SÜÜRIA TOITU TEGEMAS: Süürlanna Alaa segab bulgurit ehk kuivatatud ja purustatud nisu.Foto: Kersti Saumann/Tallinn Music Week
Inimesed
20. juuni 2018, 00:01

SÜÜRIA KÖÖK: jogurtisupp kanaga ja täidetud viinamarjalehed maitsevad koduselt (25)

Kapsalehe asemel keera rulli hoopis viinamarjaleht ja pane sellesse mitte hakkliha, vaid riis ja tomatid. Kanasuppi aga ära keeda mitte juurviljaleemes, vaid kartulitärklisega jogurtis. Selliste väikeste vangerdustega saab kodusest köögist Süüria oma, mis tekitab küll esmapilgul võõristust, ent saab mekkides ruttu omaseks. Erinevused polegi nii suured, kui võiks arvata.

Kapsalehe asemel keera rulli hoopis viinamarjaleht ja pane sellesse mitte hakkliha, vaid riis ja tomatid. Kanasuppi aga ära keeda mitte juurviljaleemes, vaid kartulitärklisega jogurtis. Selliste väikeste vangerdustega saab kodusest köögist Süüria oma, mis tekitab küll esmapilgul võõristust, ent saab mekkides ruttu omaseks. Erinevused polegi nii suured, kui võiks arvata.

„Võta viinamarjaleht ja pane see enda ette nii, et varre kinnituskoht jääks sinu poole,” õpetab süürlane Alaa Atiya täidetud viinamarjalehte ehk dolmat rulli keerama. „Keera küljed sisse ja siis rulli altpoolt üles,” näitab ta ette. Alaa on Süüria köögi tõeline ekspert. Ta on Eestis elav Süüria sõjapõgenik.

Alaa õpetas huvilisi „Saame tuttavaks!” programmi käigus korraldatud Süüria toidu töötoas.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99