Joe JacksonFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
27. juuni 2018, 19:25

Suri Jacksonite pere patriarh Joe Jackson (17)

Täna suri muusikamaailma tuntud talendiotsija ja mänedžer Joe Jackson. Jacksonite perepea, tänu kellele said kuulsaks Jackson 5 ning Michael ja Janet Jackson, suri 89 aasta vanusena vähki.

Joe Jacksonil ja tema abikaasal Katherine'il on kümme last, kuid suureks kasvas neist üheksa. Üks poegadest suri pärast sündi. Joe unistuseks oli saada poksijaks, ent suure pere ülalpidamine seda ei võimaldanud.

Paar aastat musitseeris Joe töö kõrvalt sõpradega baarides ja restoranides. Olles muusikaga pisut tegelenud, avastas ta, et muusikaanne näib olevat ka tema lastel. Tema esimene pereansambel oli The Jackson Brothers, milles laulsid ta pojad Tito, Jackie ja Jermaine. Kui hiljem liitusid ka Michael ja Marlon, sündis The Jackson 5.

Joe oli karmi käega mänedžer, kes oma lastelegi ei halastanud ning sundis neid tundide viisi harjutama ega säästnud neid ka rihmast ja karmist kriitikast. Jackson on ise hiljem öelnud, et ei kahetse seda, kuidas oma lapsi kohtles.

Abikaasa Katherine'iga oli mehe suhe keeruline. Paar elas kokku-lahku ning Joe Jacksonil oli arvukalt abieluväliseid suhteid, kirjutab CNN. Kuid 2009. aastal, kui suri Michael Jackson, oli paar tema matustel koos ning leinas poega ühiselt. Joe Jackson uskus, et kui temaga oleks Michaeli terviseprobleemidest varem räägitud, oleks ta jõudnud sekkuda ja poja elu päästa.