Inimesed

35 aastat Austraalias eesti raadiot teinud väliseestlane: Eesti oli must ja räpane nagu Venemaa (172)

LISA KOMMENTAAR

Leopold7. august 2018, 23:00
austraalia-mutt mine tagasi ja ära ruiga
v28. juuni 2018, 11:15
Madal arengutase on kasulik neile, kes sellest kasu lõikavad ja teie pealt kasu saavad. Teie viha salvestub teie sees ja tagajäjeks on hirm ,viha eneseõigstamine- kõik se mis ei lase leida lahendusi ja arengutast tõsta
A28. juuni 2018, 09:58
Toomas Greenfeldt27. juuni 2018, 22:26
Austraalia aborigeenid elavad oma maal rahulikuld edasi.
üks nõukaarga kiitev ekrelane kirjutas -#venemaalt siia voorisid viljavagunid,väetised ,masinad j n. e27. juuni 2018, 14:22
Ekriid, valeta vähemalt nii, et mõni L0L.Like sind ka usub!
Totu, viljavagunid voorisid hoopis Baltikumist, eriti palju aga Ukraina "viljaaidast" Venemaa poole!
Ja tänu Venemaa nn väetistele saime siniseplekilisi kartuleid ja muud terviskahjustavat solki süüa.
Masinaid toodi jah, aga enamuses ainult suurte salajaste numbritehaste st sõjatehaste jaoks teistesse liiduvabariikidesse, ka Eestisse Lasnamäele, Sillamäele ja mujal asuvatesse salajatesse tehastesse.
Isegi nii lihtlabast asja nagu vetsupaber, ei olnud Venemaa võimeline tootma, muust rääkimata.
naer on terviseks27. juuni 2018, 13:56
keegi juba kirjutas, et
ekrelased laulavad kohe kooris - oi, kui muretu, hea ja ilus oli see nõukaaeg! ...kui head olid kommunaari saapad – kannan neid tänaseni..haha haa! jne jne.
no ei jõua neid ekrepubekaid kohe ära naerda!
AJ27. juuni 2018, 09:50
Depressiivsed minevikumeenutused. Mida need annavad? Rõõmustavad? Kahtlen. Vaatasin mõni aeg tagasi 19.sajandi lõpu pilte Eestist. Võiks siis keegi ka seda aega meenutada ja siis nutta. Elage ja tundke hästitehtust rõõmu. Kogu aeg üks halamine ja näpuga (tühjusesse ja kurjusesse) näitamine. Näeks midagi ka uut ja mõttekat....
27. juuni 2018, 14:14
AJ27. juuni 2018, 22:46
Ammu tehtud. Ei ela minevikus aga nuta taga kurba lapsepõlve.
27. juuni 2018, 08:43
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
27. juuni 2018, 08:49
• 1988. aasta kevadeni oli Arnold Rüütel nii poliitilises tegevuses kui ka avalikes sõnavõttudes täielikult lojaalne Nõukogude Liidu keskvõimudele.
• 20. veebruaril 1988 üle kantud televisioonikõnes kritiseeris Moskbale üdini ustav Arnold Rüütel Balti küsimuse ülestõstmist USA poliitikute poolt ning märkis muu hulgas:
"Teatud osa välismaiste propagandakanalite ning ka mõnede Ameerika Ühendriikide poliitikategelaste poolt on viimasel ajal eriti teravalt üles tõstetud nn Balti küsimus. Selleks kasutatakse 70 aasta möödumist Oktoobrirevolutsiooni võidu tõttu võimalikuks saanud omariikluse väljakuulutamisest Baltimaades. Laialdaselt arutatakse tol ajal toimunud sündmusi, pannakse kahtluse alla 1940. aastal toimunud nõukogude võimu taaskehtestamine ning Nõukogude Liiduga liitumise seaduspärasus ning õiguslikkus, püütakse maha kriipsutada kõike pärastsõjajärgseil aastakümnetel meie vabariigi elus saavutatut. Siin on igal realistlikult mõtleval inimesel selge, et mingit tagasiteed kodanliku Eesti Vabariigi juurde ei ole ega saagi olla, sest see käiks ju vastu meie rahva praegustele olemuslikele majanduslikele ja sotsiaalsetele huvidele."
ehtne tuulelipp27. juuni 2018, 08:56
Aga peale CCCPi kolinal kokkukukkumist muutus millegipärast see meie kallis tulipunane Arnold Rüütel üleöö äkki sinimustvalgeks „vabadusvõitlejaks“ ja nii läks meie Arnold nagu paljud teised meie endised kõrged kommunistid, sinna uude ja vastikusse ja jubedasse KODANLIKU EESTI VABARIIGI VALITSUSSE….ja hiljem suutis ta isegi minu ja ka teiste endiste kommunistide abiga EV PRESIDENDI toolile trügida!
arnold27. juuni 2018, 09:58
on libe sell. kui karl vaino pidi moskvasse naasma, siis samal positsioonil olnud arnold tehti sõprade toel vabadusvõitlejaks. nüüd arendab linna ja edgari toel kinnisvaraäri.
mida siis jälle imestate, et27. juuni 2018, 13:37
ekrepubekad siin nii meeleheitlikult seda v e r i st ja õudsat, lagastavat ja läbustavat vene aega taevani kiidavad
NENDE AUESIMEES RÜÜTEL oli ju ENSVs TIPPKOMMUNIST NR 1!
27. juuni 2018, 20:33
mis su ansip,kallas või nestor paremad olid?samuti juhtivkommud.nii et vaata kõige pealt ise peeglisse,troll.
ro 20:3328. juuni 2018, 08:27
Neid vene aja provintsipräänikuid Ansipit jt võrrelda Toompea kõrgete, Moskvale üdini ustavate kannupoistest tippkommunistidega on ikka tõesti naeruväärsemast naeruväärsem, kui mitte öelda - väga hale.
kui27. juuni 2018, 07:56
kõik oleks jalga lasknud siit,mis siis oleks eestist saanud.meie vanemad jäid ja eesti jäi.kes on suurem patrioot,kas see kes jalga lasi,või see kes siia jäi ja eesti elu viis edasi.35 aastat targutasid raadios,meie aga tegime tööd,sest tööd jagus kõigile.kes vähegi tahtis töötada läks oma eluga edasi.kui sa ei saanud eestis käia,vaevalt sa siis venemaale said,nii et ei tasu targutada,milline see elu siin oli.
