Wonju koerafarm Lõuna-Koreas.Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
21. juuni 2018, 13:29

Uuendatud kell 14.45

LÕUNA-KOREA KOHUS: koera tapmine toiduks on seadusevastane (17)

Lõuna-Korea loomakaitsjad rõõmustavad. Esimest korda riigi ajaloos kuulutas kohus koera tapmise toiduks seadusevastaseks. Ajaloolise otsuse langetas Bucheoni regionaalkohus. Loomakaitsjad usuvad nüüd, et see kohtuotsus sillutab teed koeraliha söömise täielikuks keelustamiseks, vahendab Spiegel Online.   

Koeralihast road kuuluvad traditsiooniliselt Lõuna-Korea toidukultuuri. Riigis on umbes 1700 koerafarmi ja aastas tapetakse toiduks umbes miljon koera. Noorem põlvkond peab koera juba rohkem koduloomaks kui lihaloomaks ning koeraliha söömine väheneb. 

Bucheoni regionaalkohus arutas loomakaitseorganisatsiooni Care kaebust ühe koerafarmi omaniku vastu. Care süüdistas teda loomade tapmises ilma õigustatud põhjuseta ning hügieenireeglite rikkumises.

Kohus leidiski, et liha saamine ei ole õiguslikult mõjuv põhjus koerte tapmiseks. Koerafarmi omanikule määrati ka meie vääringus 2300 eurot trahvi.

Koerafarmide omanikud mõistagi ei ole kohtuotsusega rahul. „Veiseid, sigu, kanu ja parte kasvatatakse liha saamiseks. Miks mitte ka koeri?“ ütles nende eeskõneleja Cho Hwan-ro telekanalile YTN.