SÜNDMUSPAIK: Verine peredraama arenes Gunzenhausenis selle kortermaja neljandal korrusel. Foto: AP/Scanpix
Maailm
27. juuni 2018, 16:27

ŠOKK VÄIKELINNAS: pereisa tappis kolm last ja abikaasa (65)

Lõuna-Saksamaa väikelinna Gunzenhauseni elanikud on šokis. Teisipäeva varahommikul tappis 31aastane mees seal noaga oma kolm väikest last ja abikaasa. Seejärel hüppas nelikmõrvar ise neljanda korruse rõdult alla ning viibib raskelt vigastatuna haiglas, vahendab Süddeutsche Zeitung.

Kolmapäeval andis kriminaalpolitsei Ansbachis pressikonverentsi, et tutvustada julma veretöö uurimise esimesi tulemusi. Mõrv oli ettekavatsetud. 31aastane Venemaalt pärit Georg K. soovis oma 29aastasele abikaasale Olesijale kätte maksta.

Naine ei talunud enam järjest vägivaldsemaks muutuvat meest, kes peksis nii teda kui ka lapsi. Olesija ütles Georgile, et soovib lahutust ja informeeris olukorrast ka politseid. 21. juunil keelati mehel naisele ja lastele lähenemine. Olesija kutsus enda ja laste kaitseks korterisse oma venna, kes seal ka ööbis. 

Georg helistas Olesijale ning leppis temaga kokku, et tuleb ja võtab korterist mõned talle vajalikud riided. Teisipäeva varahommikul kell 5.36 Georg helistas ja teatas, et ta on varsti maja välisukse juures. Olesija saatis venna neljandalt korruselt alla talle riideid ära viima. 

Vend läkski, kuid Georgi eest ei leidnud, ja jäi teda välisukse juurde ootama. Tegelikult oli Georg juba majas ning ootas korrus kõrgemal trepil, kuni Olesija vend välja  läheb. Seejärel hiilis ta vaikselt korterisse ja tappis Olesija ning seejärel une pealt pojad Maikeli (9) ja Dima (7) ning tütre Anastasia (3) 16 cm pikkuse teraga lihunikunoaga. Veretööks kulus vaid kaks minutit. Politsei andmetel ei pärinenud tapariist korterist, vaid mees oli selle teadlikult kaasa võtnud.  

Olesija vend, kes tänaval maja ees ootas,  kuulis ootamatult korterist kahtlasi hääli ning ruttas üles tagasi. Korterisse sisenedes märkas ta seal veriste kätega Georgi, kes sööstis rõdule ja hüppas sealt alla. Ta sai raskelt vigastada ning on praegu haiglas kunstlikus koomas. Seetõttu ei ole uurijad saanud Georgi ka küsitleda. Igal juhul ootab teda süüdistus neljas tapmises.