OOPERISÕLTLANE:  „Tartu linna päev on võimalus promoda ooperit,” ütleb rahvusooperi Estonia solist ja Tartu linna päeva kunstiline juht Reigo Tamm, kes pildil võttis laulu üles Emajõe suveteatri mulluses lavastuses „Tagahoovish“.Foto: Aldo Luud
Inimesed
28. juuni 2018, 00:01

Rahvusooper Estonia solist toob homme Tartus rahva ette lühikokkuvõtted ooperitest

Ooperilaulja Reigo Tamm: „Tahtsin väga, et Tartu linna päev muutuks miniooperifestivaliks!" (15)

Kitsuke rõdu Tartu kesklinnas, kaks ooperisolisti ja pianist - neli suve tagasi pressis just säärane seltskond end Tartu linna päeval pisikesele palkonile ja andis pooletunnise kontserdi. „Alguses mõtlesime, et rõdu kukub alla, kui laulame,” naerab ooperilaulja Reigo Tamm. Tänavugi on ta Tartus tagasi, nüüd küll homse Tartu linna päeva kunstilise juhina.

Kitsuke rõdu Tartu kesklinnas, kaks ooperisolisti ja pianist - neli suve tagasi pressis just säärane seltskond end Tartu linna päeval pisikesele palkonile ja andis pooletunnise kontserdi. „Alguses mõtlesime, et rõdu kukub alla, kui laulame,” naerab ooperilaulja Reigo Tamm. Tänavugi on ta Tartus tagasi, nüüd küll homse Tartu linna päeva kunstilise juhina.

„Mina ja Maria Listra mahtusime veel ära, aga klaverisaatja ei mahtunudki, tema mängis meie selja taga. Tavaolukorras on pianistil ja solistil silmside, aga tookord pidin talle seljaga näitama, et nüüd lähen sisse ja alustan. Selg pidi mängima!” meenutab Tamm rõduesinemist. Toonane ekstreemkontsert polnud küll esinejaile kõige mugavam, ent Rüütli tänaval patseerinud publik võttis selle ütlemata soojalt vastu.

„Eks see oli ka ootamatu kontsert,” pakub Reigo. „Pisike rõdu, mida tavaliselt ei märkagi, aga ühtäkki laulavad seal Listra ja Tamm. Kuid tol hetkel oli see üksnes Tartu linna päeva üks osa, peaesinejaks olid Kõrsikud.” Pärast seda kutsuti tollane Vanemuise teatri ooperisolist Reigo, kellest on nüüdseks saanud rahvusooperi Estonia solist, Tartu linna päeva kunstiliseks juhiks.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99