Võimalused igas maailma otsas: 22-aastasele eestlannale pakuti võimalust disainialast tööd teha ka Singapuris, kuid ta otsustas siiski jääda Londonisse ning liituda Diori moemaja tiimiga.Foto: https://www.facebook.com/marleen.marnot
Inimesed
28. juuni 2018, 17:18

AJALOOLINE SAAVUTUS: noor eestlanna sai tööd maailmakuulsas Diori moemajas (21)

Eesti neiu Marleen Marnot (22) on esimene eestlane, kes on saanud tööd maailmakuulsas Diori moemajas. “Dioris ja nende poodides töötab kokku 500 000 inimest üle maailma, nii et on raske öelda, kas seal kusagil veel mõni eestlane on või mitte, aga peamajas tervitati mind küll väga soojalt kui esimest noort eestlast!” rõõmustab ta. Londoni ülikoolis disaini bakalaureusekraadi omandanud tütarlaps on muuhulgas riietanud ka Briti monarhia kõige nooremaid võsukesi.

Marnot on Diori moemajaga liitumas esialgu aastaseks perioodiks. Moemajja pääses ta tööle enda sõnul tänu järjepidevale tööle ja tugevale portfooliole.

“Ma olen järjekindlalt kolm aastat töötanud kooli kõrvalt disainivaldkonnas ja endale selle ajaga korraliku portfoolio ehitanud, eelmine aasta olin näiteks kuningliku perega seotud,” räägib neiu. 

Briti kuningapere noorimate võsukeste šiki väljanägemise eest kandis Pippa Middletoni pulmas hoolt samuti Marleen. Ta oli praktikal firmas Pepa & Company, mis on tuntud kui kuninglike laste riietaja. Marleeni üks põhiülesandeid oli stiliseerida kollektsioon "Celebration", mida kuninglikud põnnid pulmas kandsid. Foto: Vidapress

Möödunud aasta suvel pakuti talle praktikakohta ka maailma tuntuimas moeajakirjas Vogue, kuid ta otsustas sellele pakkumisele ära öelda. “Sel hetkel oli mu peamine motivatsioon võimalikult palju erinevaid aspekte õppida kogu brändist, mistõttu ma pigem hoidsin väiksemate brändide poole, kus sai rohkem osa olla erinevatest rollidest,” põhjendab ta. 

“Aga nüüd oli tunne, et aeg on suurema katsumuse poole liikuda ja mu portfoolio toetas ka seda liikumist. Mu mentoriteni jõudis info, et Dioris on võib-olla üks võimalus ja ma haarasin sellest kohe kinni. Pidin kuu aega sellega tegelema, et Diori sisse saada ning nüüd olengi ma Dioriga järgnevaks aastaks seotud!” rõõmustab ta.

Marnot, kes lõpetas disainiõpingud University of the Arts ülikoolis Londonis, tahtis tegelikult pärast ülikoolikraadi omandamist kolida Aasiasse ning seal disainialal töötada, kuid ta ei tundnud, et Londonist lahkumiseks oleks praegu õige aeg.

“Lõpetamise eel tuli mul üks väga kihvt võimalus minna Singapuri, mis mulle tundus järgmise sammuna sobivat. Järele mõeldes aga sain aru, et ma olen kolm aastat Londonis õppinud ja töötanud ning kohe peale seda oma elu teisele poole maailma kolida tundus mitteratsionaalne. Seega ma otsustasin enne Aasiasse põrutamist, et annan endale veel ühe aasta või kaks, et siin elada,” selgitab ta. 

 

/ graduation show - done ✨💕

A post shared by Marleen Marnòt (@marleenmarnot) on

Marnot saab Diori moemajas proovida aasta jooksul täiesti erinevaid rolle. “Hetkel on plaanid nii, et pool aastat olen visuaaldisaineri kohal ja siis pool aastat rohkem turunduse ja e-ärinduse tiimis, see oli kompromiss minu ja nende soovide vahel. Ülesanded ongi vastavalt siis visuaaldisainerite tiimi abistamine ja visuaaldisainide loomine,” selgitab Marnot.

Esimese poole aastast töötab neiu Diori Londoni peakontoris, kuid hiljem on tal võimalus minna ka Pariisi töötama. “Elame, näeme!” lõpetab ta.