PortreadVideo: Erlend Štaub
Saund
29. juuni 2018, 21:21

ÕL VIDEO | Portread: meie lava ees suurt möllu ei näe, sest tähelepanu läheb muusika kuulamisele (1)

„Ma pole kunagi näinud nii palju paigalseisvat rahvast. Tavaliselt inimesed vaatavad kolm kuni viis lugu ära ja lähevad mujale. Seekord olid kõik paigal, mis on väga positiivne,” räägib Portreadi kitarrist Uziel.

Portread astus Hard Rock Laagris esimesel päeval üles teisena. Esimene läks Anne sõnul hästi. „Siiani tagasiside, mida saanud oleme, on super. Ma ei ole ise veel video pealt näinud. Tunne oli hea, loodan, et läks hästi.” Trummar Meelis Trumberg lisab, et kuna nende esinemise ajal tuli päike välja, läks kõik väga hästi.

Annel ja Meelisel oli sel aastal Hard Rock Laagris esineda esimene kord. Uziel on raskemuusikafestivali lavalaudu kulutanud juba 11 korral. „Julgen ennast Hard Rock Laagri veteraniks pidada,” sõnab ta.

Kuna rahvas oli paigal, elati ka bändile elavalt kaasa. „Ilmselt neil jalg meie muusika taktis tatsus, nad uurisid ja vaatasid, mis lava peal toimub. Meil on keerulise ülesehitusega muusika, kuulata on väga palju ning see tahab palju tähelepanu saada. Selle tõttu meie lava ees nii suurt möllu ei näegi, kuna enamik tähelepanu läheb muusika kuulamisele,” räägib Uziel.

Bänd plaanib festivalile ka edasi jääda. Anne on HRL-is täiesti esimest korda ning kui Uzieli 11 aastale lisada ka külalisena käidud aastad, on tema Hard Rock Laagris 17. korda. „Ma ei lähe siit mitte kuskile ja jään siia kas või elama,” sõnab ta. „Ka mina ei lähe siit kuhugi, jään lõpuni,” lisab Arrak.

Anne ja Meelis tahavad festivalil näha kindlasti Lacuna Coili. Kuna Uziel on neid näinud, ootab tema I Am Morbid’i esinemist.

Portreadil on sügisel ilmumas ka album. „Lõpuks saame esimese plaadiga maha, nii et ees on ärevad ajad,” lausub Arrak. Siis võib bändi taas laval näha, sest tulemas on plaadiesitluskontserdid. „Võtame asja rahulikult. Sel ajal, kui teie suve naudite, istume meie külmas stuudios, salvestame ja lihvime asju. Siis vormistame selle plaadiks ja loodetavasti septembri keskpaigas näeme juba plaati,” sõnab Uziel.