Merle LiivakFoto: Krõõt Tarkmeel/Ajakiri Anne&Stiil
Inimesed
25. juuni 2018, 19:08

Merle Liivak lahkub ajakirjast Pere ja Kodu: väikese lapse kõrvalt tööd teha on väga keeruline (7)

"Tundsin, et sellises mahus igakuiselt tööd teha väikese lapse kõrvalt, on lihtsalt hetkel väga keeruline," lausub ajakirjanik Merle Liivak, kes lõpetab enda töösuhte ajakirjaga Pere ja Kodu.

"Ega mul midagi intrigeerivat ja konkreetset praegu öelda polegi. Lahkusin ajakirja toimetusest raske südamega. Mulle väga meeldis meie toimetus.Tundsin ennast seal kui omade seas," räägib Liivak ja lisab, et tegemist oli väga hea seltskonnaga. "Aga, on olnud üsna keeruline, eriti väikese lapse kõrvalt."

"Olin küll poole kohaga tööl, aga ka see tähendas iga kuu kahte uut lugu, lisaks kolumni kirjutamisele," räägib Liivak.

"Mingil hetkel ma sain lihtsalt aru, et see on liiga palju minu jaoks. Ma ei suuda igal rindel olla nii tubli, nagu ma tahan," tunnistab naine Hetkel viibib Merle Londonis puhkusel ning on kõige uue osas avatud. "Midagi peab ju tegema. Hetkel leiutan ja vaatan, mis saab," jääb ta lähituleviku suhtes napisõnaliseks.

Lisaks ajakirjanikutööle, on Liivak tegutsenud ka MTÜ Kahvliahvi Kokakool juures, mis asutati 2012. aastal. Lustliku nimega mittetulundusühing tegutseb eesmärgiga julgustada lapsevanemaid kaasama oma võsukesi köögi- ja söögitegemistesse. Lisaks Kahvliahvi Kokakooli blogile, on MTÜ nimel välja antud kolm raamatut "Kahvliahvi kokaraamat" (2015. aastal - toim.), "Lase mind kööki!" (2016. aastal - toim.) ja "Kukesupp" (2017. aastal - toim.) ning osa on võetud mitmel suuremal välifestivalil.

Kahvliahvide tegemiste osas jääb Merle hetkel napisõnaliseks, aga mainib, et midagi uut on sündimas. "Sealt võib midagi põnevat tekkida küll, aga kui asjad ei ole kindlad, ei saa neid veel kinnitada."

Merle tahab aga väga kiita ajakirja Pere ja Kodu peatoimetajat Kerttu Jäneset. "Me saime väga hea kontakti Kerttuga ja mul on väga kahju, et me ei saa edasi jätkata. Aga elu on selline - tuleb teha raskeid valikuid. Aga ma hoian ajakirjale väga pöialt."

Kuigi ametlik tööleping on Liivakul lõpetatud, jätkab ta ajakirjas kolumni kirjutamist. 

Merle Liivaku ja tema elukaaslase Hannes Praksi peres kasvavad pojad Johann (7) ja Kõu (3) ning tütar Lumi (5).