Inimesed

SÜÜRIA KÖÖK: jogurtisupp kanaga ja täidetud viinamarjalehed maitsevad koduselt (25)

Henry Linnard, 20. juuni 2018, 00:01
SÜÜRIA TOITU TEGEMAS: Süürlanna Alaa segab bulgurit ehk kuivatatud ja purustatud nisu.Foto: Kersti Saumann/Tallinn Music Week
Kapsalehe asemel keera rulli hoopis viinamarjaleht ja pane sellesse mitte hakkliha, vaid riis ja tomatid. Kanasuppi aga ära keeda mitte juurviljaleemes, vaid kartulitärklisega jogurtis. Selliste väikeste vangerdustega saab kodusest köögist Süüria oma, mis tekitab küll esmapilgul võõristust, ent saab mekkides ruttu omaseks. Erinevused polegi nii suured, kui võiks arvata.

„Võta viinamarjaleht ja pane see enda ette nii, et varre kinnituskoht jääks sinu poole,” õpetab süürlane Alaa Atiya täidetud viinamarjalehte ehk dolmat rulli keerama. „Keera küljed sisse ja siis rulli altpoolt üles,” näitab ta ette. Alaa on Süüria köögi tõeline ekspert. Ta on Eestis elav Süüria sõjapõgenik.

Kõigi Õhtulehe paberlehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

24. detsember 2018, 11:56
GALERII | Kuidas valmistuvad Vao küla pagulased jõuludeks?
19. juuni 2018, 16:40
Raport: pagulased püsivad kodukandis, mitte ei trügi Euroopasse
16. juuni 2018, 11:34
Süüria perekonna uus elu Harju-Ristil: „Me tahame siia jääda heade inimeste pärast”

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee