KOHTUMINE TOOMEMÄEL: Külalised saabuvad president Kersti Kaljulaidi pidulikule õhtusöögile.Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
22. juuni 2018, 22:56

FOTOD | Kersti Kaljulaid kutsus kolleegid Toomemäele õhtusöögile (18)

Enne reede hilisõhtust tulevärgiga etendust, mis avab tudengite laulu- ja tantsupeo Gaudeamus, nautisid Eestit külastavad viie riigi presidendid pidulikku õhtusööki, mille Eesti president korraldas Tartu ülikooli ajaloo muuseumis Toomemäel.

Lisaks presidentidele ja neid saatvatele delegatsioonidele oli õhtusöögile kutsutud mõned lugupeetud kodanikud nii Tartust kui ka kaugemalt. Enne õhtusööki sai selgeks ka see, et Leedu president Dalia Grybauskaite, kes esialgse info järgi pidi õhtuks Tartusse jõudma, reedel Eestisse siiski ei jõua.

President Kaljulaidi kutsel saabusid Eesti Vabariigi sajanda aastapäeva tähistamisele Poola president, Islandi president, Gruusia president Giorgi Margvelašvili, Soome president ja Läti president Raimonds Vējonis. Leedu president Dalia Grybauskaitė jõuab Tartusse alles õhtuks.

Eesti Vabariigi sajanda aastapäeva pidustustele kutsus president Kaljulaid viie riigi presidendid: Sauli Niinistö Soomest, Andrzej Duda Poolast, Guðni Thorlacius Jóhannesson Islandist, Giorgi Margvelašvili Gruusiast ja Raimonds Vējonis Lätist.

Tartu linn tervitas külla tulnud presidente reedel kell üks Tartu Raekoja platsil, sellel järgnes käik Tartu Ülikooli aulasse, kus presidente võõrustas rektori kohusetäitja professor Tõnu Lehtsaar, Ahhaa teadusteaduskeskuse ja Eesti Rahva Muuseumi külastamine. Hilisõhtul osalevad presidendid üliõpilaste laulu- ja tantsupeo avatseremoonial Tartu südalinnas, laupäevaks jõuavad nad Tallinnasse võidupüha paraadile.