Kärt AnveltFoto: Teet Malsroos
Tele
2. juuli 2018, 10:58

Kärt Anveltist saab „RadarI“ uus peatoimetaja: on vara rääkida, kas ja mis „Radaris“ muutub (23)

Kanal 2 uuriva saate "Radar" uueks peatoimetajaks saab Päevalehe ajakirjanik Kärt Anvelt. "Jah, vastab tõele. Selline pakkumine tuli ning peale tõsist mõtlemist otsustasin selle vastu võtta," kinnitab naine Õhtulehele.

Anvelti sõnul jätkab "Radaris" tema juhtimise all suuresti sama meeskond ning kindlasti ei jää täitmata ka lahkunud inimeste ametikohad.

"Kuna ma ei ole veel tööd uues kohas alustanud, on sellest vara rääkida. Samamoodi sellest, kas ja mis "Radaris" muutub. Esmalt tuleb otsad kokku sõlmida minu praeguses väga pikaaegses töökohas Eesti Päevalehes," selgitab naine.

"Radari" eelmisele peatoimetajale Marii Karellile jagub Anveltil vaid kiidusõnu. "Marii Karell on teinud ära tohutu töö ja ma hindan teda ning tema tehtut väga. Marii on professionaal, kellelt on palju õppida," ütleb ta.

Eesti Meedia uuriva ajakirjanduse juht Holger Roonemaa ütles ERR-ile, et see pole veel kindel, kellest saab "Radari" uus saatejuht, kuna kõigepealt löödi käed uue peatoimetajaga ning sealt vaadatakse edasi. "Saatejuht lõppude lõpuks pole esimese järgu küsimus," sõnas ta ning arvas, et suure tõenäosusega võib see olla Kärt ise.

Praegu hakkavad Roonemaa ja Anvelt esmajoones tegelema toimetuse komplekteerimisega. "Olude sunnil on meil mõned vabad kohad," ütles Roonemaa ning lisas, et on kõigi praeguste "Radari" meeskonna liikmetega rääkinud ja kõik jätkavad senist tööd. Roonemaa julgustab endast teada andma inimestel, kes tunnevad, et sooviksid saate meeskonnaga ühineda. 

8. juunil teatas "Radari" senine peaprodutsent ja saatejuht Marii Karell enda Facebooki lehel, et lahkub ametist. Põhjuse tagamaid Karell avalikustanud. "Mina lahkun poolte kokkuleppel," kommenteeris ta Õhtulehele.

"Radaris" on käimas suurem kaadrivahetus. Koos Karelliga lahkus saatest ka Marii Karelli abikaasa ja "Radari" tegevprodutsent Siim Männik. Mõned päevad tagasi selgus, et tiimist lahkuvad veel kaks liiget: ajakirjanikud Hannes Sarv ning Deisi Helemäe-Sarv.

Kärdi jaoks pole teletöö üldse võõras. Ta on saatejuhi ja produtsendina teinud omajagu saateid. Aastal 2014 juhtis ta Kanal 2 ekraanil saadet „Eesti luurajad“, 2015. aastal jõudis tema eestvedamisel Kanal 2 ekraanile aga üheksakümnendatest rääkiv saade „Pöörased 90ndad“, kus Kärt oli saatejuht-toimetaja. Samuti on Kärt teinud erisaate „Üks õhtu Jaan Tättega“, ning juhtinud saateid „Tähelaev“, „112 – saatuslik hetk“, „Kohe näha, et vanad sõbrad“, „Meistervaraste jälgedes“.