Teate mis,27. juuni 2018, 06:20
..Maila Tamre.Kui Te ei ole Eestis elanud vaid lasite jalga,siis pole Teil õigus ka mingit kohut kellegi ega millegi üle mõista.Mina mäletan väga hästi,kuidas minu vanemad hobustega põldu kündsid ja rasket tööd tegid. Ja Eesti jäi alles.Kas Teil häbi ei ole öelda,et Eesti oli räpane.Meie küla pered olid kõik korras ja puhtad .Kolhoosides pesti isegi loomalauda aknad talgupäevadel puhtaks. Talumajad ei olnudki värvitud.Need olid palkidest nagu teada.Kus nüüd tuli kohtumõistja ja arvustaja välja.Elage rõõmsalt oma känguurude keskel edasi ja ärge laske end vaestest kodumaalastest häirida,sest nüüd on elu veel kurvem,kui nõukogude ajal.
Maalt27. juuni 2018, 10:34
Loe tekst läbi ja kommenteeri. Jutt on linnadest, Õiget juttu räägib! Aga Sinu näol on näha, et ei oska Sa lugeda ja kui loed, siis aru ka ei saa. Ja see nõukaaja kiitmine on ikka orjamentaliteet. Võid olla ori edasi!
26. juuni 2018, 22:19
Vene okupatsiooniaja üldine linnade ja ka maamajade räpasus jäi rahva palju muude eluraskuste, murede ja kõikide venelaste poolt sooritatud kuritegude varju, nagu eestlaste Siberisse küüditamised, talurahva varade - metsade, põllumaade,aasade, heinamaade, loomade, põllutööriistade-masinate ja viljatagavarade vene võimupoolsed äraröö-vimi.sed, ka sun.nivi.isiline kolhoosidesse ajamine, olid 100 korda hir-msa-mad, kui mingid avalikkuse pesemata akende ja puhtuse lood.
26. juuni 2018, 21:58
Kõik eestimaalased ja ka muud nn nõukogude liiduriikidemaalased, olid need lätlased, leedulased või kes iganes, elasid kõigi eluks vajaliku puuduses ja nappuses. Toidukaupluste riiulitel puhus siis ainult nö külm idatuul.
See 50 vene okupatsiooniaastat oli Eesti kõige kohutavam aeg meie ajaloos!
26. juuni 2018, 22:32
Mispärast elasid nõukaajal kõik lihtinimesed kõikide eluksvajalike, eriti aga toiduainete nappuses?
Aga sellepärast, et kõik need 50 vene okupatsiooniaastat voorisid ju kõigist liiduvabariikidest, ka Eestist Venemaa poole ööd ja päevad tohutult pikad kaubarongid otse karjafarmidest, täis lihakoormaid, nii vasika,- linnu,- sea- kui ka veiseliha. Teisalt jälle vagunid, maast-laeni täis rõõska- ja hapukoort, juustukerasid, juur-ja puuvilju, teravilja ja kõike muud söödavat, ja seda ikka Venemaa, Moskva ja Leningradi punaparunite kõhutäiteks.
Ja seda kõike võttis Venemaa TASUTA ehk röövli õigusega!
Jah, meie inimeste poeletid olid tühjad, inimesed pidid kombineerima, organiseerima ja igasugustelt turu-spekulantidelt oma pere jaoks kalli raha eest igapäevast toitu muretsema.
aga27. juuni 2018, 11:50
venemaalt siia voorisid viljavagunid,väetised ,masinad j n. e.seda nimetatakse kaubavahetuseks.meilt ju ei olnud muud saata,kui liha,piim.oli võimalus maal ise loomi kasvatada ja realiseerida.see oli kõik lisasissetulek.kõigil oli tööd ja leiba.kes vähegi viitsis,see elas.
mäletan27. juuni 2018, 12:11
kui sõjaväes jälle rääkisid venelased, et nende toiduained rändasid Baltikumi, kuna meil olevat põud olnud :). Tegelikult, kuhu need läksid? Ehk suurlinnade toitmiseks või hoopis teistesse sõbralikesse riikidesse?
12:11 jälle üks luulutaja27. juuni 2018, 14:26
Ikka ja jälle peab küsima
kuidas sa said küll vene sõjaväes olla, kui sa olid sel ajal alles oma poisikesest isa kotikestes?
27. juuni 2018, 14:18
Ei olnud kogu aeg nii!
Nonoh26. juuni 2018, 20:35
Kohe et kustutataksegi kommentaarid, mis propagandistile ei sobi?!
memm26. juuni 2018, 19:35
Kummaline on lugeda, et kui must oli kõik Vene ajal tänu valitsusele. See sõltus kõik siin elavatest nii eestlastest kui ka muulastest. Kui sa nägid, et oli must, eks sa siis võtnud lapi kätte ja pesnud ära, vesi ei maksnud praktiliselt ju midagi. Olen Austraalias 2x käinud ja loomulikult seal pole sõda olnud ja see on praktiliselt rikka Inglismaa koloonia, kuigi kirjade järgi on eraldi riik. Meil Eesti iga paarikümne aasta pärast oli uus võim. Mul on tegelikult suur respekt nende inimeste ees, kes saba seljas ei jooksnud kõik parematele jahimaadele ja hoidsid alles Eestimaad ja eesti keelt. Nad ju kõik tegelikult seal välismaal elasid rikastes riikides ja nüüd räägivad kõva aktsendiga eesti keeles, kuidas nemad võitlesid Eesti vabaduse eest.
26. juuni 2018, 21:38
1. sa, ekreku..nn,
võta teatavaks - NEED inimesed ei jooksnud parematele jahimaadele paremat elu otsima, vaid nad PÕGENESID VERISE VENE VÕIMU JA VENELASTE EEST!
2. miks pidid siinelavad eestlased lapi kätte võtma ja riigi kaupluse aknaid pesema minema, kus töötasid müüjatena vene maaruskad?
26. juuni 2018, 22:10
Saa üle oma kaupluseakendest juba, kaua sa korrutad.
miks vaja üle saada?27. juuni 2018, 13:40
aga jutt ongi ju mustadest kaupluste akendest
Sander27. juuni 2018, 05:21
" kuidas nemad võitlesid Eesti vabaduse eest."-täpselt minu mõte! Pole minu suguvõsast kedagi "idaexpressi" teenuseid kasutanud. Esivanemad olid lihtsad tööinimesed, ei lasknud kellegi teise turjal liugu, st. ei ajanud kellegi teise higi/vaevaga endale mammonat kokku ja sellest lähtudes,polnud ka küüditamist peljata. Kui praegus peaks võim muutuma tagasi Jossiaegseks, oleks "rongile minejaid" rohkem kui tolajal. Olen veneajast saati teinud metallitöö teenust, st müünud ENDA TÖÖD, kuid mitte vahendanud kellegi teise tööd/vaeva, kuigi võimalused selleks on olemas. Lihtsalt minu moraal ei luba seda.
