Iraanlased on korduvalt süüdistanud Iisraeli kliimamuutustesFoto: DENIS BALIBOUSE
Maailm
3. juuli 2018, 10:36

Iraani kindral süüdistab Iisraeli pilvede varastamises (10)

Iraani kindral süüdistas Tehranis toimunud põllumajanduskonverentsil Iisraeli Iraani pilvede "viljatuks" muutmises, kirjutab Newsweek.

Iraani brigaadikindrali Gholam Reza Jalali sõnul on Iraani teadlased kindlaks teinud, et Iisrael ja veel üks naaberriik on teinud koostööd pilvedest niiskuse eemaldamisel, mis on põhjustanud Iraanis põuda ning on iraanlased ilma jätnud vihmast ja lumest.

Lisaks väitis Iraani kindral, et iisraellased on "pilvede ja lume varguses" sihtmärgiks seadnud Iraani, lisades, et kõikides Lähis-Ida riikides peale Iraani on lund sadanud. 

Jalali väited lükkas siiski ruttu ümber Iraani Meteroloogia Instituudi ilmaennustuse osakonna direktor Ahad Vazife, kes ütles, et kogu regioon on põuast puudutatud, mitte ainult Iraan.

"Meteroloogise informatsiooni põhjal saab öelda, et riigil ei ole võimalik varastada lund või pilvi," ütles Vazife, lisades hiljem, et kui riikidel oleks võimalik pilvi varastada USA-s ei oleks veepuudust, kuna Washington varastaks siis teistelt riikidelt vett auru vormis.

Kindral Jalali teooriat on varem sõnastanud ka Iraani president Mahmoud Ahmadinejad, kes on tuntud vandenõuteooriate toetaja. Iraani president ütles 2012 aastal oma kõnes, et põud Iraanis on tekkinud vaenlase tõttu, kes on hävitanud pilvi, mis liiguvad Iraani poole.