EESTIMEELNE MUUSIK: Kuigi Uudo esinemiskavas on praegu ingliskeelsed lood, soovib ta tulevikus teha eestikeelset muusikat.Foto: RASMUS KOOSKORA
Saund
3. juuli 2018, 18:00

Uudo Sepp enne kontserti alkoholi ei joo: pärast sumiseb pehme keelega poiss omaette mikri ees (11)

Pärast superstaarisaate võitu sai Uudo Sepp telefonikõne Ivo Linnalt, kes ütles: „Kui sa sel rajal 10 aastat vastu pead, siis oled alles kõva mees.” „Usun sisimas, et pean vastu rohkem kui 10 aastat, sest see on minu tee ja elu, mida rajan. Pole mõtet lihtsalt alla anda, tulgu, mis tuleb,” on Uudo (21) vankumatu. Kuu pärast võitu on Uudo kokku saanud oma bändi, harjutab autogrammi kirjutamist ja valmistub oma esimeseks suureks kontserdiks.

„Viimane kuu on läinud üpris kiirelt, olen jooksnud siia-sinna ja on tunne, et superstaarisaatest hoo sisse saanud rong ei olegi vahepeal seisma jäänud. Kogu aeg on midagi teha ning olen selle üle nii õnnelik,” räägib Uudo, kes annab kolmapäeval Õllesummeril oma esimese suure kontserdi.
Umbes kolm nädalat tagasi sai „Eesti otsib superstaari” tänavune võitja Uudo kokku pandud ka bändi, kuhu kuuluvad kitarrist Robert Vaigla, trummar Oliver Rõõmus, klahvpillimängija Joonas Mattias Sarapuu ja baskkitarrist Heikko Remmel. „Meil on väga hästi läinud, kõik on ägedad vennad. Nendega on kerge koostööd teha ja nad panevad bändi tegemistesse oma südame sisse, mitte ei tule lihtsalt kohale mängima,” kiidab ka ise laval kitarri mängiv Uudo bändikaaslasi.

UUDO SEPA BÄND: Vasakult Oliver Rõõmus, Heikko Remmel, Uudo Sepp, Joonas Mattias Sarapuu ja Robert Vaigla. Foto: RASMUS KOOSKORA


„Meil on olnud kolm proovi. Andsime eelmisel reedel ka Kuressaares kontserdi, mis kulges hästi. Nad on väga professionaalsed muusikud, lihtsalt kokkumängu on vaja harjutada,” räägib Uudo, kes harjutab igal võimalusel. „Nii palju kui saan jala käia, lükkan kõrvaklapid pähe ja ketran laule läbi, et saaksin neid võimalikult südamest esitada. Toas on mul bluetooth-kõlar (juhtmevaba kõlar – toim) ning näiteks süüa tehes või duši all käies panen muusika mängima ja laulan kaasa.”
Kuigi noormehe sõnul on kolmapäevasel kontserdil oodata ka üllatusi, ei taha ta neid reeta. „Ma ei taha kava lahti seletada, kuid võin öelda, et esitusele tulevad kõik superstaarisaates kuuldud lõbusamad lood, et jalg ikka liiguks,” räägib värske superstaar. „Tahaks ikka midagi rõõmsat teha, et inimestel oleks nägu naerul ja mõtleksid: „Uudo, sa tegid seda jälle!”,” sõnab saarlane.
„Mulle meeldib aeg-ajalt sügavat muusikat teha, mis seletab lahti, mis mu sees toimub. Näiteks James Bay mõned lood justkui sulavad su sisse – suudad tänu loole kaugemale mõelda,” selgitab Uudo. Peale sügava muusika soovib noormees laulda eesti keeles. „Oleme ikkagi eestimaalased, mis sest, et praegu on mu kavas ingliskeelsed laulud. Minu lood tulevad ikkagi eestikeelsed,” lubab ta.
Uudo tunnistab, et harjutab aeg-ajalt ka autogrammi kirjutamist. „Kuigi praegu on autogrammiks tavaline „Uudo”, leian, et see istub väga hästi. Kuid ühed ütlevad, et see on liiga lihtne ja teised, et see on legendaarne. Pigem suunduksin lihtsuse poole, aga vahel tekib küsimus, kas tõmmata nime alla joon või mitte. Tuleb nii, kuidas tuleb, inimesed ikkagi teavad, et see on minu tehtud,” räägib ta.

EESTIMEELNE MUUSIK: Kuigi Uudo esinemiskavas on praegu ingliskeelsed lood, soovib ta tulevikus teha eestikeelset muusikat. Foto: RASMUS KOOSKORA

Lava taha soovib pistaatsiapähkleid ja merevetikaid

Kui Pet Shop Boys soovib Õllesummeri korraldajatelt lava taha ükssarvikut või Darth Vaderit, siis Sepa soovid on palju tagasihoidlikumad. „Soovin pistaatsiapähkleid. Sain ka Kuressaares kaks suurt kaussi ja kõik sõid. Natuke võib-olla läks mikker pähkliseks, aga pärast puhastab ära ja läheb jälle,” naljatab Uudo. „Olen mõelnud, et tahaks ka merevetikaid, need lähevad nii hästi peale. Eriti teriyaki'ga, neid sööks kogu aeg!”

Enne esinemist Sepp alkoholi ei tarbi, küll aga joob pärast kontserti paar õlut. „Tõmbab pinge maha ja siis on jälle hea olla. Enne esinemist ei saa, muidu läheks käest ära. Pärast on pehme keelega poiss mikri ees ja keegi ei saa midagi aru, sumiseb omaette ja mõte ei tööta.”

Kuigi Uudo päevaplaan ei ole kunagi sama, teab ta öelda, et kolmapäev algab tema jaoks kell 10, kui toimub veel viimane proov enne õhtust kontserti. Kuigi superstaari ootab Õllesummeril tema senise karjääri suurim publik, tal hirmu ei ole. „Tunnen, et tulemas on midagi ägedat,” lausub ta.