Maalt27. juuni 2018, 10:37
Igavesti palju on seda proletariaadivärki Eestis ikka. Vabadusest ei tea Sinusugune midagi. Ikka terrori ja küüditamise eest joosti ära. Ei saa aru, millise kehaosaka mingisugune memm ikka mõtleb.
27. juuni 2018, 13:41
see polegi mingi memm, vaid ekretolgus
maakas26. juuni 2018, 19:32
Õige! eks vene okupatsioon ole oma jäljed siia jätnud!
pole kuulnudki, millal see veel oli?26. juuni 2018, 21:42
Jah, eks need ekretrollivabriku keldris arvutite ees istuvad kremlipalgalised, kes peavad ainult sopakommentaare teele saatma, ei tea ei ajaloost ega maailmast ööd ega mütsigi.
Oli jah.26. juuni 2018, 19:12
Venelased ei osanud isegi värvi teha- kõik oli rõvedaid pastelseid toone ooker või pruun. Säravaid värve polnud. Õnneks puudus see Venemaal populaarne sinine. Kõik oli hall ja pruun. Kaupluste vaateaknaid ei pestud aastaid. Need ei paistnud läbi aga sealt polnud ka midagi vaadata. Linnapildis oli kõige erksamat värvi asi linnaliini Ikarus buss aga see oli ju ka tuhm kollane aga siiski pärit Ungarist.
to 19:1226. juuni 2018, 20:33
Ei tea, kus sa küll elasid, vinguviiul, meie linnpilt küll sinu kirjeldustele ei vasta.
ROCKMAN26. juuni 2018, 20:53
Mine käi vanades hoonetes ja nõuka aegsetes majades, siis näed mis värvi tollel ajal kõik seinad trepikodades ja mujal olid.Siis näed ise ka et Säravaid värve polnud.
to 20.5326. juuni 2018, 22:04
tead ka mis mürgist keemiat välismaal värvi sisse pandi,et erksat värvi saada ja inimesed hingasid siis majades seda aastatega sisse ,sama ka iluasate värviliste välismaa kommidega,lapsed sõid ja tervisega olid probleemid ja meie õhkasime siin ,,kui ilus värviline kõik seal on''.
26. juuni 2018, 22:11
22:1126. juuni 2018, 22:46
kas ainult ekrelased tohivad marutada?
27. juuni 2018, 04:44
On olemas ka teisi inimesi peale ekrelaste ja sinusuguste vingujate.
aga mina27. juuni 2018, 12:15
mäletan just, kui olin veel laps, siis käisime ühel naabrinaisel abiks mingi ettevõtte aknaid pesemas.
Pruun põrandavärv27. juuni 2018, 18:14
Põrandavärvi oli nõuk. ajal müügil ainult pruuni värvi.
Oh sa jutttas, ükskord oli müügil ka halli põrandavärvi. Inimesed, kes sinna poodi sattusid, ostsid halli põrandavärvi kohe suure rõõmuga, sest muidu oli ainult pruun värv müügil.
27. juuni 2018, 19:23
Kunagi vene ajal meie vanatädi läänest külasolles küsis bussiga Tallinnast Pärnu sõites, et miks on enamus talud kollaseks värvitud? Ülejäänud olid muidugi hallid ja räämas.
Kuna meie taluhooned teispool Pärnut olid ka kollased, siis meie isa teadis ja selgitas seda lugu siis vanatädile.
Nimelt olid Lätist tulnud paar meest suure veoautoga, mis olevat otsat otsani kollaseid värvipotte täislaetud olnud (ilmselt kõik varastatud). Ja nii sõitnud need mehed talust tallu Iklast alates kuni peaaegu Tallinnani välja ja müünud oma kollase värvikoorma väga rõõmsatele eestlastele maha.
Ja rõõmsad olid eestlased sellepärast, et muidu mitte kusagilt mingit värvi saada ei olnud. Isegi altkäe mitte.
Tädi olevat siis imestunult küsinud, et kas teil siis ehitusmaterjalide kauplusi ei olegi?
Isa saanud sellepeale naerukrambid.
to 18.1427. juuni 2018, 19:39
meie tegime nõuka ajal ise mistahes värvi värvi-ostsime poest valget värvi ja trükikojast võis ,,saada'' punast,sinist ja kollast ja nende baasil segasid ükskõik mistahes värvi valmis,eks igal ajastul omad mured,nüüd näiteks ei ole eestis alkoholi,tuleb lätist suurte koormatega tuua.
nh26. juuni 2018, 19:04
noh- ja kui olemegi siin poris ja lägas põlvini, siis discoveri kanalit vaadates see praegune austraalia maantee suurt tšuktši maanteest venemaal nagu ei erinegi
üks väike katkend meie vanatädi varsti ilmuvast mälestusteraamatust.26. juuni 2018, 18:33
Meie vanatädi saabaste-ost nõukaajal.
Talvel, väljas -25 kraadi külma, oli mu vanatädi hommikul kell 5 läinud kaubamaja ukse taha saapasabasse, sest liikus ringi kuuldus, et Tsehhi talvesaapad pannakse sel päeval müüki.
Tallinna Kommunaari jalanõudel olevat kahe nädalaga varbad väljas olnud. Sellepärast olevat Tsehhi kvaliteetsed jalanõud väga hinnatud olnud.
Edasi siis –
Kaubamaja avamise hetkel, kell 10, olnud umbes 150-200 inimest juba sabas, kes siis, kui kaubamaja avati, suure, ka üle teiste mahalangend mutikestest üle tormanud ikka sinna jalanõude osakonda,
Seal siis olla need kiired jooksjad staroova vene mutid küünarnukkide ja rusikatega veheldes kohe esimesed kohad sisse võtnud.
Ja mis olnud selle kõige lõpptulemus - esimesed 20 inimest said saapad, teised läksid kõik vihaselt ja nördinult tühjade kätega minema, sest saapad olid juba eelmistel päevadel leti alt (hea raha eest muidugi) mahasahkerdatud.
Tib-lu .n n id või kestahes jeestlased, kes siin nõukaaega taecani kiidavad, kas keegi teist tänapäeva Eestis ka midagi sellist on kunagi kusagil kogenud?
Vastus on juba ette teada!
muhahahaa26. juuni 2018, 18:56
Ekremliidi vastus - oi, kui muretu, hea ja ilus oli see nõukaaeg!
to 18.3326. juuni 2018, 19:46
sai vene ajal kümneid paare igasuguseid jalatseid ostetud,kommunaari omi,mingi läti tehase omi,leningradi nimelisi jalavarje,moskva tehase omi ja kõik pidasid 2-5 aastat vastu,lihtsalt füüsiliselt kulusid ära,küll on aga jama tänapäeva jalatsitega,eriti taldadega,kuu-kaks ,käinud nagu polegi ja tallad kulunud.
