Joe JacksonFoto: VIDA PRESS
Inimesed
21. juuni 2018, 14:07

Michael Jacksoni isa Joe Jackson on suremas

Jacksonite muusikapere patriarh Joe Jackson (89) lamab oma poja Jermaine'i sõnul surivoodil. "Tal pole enam palju aega jäänud."

Jermaine (63) rääkis DailyMail.comile, et Joe Jackson on jäänud väga põduraks. "Tal pole enam palju aega jäänud. Pere peab tema voodiveerel olema - see on meie ainus eesmärk isa viimasteks elupäevadeks."

Briti väljaande teatel on Jackson põdenud juba mõnda aega, kuid hiljuti keelas ta pereliikmetel tema arstiandmeid näha ning teda külastada.

Läbirääkimiste tähe all möödus neli närvesöövat päeva, enne kui abikaasa Katherine Jackson, tütred Rebbie ja Joh'Vonnie ja tütretüter Yashi Brown papa Joe'd Las Vegases viimaks nägid.

"Keegi ei teadnud, mis toimub - me ei peaks manguma, anuma ega sõitlema, et oma isa näha, eriti praegusel ajal. See on valus," avameelitses Jermaine Jackson. "Meile ei öeldud, kus ta on, ja me ei saanud täit pilti. Isegi arsti käest mitte. Ema oli murest hullumas!" 

Daily Maili teatel kannatab Joe suhkruhaiguse ning usutavasti ka vanadusnõtruse all. 2015. aastal elas ta Brasiilias üle insuldi, mille tagajärjel jäi ajutiselt pimedaks. 

11 lapse isa Joe alustas 1960. aastal oma poegade Jackie, Tito ja Jermaine'i mänedžerina. Kui kampa lõid ka nooremad pojad Marlon ja Michael, sündis Jackson 5, mis pääses 1969 Motown Recordsi leivale ning millest sai ülemaailmne sensatsioon. 

Kui pojad olid suureks sirgunud, rääkisid nad, milliste despootlike võtetega oli Joe nende perebändi juhatanud. Michael kirjeldas, kuidas isa oli neid peksnud ning tema suurt nina kritiseerinud - usutakse, et just isa põlguse tõttu asus popikuningas oma välimust kirurgiliselt muutma. Ometi pääses Joe Jackson 2002. aastal kõigi aegade parima meelelahutusmändežeri tiitliga roki kuulsuste halli.