Mikolas JosefFoto: Promomaterjal
Saund
3. juuli 2018, 11:12

Tšehhi eurolaulik Mikolas Josef esineb Narvas Baltic Suni festivalil

Baltic Suni festivali Eurovisioni koosseis on täienenud veel ühe staari võrra – Narva tuleb 21. juulil esinema Tšehhi staar Mikolas Josef, kelle koolipoisilik seljakott ja seksikas puusanõks on võlunud selle aasta Eurovisionil noori südameid üle Euroopa.

Mikolas Josef sai 2018. aasta Eurovisioni lauluvõistlusel Lissabonis kuuenda koha. Josef, kes esitas lugu “Lie to Me”, oli teine finaali jõudnud Tšehhi esindaja ning ühtlasi kõrgeima koha pälvinud Tšehhi esindaja Eurovisioni ajaloo vältel. 22-aastane artist vajas lauluvõistluse proovide käigus saadud selgroovigastuse järel ravi ning pälvis hääleka aplausi, kui lõpuks finaalis esinedes kukerpalli tegi. Pärast Eurovisioni on “Lie to Me” üle kogu Euroopa edetabelites jõudsalt tõusmas – samuti on tal Instagramis üle 440 000 jälgija.

Eesti Vabariik 100 pidustuste raames 18.-21. juulini toimuv Baltic Sun festival toob suvisesse Narva linna Eesti ja välismaa artistide paremiku. Stiililiselt kostub muusikat popist rokini, folgist džässini ja indie'st bluusini. 18. juulil toimub Narva linnuses Baltic Sun festivali suurejooniline galakontsert, mille esimese osa kunstiline juht, maailmakuulus dirigent Kristjan Järvi toob kokku Eesti säravaimad popi, elektroonika, roki ja klassikaliste hoovuste muusikuid. Noëp, Erki Pärnoja, keelpillikvartett Prezioso ja Sander Mölder astuvad Narva linnuse lavale gala esimeses osas. Teises osas austab festivali lava ka legendaarne Anne Veski, esitades oma kustumatuid hitte. 

Festivali ajal rõõmustavad publikut teiste seas sellised artistid nagu Astro’n’out Lätist, Maia Hirasawa Rootsist, Alexander Rybak Norrast, Erja Lyytinen Soomest, Bravo ja The Crossroadz Venemaalt, Daddy Was A Milkman ja Justinas Jarutis Leedust, Liis Lemsalu, Vaiko Eplik & Eliit, Radar & Koit Toome ning Curly Strings Eestist ja paljud teised. Esinejate nimekiri täieneb jätkuvalt ning muusikasõpru ootavad mitmed suured üllatused. Kogu festivali vältel toimub Narva tänavatel, promenaadil ja parkides palju põnevat näitustest tantsuetteasteteni ja popup kohvikutest laste mängupesadeni.

Baltic Suni ajal saab sõita eksklusiivse džässijahiga, mille pardal esineb Eesti esimene mustlasdzässi trio Titoks. Luksusliku varustusega laev, mis hakkab sõitma Narvast mereäärsesse Narva-Jõesuusse, on varem kuulunud Prantsusmaa Elvis Presleyle ehk Johnny Hallydayle. VIP-jahi pardal on Cannes’i festivali raames pidutsenud nii mõnigi filmitäht eesotsas Johnny Deppiga, kes korraldas jahi peal “Kariibi mere piraatide” afterparty.