26. juuni 2018, 20:37
nii ka muude asjadega, mitte ainult jalatsitega. Kestsid kaua, mitte nagu nüüd enamus asju.
19:43 26. juuni 2018, 22:15
kuidas sa said vene ajal kanda kümneid paare igasuguseid jalatseid, kui sa olid siis alles oma lapsest isa kotikestes? meganaer
27. juuni 2018, 04:46
Sa ju puhta sassis omadega.
27. juuni 2018, 08:36
hoopis ekred ju puha sassis st valetavad siin nii, et pealagi suitseb
to 22.1527. juuni 2018, 12:20
vaata,laps,mina sündisin siis,kui gagarini kosmosesseminekuni oli veel tükk aega,seega sai kantud kümneid jalavarje nõuka ajal.
meie vanaisad ja -emad 27. juuni 2018, 13:44
aga paljud siin on veel varem sündinud kui sina või kui oli mingi gagarini kosmosesse kolistamine
naer on terviseks27. juuni 2018, 13:55
keegi juba kirjutas, et
ekrelased laulavad kohe kooris - oi, kui muretu, hea ja ilus oli see nõukaaeg! ...kui head olid kommunaari talvesaapad – tänaseni ilusad, kannan neid tänaseni..jne jne...haha haa! .
no ei jõua neid ekrepubekaid kohe ära naerda!
27. juuni 2018, 16:12
naerame sinu üle ka, kes sa siia oma ühetaolisi kommentaare järjest toksid.
19:4627. juuni 2018, 19:17
ja juba alustaski esimene ekrepääsuke oma soolo- ehk koorilauluga - oi, kui muretu, hea ja ilus oli see nõukaaeg! ...kui head olid kommunaari, läti, leningradi ja moskva saapad … ja ikka selles vaimus edasi…haha haa! .
no ei jõua neid ajupeetusega ekrepubekaid kohe ära naerda, keda nõukaajal polnud veel siin ilmas olemaski !
jälle modereeritaks mittemidagist27. juuni 2018, 19:19
19:46 ja teised
ja juba alustaski esimene ekrelane oma soolo- ehk koorilauluga - oi, kui muretu, hea ja ilus oli see nõukaaeg! ...kui head olid kommunaari, läti, leningradi ja moskva saapad … ja ikka selles vaimus edasi…haha haa! .
no ei jõua neid aj-up-eet-usega ekrepu.beka.id kohe ära naerda,
keda nõukaajal polnud veel siin ilmas olemaski!
tänapäeval26. juuni 2018, 20:37
saab kvaliteetsei saapai hinna poolest osta samuti tühine vähemus.
no27. juuni 2018, 09:00
Minu kommunaari talvesaapad, mis sai ostetud 80aastal! on siiani ilusad. Täisnahast, lukuga , ainult konts on vähe kulunud.
26. juuni 2018, 18:26
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
credo26. juuni 2018, 18:36
Tere Tädil pole vist endal seda ühte pooltki alles....
!26. juuni 2018, 19:33
no see on küll pehmega tehtud!
26. juuni 2018, 18:19
See mustus ja räppus tuli koos röövkapitalismiga siia,kui kadusid töö ja elukohad ja tekkisid kodutud,ning prügikastiinimesed .Vanasti olid põllud haritud ja laudad korras,nüüd on seal võsa.
sid26. juuni 2018, 18:24
Mustus ja räpasus on täna veel ida-virus, lasnakal ja Maardus.
copy paste26. juuni 2018, 18:25
teame, teame
ekriid, sa kordad ennast!
maali26. juuni 2018, 18:07
Mis jutt see on,et vene ajal elasime mustuse sees, kasvatasin üles kolm poega ,korter oli tasuta, töökohad inimestele olid üle Eesti. Ei pidanud olema paljulapseline selleks, et saada riigi poolt toetust. Lasteaia kohad ja koolid olid olemas. Sellist kaubaküllust jah ei olnud nagu praegu kuid vaadake tõele näkku kui palju on poes näha neid kuhjaga täis topitud ostukärusid tavainimene ostab ikka neid elus vaja minevaid hädavajalikke asju. Ja mustust meie ümbreisil Maroccos kus hoiatati meid, et ärge midagi puutuge sest seal oli igal pool must ja räpane elu.er on ka praegu ja mitte ainult venelastel ! Käies
26. juuni 2018, 20:39
Vauu, vauuu, lapseke, ära räägi asjadest, millest sa ei jaga.
sid26. juuni 2018, 18:23
Ah et ei olnud mustust?
Kes mäletab veel Balti jaama pellerit? Põrandal loksus sentimeetri jagu väljaheiteid ja kasutatud paberit. Inimesed tassisid seda jalgadega üle terve Balti jaama, kogu jaamahoone haises.
Samasugused olid KÕIK avalikud vetsud üle terve NLiidu.
to 18.2326. juuni 2018, 19:53
ja nüüd lähed sinna plastkempsu,eriti kuumal päeval,kohutav hais levib juba paarkümmend meetrit ümberringi,ruumi ei ole,poti ääre vastu ära puutugi,mida kõike võib külge saada,kus sa neid riideid tänaval siis puhastad.
pariisi26. juuni 2018, 20:05
raudteejaama tasuta peldik oli hullem
sid26. juuni 2018, 20:40
Ei tovarish, tassijateks olid Moskva rongi pealt tulnud kotipoisid.
20:05 valeta paremini27. juuni 2018, 17:25
Pariisis ei olnud ega ei olegi raudteejaamades mingeid TASUTA käimlaid.
Kaks jalgade asetamise kohta ja auk keskel27. juuni 2018, 18:21
Mäletan neid nõuk. aegseid peldikuid.
Auk põrandas ja mõlemal pool augu kõrval jala asetamise koht.
Pidi astuma, jalad harkis sinna peale ja siis kükitama >> naistele siis nii.
Mehed vist ikka püstijalu pissisid. Ja proovi pissida, et sinna auku ikka piss siriseks.
Eks paljudel läks mööda põrandat ka. Üldiselt: räpasus ja venepärasus ja sealtpoolt toodud ´´kultuur´´ valitses igal pool ja igas asjas.
Huvitav,26. juuni 2018, 17:39
Mida meil sellest rootsi ajast kiita on? Jah, ülikool sai olema, aga eestlane oli ikkagi vaid ori.
