SÜÜRIA TOITU TEGEMAS: Süürlanna Alaa segab bulgurit ehk kuivatatud ja purustatud nisu.Foto: Kersti Saumann/Tallinn Music Week
Henry Linnard 20. juuni 2018 00:01
Kapsalehe asemel keera rulli hoopis viinamarjaleht ja pane sellesse mitte hakkliha, vaid riis ja tomatid. Kanasuppi aga ära keeda mitte juurviljaleemes, vaid kartulitärklisega jogurtis. Selliste väikeste vangerdustega saab kodusest köögist Süüria oma, mis tekitab küll esmapilgul võõristust, ent saab mekkides ruttu omaseks. Erinevused polegi nii suured, kui võiks arvata.

Kapsalehe asemel keera rulli hoopis viinamarjaleht ja pane sellesse mitte hakkliha, vaid riis ja tomatid. Kanasuppi aga ära keeda mitte juurviljaleemes, vaid kartulitärklisega jogurtis. Selliste väikeste vangerdustega saab kodusest köögist Süüria oma, mis tekitab küll esmapilgul võõristust, ent saab mekkides ruttu omaseks. Erinevused polegi nii suured, kui võiks arvata.

„Võta viinamarjaleht ja pane see enda ette nii, et varre kinnituskoht jääks sinu poole,” õpetab süürlane Alaa Atiya täidetud viinamarjalehte ehk dolmat rulli keerama. „Keera küljed sisse ja siis rulli altpoolt üles,” näitab ta ette. Alaa on Süüria köögi tõeline ekspert. Ta on Eestis elav Süüria sõjapõgenik.

Alaa õpetas huvilisi „Saame tuttavaks!” programmi käigus korraldatud Süüria toidu töötoas.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad