tee vahelisel lõigul on sõidukitele peatumine ja parkimine keelatud ning liikumiskiirust piiratud 30 km/tunnis. Juhtidel palutakse järgida teedele-tänavatele paigaldatud viitasid ja liikluskorraldusvahendeid. Parkimine Lauluväljaku ümbruses saab olema tugevalt piiratud. Seoses sellega soovitab kontserdi korraldaja jätta autod koju ja tulla kontserdile ühistranspordi, rattaga või jalgsi.

Alates 15. juuli hommikust on keelatud peatumine ja parkimine lauluväljakut ümbritsevatel aladel - lauluväljaku Mere väravate esisel parkimisalal, Narva maanteel Pirita tee - Smuuli tee vahelisel lõigul, Valgel tänaval ning Smuuli teel Narva mnt ja Liikuri tänava vahelisel lõigul ning samuti ka Liikuri tänaval Smuuli tee ja Vana-Kuuli tänava vahel. 16. juuli hommikul suletakse tavaliiklusele ligipääs Lauluväljaku Mere ja Lasnamäe väravate esisele alale ja päeval ka juurdepääs Joa, Oru, Kuristiku tänavatele.

Parkimisvõimalused on Pirita tee ääres suunaga Pirita poole vastavalt märgistusele ning vastavalt tähistatud Valge tn. 28, Narva mnt. 119 ja Narva mnt. 129 haljasaladel. 

Korraldaja palub Tallinna sõidukijuhtidel olla äärmiselt tähelepanelik, sest kontserdile on oodata mitukümmend tuhat fänni nii väljastpoolt Tallinna kui ka välismaalt, kes pealinna liikluses ei pruugi kõige paremini orienteeruda. Kõikidel liiklejatel eriti aga lauluväljaku lähistel liiklevatel inimestel tuleb arvestada täiendava ajakulu ning uue sobiliku marsruudi leidmisega.

Jalgrattaparkla asub Mere väravate juures. Parkla on tasuta ja üldvalvega, kuid soovitame siiski omanikel rattad lukustada.

Droonide lennutamine Tallinna Lauluväljaku territooriumi kohal ja selle vahetus läheduses ürituse eel ning selle ajal on rangelt keelatud!

Ürituse ajakava: 

16:00 avatakse väravad

18:30 The Dead Daisies (aus/us)

19:20 Volbeat (dk)

20:30 GUNS N’ ROSES (us)

23:59 ürituse orienteeruv lõpp