Arne26. juuni 2018, 16:45
Austraalia hiinstub kiiresti. See suureneb veelgi seoses Darwini sadama äraostmisega Puna-Hiina
poolt.Juba praegu määravad hiinlased suurlinnades. See proua peab varsti hiina keele selgeks saama.
Vietnam26. juuni 2018, 16:40
Vietnamlased kiidavad seni ajani Prantsuse aega nagu meie Rootsiaega.
nii ja naa26. juuni 2018, 17:07
Loe Pekka Erelti artiklit "Kas vana hea Rootsi aeg oli ikka nii hea,nagu rahvasuu räägib?" ,mis ilmus 2009 aastal Eesti Ekspressis ning on internetis olemas.Seal on svenssonite vägiteod kenasti kirjas.Ka meie ajaloo suurim näljakatastroof,mis viis hauda umbes viiendiku rahvastikust,leidis aset just Rootsi ajal,aastatel 1695-1697.
26. juuni 2018, 19:48
Suu k kinni, k ilplane.. mine vaata, kass pani l ehmad n ahlka, mine püüa kass kinni..
Egas26. juuni 2018, 16:38
Ta valesti midagi ei üelnud. Tutavad käisid vene aja lõpul välismaal ja nende sõnad olid et siia koju tule nagu kalmistule
Rändur26. juuni 2018, 16:40
Käisin kah välismaale ja mitte üks kord, selline tunne küll ei tekinud
häh26. juuni 2018, 17:25
sest sa oled venelane
26. juuni 2018, 19:49
To häh26. juuni 2018, 23:49
Selgeltnägija, my...
26. juuni 2018, 23:51
Seega sinu vanemad elas kalmistul ja sina sündisid kalmistul
26. juuni 2018, 16:25
Sinna kuhu üks venekirsa oma jala maha pani, olid tema järel sihvka- ja s-t-ahunnikud.
Pargipink26. juuni 2018, 16:41
Nüüd venelasi ei ole, aga sihvade hunnikud igal pool
oo,huraa! venelasi ei ole?26. juuni 2018, 18:00
Kas need 300 000 on juba Venemaale ära kolinud?
kuidas sa nii rumal oled "oo, huraa"?27. juuni 2018, 17:36
Ega venelased pole l0-l.lid, et eesti rasvase ja kuhjagatäis pudrukausi juurest läheks Venemaa lõhkise ja tühja küna juurde nälgima.
to 16:2526. juuni 2018, 17:03
Kes neid hunnikuid praegu küll teeb, kui vene kirsat enam astumas pole? Vaadakem enda ümber korra ringi.
häh26. juuni 2018, 17:26
Kuidas ei ole? Pime oled või?
ert26. juuni 2018, 18:21
Soovitan Lasnamäe Maksimast läbi minna! Vaata kas leiad kassast või poest kellegi kes tere oskab eesti keeles öelda ;)
to ert26. juuni 2018, 20:44
võta teatavaks, et Eesti ei ole ainult Tallinn. Oled kuulnud, on ka teisi linnu, veidi väiksemaid, veidi suuremaid. Meie linnas on väga vähe aga lagastatakse ikkagi, pagulasi ka pole mitteühtegi, ei tea, kes küll seda teevad?
olin 27. juuni 2018, 12:23
bussijuht ja sõitsin Lasnamäe liini, hiljem vedasin eesti lapsi jalka trenni ja buss oli mõne sõiduga sihvkakoori täis ja mustem, kui terve pika päevaga Lasnamäe liinil.
26. juuni 2018, 16:16
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
26. juuni 2018, 16:42
Ei tea kuidas teil, aga meil jotad võsas tühjendas pudeleid hommikust õhtuni
oehh26. juuni 2018, 16:43
okupandid ja nende võsukesed ei väsi Brežnevi-Andropovi paradiisi taga nutmast....Oleks nad sel ajal aga mitte siin parasiteeriunud, vaid ehtsat kõrvini sopas ja sõnnikus ning äärmuslikult vaest vene maaelu näinud, siis nad sellist juttu ei räägiks...
26. juuni 2018, 17:07
kes taga nutab? Aga ei maksa ka öelda, et siis oli kõik räpane ja nüüd tohutu puhtus. Meie endi inimesed ,võib julgelt kasutada väljendit: "kuhu s ub, sinna jätab", vaadake parke ja randu
häh26. juuni 2018, 17:27
to häh26. juuni 2018, 20:48
No seda ma ju räägingi, et minu "zemkjakid"(kuigi sellist sõna ei tea aga aiman mis öelda tahtsid) st. eestlased.
njah26. juuni 2018, 15:59
Eesti oli must ja räpane nagu Venemaa... Kust see proua teab, milline see Venemaa oli? Vaevalt ta kunagi seal oli käinud, aga räägib küll. Ja mis sellest, et oli hallivõitu see Eestimaa (ja kui palju sellest Eestimaastki ta oma külaskäikudel vaadanud on, peale Tallinna muidugi), aga ikkagi armas eestlastele, kes vaatamata rasketele oludele ja ohtudele siiski oma kodumaad ei jätnud. Praegu on Eesti kõike muud kui hall, aga mind küll igatahes häirib see läänelikkus, mis mulle näkku kargab neoonreklaamide kujul linnatänavatel, nii et raske on autoga sõita, häirivad ka tõusiklikud pilvelõhkujahakatised, tehtud klaasist, plastist ja jumal teab millest veel, häirivad uuema põlvkonna autod, mis maksavad hingehinda ja on kõik ühte nägu, hoolimata margist, häirib heaolukultusest tingitud kontrollimatu raiskamine ja tarbijamentaliteet, samuti pidev glamuuri otsimine sealt, kus seda pole ja muu tühi-tähi elustiilina jne jne. Mitte et ma igatseks tagasi vene aega, aga kõik läänemaailmas pole ka kaugeltki ideaalne.
Solvunud26. juuni 2018, 14:50
Väga solvav lugu kohalikele eestlastele. Õnneks meil ikkagi vett ja seepi on pidevalt olemas olnud ja ei ole kuulnud ja näinud, et keegi ei oska seda kasutada. Arvata on, et pooled kohalike kommentaarid kaovad. Oma au ja uhkust saame ka teisiti kaitsta. Seep ja vesi ei ole otsa lõppenud, elame ja tunneme rõõmu oma maast ja rahvast.
Noo-kas inimeste pesematusest on jutt26. juuni 2018, 15:10
Vaata Tallinna tänavaid-tolm, praht ja kõik keerleb tuulega õhus, seda me hingame. Õismäe oli varem puhas ja kena joodikuvaba, nüüd Maximate ees (Kullerkupu) pidevalt haisev ja kusev kamp), Keegi ei korista poodide esiseid. Talvel Nurmenuku Rimi parkla lumes-pole vaja võimelda, valijad niigi lojaalsed :)
puhas tänav26. juuni 2018, 17:18
nõukogude ajal öeldi, et tänavaid polegi vaja puhastada,
(sisseimbunud ´´´kultuuritoojad´´´´ tegid küll justkui puhastustöö liigutusi)
kui vihma hakkab sadama, küll vihm puhtaks peseb.
Joss26. juuni 2018, 14:29
Inimene ja tema teod on räpased.Toon näite;Afrikas on prahi hunnikud kulmuni ja kõrgemale.Ometi pole seal NSVL-tu olnud,india ja teised.Miks me otsime süüdlasi ja kes sind keelab elada puhtalt.Kes.Nii enne kui ka nüüd.
Vassili Potapõts26. juuni 2018, 15:54
Ärge nüüd nii julmalt kah valetage. Võtame lahti endised sotsialismileeri maad Aafrikas. Kui nüüd võrrelda Angolat (mis oli sotsialistlik ja NSVL mõjusfääris) ja Elevandiluu rannikut (mis oli Prantsuse mõjusfääris), siis esimeses on bardakk ja teises jumala normaalne. Mõlemas riigis käidud.
Meil26. juuni 2018, 14:20
on majas ainult eestlased,aga räpasus ja lohakus ruulib.Ja mis see EKRE siia peaks puutuma? Vast ikka seitsesada aastat orjaaega,kui mõisköis lohises.
Liina26. juuni 2018, 14:18
Miks enamik kommentaare nii vihased on. Artiklist kumab ju väga suur armastus Eesti ja eestlaste pihta välja. Ta saab ju selgelt aru, et Nõukogude võim oli selle räpasuse ja ikalduse taga ja vaba Eesti on oma õued ja majad korda teinud. Ta ju ei süüdista ega põlasta, iga tark inimene saab aru, et okupatsioon oli sedavõrd raske ja nõme aeg, et inimestel polnudki isu neid poe aknaid pesta. Kui ikka pole oma tunnet, siis pole ka isu tänavapildi korrastamise eest võidelda. Eks see tohutu tõus ongi omani ja omaniku tunde toel tekkinud.
Liinale26. juuni 2018, 14:31
Enamus ÕL lugejatest ei loe pealkirjast kaugemale, siin ongi sulle vastus.
14:31-le26. juuni 2018, 16:00
Tahtsin ka sama öelda, et kohe kaagutama, ilma lugemata! On see nutirahvas ikka pealiskaudne!
26. juuni 2018, 16:45
Häirib see et tema ju Venemaal kordagi ei käinud, aga jutt küll selline nagu oleks seal elanud
ei saagi27. juuni 2018, 12:27
lugeda, kuna tasuline ja rahvas vaesem, siis sai tasuta lugeda :).
dokfil jaanipäev oli eetris26. juuni 2018, 14:16
seal ikka nägi kuidas elu käis 70 alul suht drastiline
26. juuni 2018, 16:16
Oi! See oli tore nostalgialaks! Eriti äge oli kaukaaslase võrdlus nende õuepidudega.
to 14.1626. juuni 2018, 20:20
võib teha samasuguse kurva filmi , eestis ,,Jaanipäev 2018'' ,oli meiegi linnas jaanituli ja täpselt samuti keegi tuikus sihitult purjuspäi,keegi magas oma okse sees,mõni vahtis tühja pilguga lõket ,keegi korjas taarat.
26. juuni 2018, 14:02
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
26. juuni 2018, 14:43
täitsa õige jutt, polnud Eestimaa nsvliidu aegu midagi nii must ja räpane, keegi ei surnud nälga ega käinud prügikastides endale toitu otsimas ja töö ning kodu oli kõigil. Aga nüüd sel õitsval Eestimaal, vaadake ringi
Vassili Potapõts26. juuni 2018, 15:57
Nõukaajal oli SKP ühe inimese kohta Eesti 17 000 USD-d aastas, palka sai 1000 rubla aastas, kurss oli 65 kopkat 1 USD eest. Kus ülejäänud 16 000 USD-d kadus?
26. juuni 2018, 16:46
Makarone oli piisavalt
Vanamees26. juuni 2018, 13:46
Hea ,et ütlesid ! Palju maksti ka ?
Mõtlik26. juuni 2018, 13:42
Mäletan, et meil oli 9-kordses majas trepikoja peale üks asotsiaalne-kriminaalne vene perekond, kes süstemaatiliselt lagastasid trepikojas. Tol ajal ei olnud eriti mingeid võimalusi selliste tegelaste välja tõstmiseks ega korrale kutsumiseks (kui just kellelgi mingit väga kõva tutvust ei olnud). Tuli lihtsalt ära kannatada. Aga sinisilmsetel väliseestlastel (siis veel) turvalisest Rootsist või Kanadast oli muidugi raske aru saada, miks inimesed siin elavad nii räpases trepikojas.
26. juuni 2018, 14:08
selliseid rõvedaid on veel praegugi terve Mustamägi ja ka Lasnamägi täis
26. juuni 2018, 15:26
26. juuni 2018, 17:19
ja ei õnnestu ka räuskavat ja lagastavat korteriomanikku nüüdsel õndsal ajal kuhugi tõsta. Igaüks teeb, mis tahab, sest pättidel on tänapäeval vaid õigused, korralik inimene kannatagu vaikides, ja sellised ei ole mitte venelased vaid meie armsad kaasmaalased, kes teistele pähe istuvad.
keegi nurises siin nende alaliste vingujate pärast26. juuni 2018, 13:35
Kõigile on ju teada, et see vingumine, virisemine, kõige hea ja ilusa mahategemine, veel suure suuga valetamine on helmede poolt ekretolgustele sisse kodeeritud st ekretrollidele pealuusse tambitud.
Ja nii nad siis vinguvad ja vinguvad…ja vinguvad…ja kui nad on sellesse oma kohutavasse negatiivusse /loe:pa s a sse/ ära uppunud, …alles siis on rahu majas.
sa26. juuni 2018, 20:17
ju ise vingud kiunudes
26. juuni 2018, 13:30
Ei saa ühe sõna pärast hulluda. Inimene lahkus Eestist 1944 ja tuli pea 50-ne aasta möödudes uuesti siia. Mälestus kodust/noorpõlvest toitis teda, aga tulles, ei olnud enam midagi endisest elust alles- kõik oli võõras. Märtsipommitamine peaks igale eestlasele palju rääkima- ühe ööga purustati üle Eesti tohutult palju. Asemele tuli NLiit. Kui oleks Toompea ka lõhutud, kas saaksime väita, et, oi kui ilus ja viljakas meil nõukaaeg oli? Kui proua oleks saabunud NLiidust, siis kindlasti oleks ta imetlenud, aga ta tuli vabast maalimas, kus ta oli juba enamuse oma elust elanud.
just, kõik on alati relatiivne.26. juuni 2018, 13:59
Läänest tulnud inimesele, kes oli harjunud puhtas ja korralikus avalikkuses elama, oli Eesti väljanägemine vene ajal lihtsalt jube ja kole.
Venemaalt, Omskist-Tomskist tulnud venelased /neid toodi erirongidega kaubareisidele/, olla Tallinnas ringi käinud suud ammuli ja nende arvamus olnud- Eesti on nagu välismaa!
Ha ha... raudeesriide taga elanud NL inimese elu iroonia oli muidugi see, et lihtvenelased või kestahes polnud mitte iialgi välismaal käinud ega sealset elu näinudki.
Ainult üksikud privileegitud kommunistid või ka ustavad kultuuriinimesed said elus ehk ühe korra välismaale, eks need siis sealsest elust vaikselt rääkisid.
Vaikselt sellepärast, et Lääne st NL suure vaenlase hea ja ilusa elu kiitmise eest võis isegi trellide taha sattuda.
26. juuni 2018, 16:22
Täpsustades, et tema tuli idast, mitte läänest.
kaubareisidele?27. juuni 2018, 12:32
aga samas väidetakse, et poe letid olid tühjad ja midagi polnud saada, mis kaubareisidele siis? Mäletan, et meie käisime ise Moskvas või Leningradis kaubareisil ja üks koht oli mitte kaugel Narvast, kus väljamaa kaupa olevat saanud, ise ma seal küll ei käinud.
muidugi kaubareisidele27. juuni 2018, 17:48
Venemaalt rongidega toodud Siberi venelased ostsid ära kõik selle, nagu buhvaikad ja muu rämpsu, mida mitte ükski eestimaalane selga või jalga ei pannud.
Ekrepoisike või plikake seda muidugi ka ei tea, et Moskva ja Leningrad olid välismaa turistidele mõeldud Venemaa vaateaken.
Edasi mõelge ise, kui teie loputatud aju selleks veel on üldse võimeline.
kui vaadata26. juuni 2018, 14:20
veel mis idüll oli 60dad üldse läänes
tegelt26. juuni 2018, 14:21
meil ka ehk 70 hakkas nagu rohkem läbuks minema mingi kriisi eelaimus
rein26. juuni 2018, 13:18
muidugi oli räpasus. aga ehk väliseestlastel tasuks ka tänada neid, kes selles räpases Eestis okupatsiooni all elasid ning seda paika eestlusele hoidsid. poleks neid olnud, poleks praegu teil kuhugi tulla
Epp Kadak26. juuni 2018, 13:02
Ka Pariisi eeslinn tundus mulle esimesel reisil kohutavalt must!!! Väike Eesti on olnud vastavalt võimalustele alati korras .Ma ei süüdistaks Nõukogude Liitu igas asjas.
mis eeslinnast rääkida!26. juuni 2018, 13:33
Kesklinnas ehmatas meroosissekäik - räpane, kitsas, lagunenud trepiga ja k.sehaisune, nii ära, et ei julgenudki sisse minna.
Kes käisid, kirjeldasid, millised vagunid välja nägid....brrrr....
Varem olin merooga vaid Moskvas sõitnud ja näinud marmorsammastega avaraid saale ja puhtaid metrooronge.
väga26. juuni 2018, 12:42
inimesi solvav lugu.elas seal hea elu peal,meie pidime siin tööd rügama,et see eesti saaks eksisteeridaeestis elu oli ilus,ei olnud siin nii räämas midagi.põllumaad olid kõik haritud,igal pool kasvatati midagi.rääma jäi kõik,kui maaelu hävitati.mis sellest klantspildist kasu,kui paljud inimesed virelevad.paljud mõisad on renoveeritud,kuid igal pool on sildid küljes,et tehtud eurorahadega.
Väga naiivne oled ikka küll26. juuni 2018, 13:06
Elas seal hea elu peal? Kustkohast sellised lambad tulevad nagu sina. Vaevalt kellegil kes sõja pärast peab uude riiki põgenema elu kerge on ning vaevalt küll, et ilma tibla okuparsioonite eestlased oleks lahkunud.
26. juuni 2018, 18:53
Miks nad nüüd siis lahkuvad ja veel massilisemalt ?
Jürka26. juuni 2018, 13:36
Kõik edasipüüdlikud ja töörabajad elavad meil täiesti normaalselt. Aga igas riigis, ka kõige rikkamates, on iga riigikorra ajal ka küllaltki paljulaisku, saamatuid ja ükskõikseid, kes ainult vigisevad ja süüdistavad oma kehvas elus valitsust.
ja jah,27. juuni 2018, 12:35
kõik võivad ju meil saada tüü, mis sest, et pakutavaid kahtlasi kohti on mitukümmend korda vähem, kui töötuid :).
to väga26. juuni 2018, 13:16
Kas tõe avaldamine on inimeste solvamine?
#meie pidime siin tööd rügama#
muhahahaaa…no, sina olid siis veel oma teismelise isa kotikestes,
kuidas sa said siis tol ajal tööd rügada?
kolhoosniku jutt26. juuni 2018, 13:23
Kas Austraalis ei pidanud tööd rügama? Ja vabal ajal oma raha eest võitlema okupatsiooni vastu?
Mis26. juuni 2018, 13:48
riik see seal siis okupeeris? Ja kelle vastu nad seal siis nii võitlesid?
aborigeen26. juuni 2018, 15:28
tegelikult Austraalia sai okupeeritud küll
Tina26. juuni 2018, 12:25
Autod on siin küll üsna räpased ja see tuleb sellest, et tänavad on räpased ja tänavad on räpased seetõttu, et tasulised parklad on mülkad, kust autod pori tänavatele tassivad.
5826. juuni 2018, 12:18
minu jaoks on see solvav, pesime enne ja peseme nüüd ka nii ennast, kui aknaid
No pasaran26. juuni 2018, 13:24
Jälle segavad raadiohääled Eesti NSV siseasjadesse.
ph26. juuni 2018, 12:45
Üldpilt oli ikka masendavalt hall ja tundus räpane võrreldes lääne linnasüdamete klanitusega. Kuna ehitati lohakalt ja materjalid ei olnud kõige kvaliteetsemad, nägigi kõik halb välja ja seda oli raske korras hoida. Nühi palju tahad.
vana26. juuni 2018, 12:57
mina tulin 85 afgaanist ja siis tundus küll tallinna linnapilt ilus ja uhke...
nii et oleneb kust tulla...
aga austraalia provvale jõudu ja jaksu eesti olemasoluga vaatamata kõigele leppimisel!
to ph26. juuni 2018, 20:59
Ehitati lohakalt? Millegipärast need "lohakalt ehitatud" majad kõik püsivad aga tänapäevaseg niff-nifi majad kipuvad tuulega laiali pudenema, vihmavett läbi laskma ja katuseid tormiga lennutama.
loe artiklit ka26. juuni 2018, 18:08
miilenki
jutt ei ole erainimeste koduakendest, vaid vene riigipoodide mustadest akendest.
27. juuni 2018, 17:51
jutt ei ole kellegi isiklikest akendest ega ka mitte ihupesemistest, vaid nõukaaja Eesti üldisest elu-olu linnade väljanägemisest.
Kus häda näed laita seal tule ja aita mitte ära mö..26. juuni 2018, 12:00
Väga hea, elagu siis Austraalias edasi, vaja siia selliseid "kultuuritoojaid"
Kõigil on midagi öelda - ära tüütab juba.
ESTO26. juuni 2018, 13:25
Ja sina mina oma Eesti NSV-sse Peipsi taha.
Misasjja26. juuni 2018, 11:32
"Praegu on juba vähemalt kümme aastat nii, et sa vaevalt märkad, et midagi muutunud on - elu on ikkagi normaalne"
Nt käin Tallinnas kord aastas, ja alati imestan, kuidas kõik nii kiiresti muutub. Viimane avastus -viadukt Rocca al mare vastu.
Lennart Meri nimeline Lennujaam..26. juuni 2018, 12:08
Tänu president Merile sai ka ajakirjandus aru,et lennujaama tualetid on räpased. Tänuks sellele lennujaam sai presidendi nime. Samas omavoliliselt varastatud materjalist ehitatud putkad kogu oma roppusega piiravad edasi lennujaama, Meil võimureid see ei häiri. Hakatakse hoopis sõimama välismaalt saabujaid keda see ümbrus kohe paneb imestama.
Öifrosiine26. juuni 2018, 12:20
Ega ikka ei tea ju nii täpselt - mõned putkamaterjalid võivad äkitselt isegi üldvoliliselt varastatud olla.
26. juuni 2018, 11:26
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Öifrosiine26. juuni 2018, 12:17
Nad ei saa isegi viite aastatki olla ilma alkoholita, mis siin veel ainult ühest aastast rääkida!
26. juuni 2018, 11:20
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Prügikoll26. juuni 2018, 11:24
Räpadus ei ole kadunud ka nüüd
Naerukoht26. juuni 2018, 11:12
10 aastat pole muutusi. See inimene on küll silmaklapidega. Linnapildis on juba suured muutused, kasvõi kerjuste ja kodutute näol. Tänavapilt räägib eestlastest ja eestlusest. Maa-elu on ära nullitud. Missugusi muutusi veel tahta.
Huilgav Hüljes26. juuni 2018, 12:09
Mis jama selle maaelu nullimisega on? Pidev hala. Pole meil siin häda midagi. Kommenteerija arvatavalt linnainimene ja ei tea maaelust midagi. Võta siis kätte ja hakka toimetama. Maal on täiesti elu olemas muide! Ning kerjused ja kodutud puuduvad. Aga lihtsam on kogu aeg vinguda.
to huilgav hüljes26. juuni 2018, 13:50
Eesti külad on enamjaoölt tühjad, talud kukuvad kokku... jah, kes elab maal, neil ikka toimib miskit, põllukasvatus. Suured laudad tühjad loomadest.. lagunevad.
Aga muidu on maaelu väga tore ja inimesed hakkavad tasapisi ka maakodusid taastama ja rajama.
Kerjused ja kodutud puuduvad, aga joomist on väga palju.
Maalt26. juuni 2018, 14:40
Põllumajanduses töötab täna parimal juhul 3% töötajatest. Tootlikkus on paraku tohutult suurenenud. Inimesed taastavad ja rajavad võimaluste piires maakodusid ka juba ammu. Pole hullu - mõnes piirkonnas hakkab juba päris ilusaks minema. Need suured laudad on nõukaaegne soperdis, mille parimaks tulevikuks oleks kokkutõmbamine. Maal elatakse, mitte ei haliseta kogu aeg. See linnaproletariaadi halin iga teema kallal on suhteliselt masendav. Lugedes siinseid kommentaare, tundub mulle, et tegemist on tegelastega, kes ei loe artiklit läbi, aga kommenteerivad. Ja kui loevad, siis aru ikka ei saa. Vene aja lõpus oli Tallinn (ja paljud teised kohad) ikka masendavalt hallid ja kohati räpased küll. Võrreldes Venemaaga (kus sai ka käidud) oli pilt muidugi väga ilus, aga praeguse tasemega võrreldes ikka mitte midagi erilist.
26. juuni 2018, 11:04
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Kohalikule26. juuni 2018, 13:55
Seebivesi aitaks ikka! Bussides ja trammides on ikka paras hais üleval pidevalt, mida seebiveega leevendada.
vahelehõige26. juuni 2018, 16:20
Inimesed ühistranspordis---peske ennast ometi!
Madis26. juuni 2018, 18:05
Jah, targemad läksid ära ja kui eesti taas vaba, tuldi hordide kaupa oma maha jäänud ja päritavat omandit taga nōudma. Siis oli kōigil väliseestlastel silm isatalude ja muu kinnisvara pärast märg. Ahned libedikud on need väliseestlased enamasti.
26. juuni 2018, 10:52
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Jürka26. juuni 2018, 13:40
Aga meile oli see ikka kodumaa, olgu milline tahes, ja meie ei jooksnud Läände ja Lõunasse paremat elu otsima.
kuule26. juuni 2018, 14:43
Jürka,sa kirjutad kuidagi kadedalt nagu oleksid kangelane,et nõukogude võimu alla elama jäid.Need kes läksid tegid õieti.
AJ26. juuni 2018, 15:50
Aga need, kes nüüd jalga lasevad?
13:40, 26. juuni 2018-le26. juuni 2018, 16:21
Jürka, su vanematel polnud lihtsalt paati!
veneJurile26. juuni 2018, 18:13
sa, ti-blu..nn, võta teatavaks - NEED inimesed ei jooksnud kuhugile paremat elu otsima, vaid nad PÕGENESID VERISE VENE VÕIMU JA VENELASTE EEST!
ja kui27. juuni 2018, 12:44
kõik oleks põgenenud, siis oleks see koht praegu Venamaa osa.