Jana Kask; "Hommikusöök staariga"; Anu SaagimVideo: Robin Roots
Inimesed
8. juuli 2018, 21:27

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA Jana Kask on tiiger, kellest on saanud malbe kassike

VIDEOINTERVJUU | Jana Kask: minu lapsepõlves oli vägivalda ja jubedusi, mis oleksid võinud teha minust tühja koha (61)

Lauljatar Jana Kask (26) kutsus meid maasikamaitselisele hommikusöögile Kakumäe uhkesse villasse. Sõime torti, nautisime kihisevat ja rääkisime pöörase elu seljataha jätnud muusiku põnevatest tulevikuplaanidest. Kas metsikust tiigrist on tõepoolest saanud malbe kassike? 

„Hakkasin nelja-aastaselt laulma. See oli ime, sest mul oli väga raske lapsepõlv,“ räägib laulja Jana Kask (26). „Oli vägivalda ja muid jubedusi, mis oleksid võinud mind maha pressida ja teha minust tühja koha.“ Kümme aastat tagasi saate „Eesti otsib superstaari“ võitnud Jana lendas noore tütarlapsena meelelahutustaevasse ja on sellest ajast peale vahelduva eduga kuulsuse eest peitu pugenud ning taas püünel säranud.

„Olin vaid 16, kui läksin superstaarisaatesse, olin alles laps,“ meenutab Jana. „Teismeiga ja mässumeelsus tulid hiljem. Tollal rääkisin vene keeles ja alles harjutasin eesti keelt. Superstaarisaade oli kahekordne šokk. Esiteks uus keskkond, sest ma pole muusikute perest ja mul polnud õrna aimugi, millega tegu. Teiseks see, et pidin hakkama saama mulle üsna võõras keeles. Mu ajus toimus võimas plahvatus,“ analüüsib Jana tagantjärele. „Praegu vaatan sellele ajale tagasi hoopis teise pilguga. Hoopis teised värvid tükivad esile.“

Edasi lugemiseks: