Suviselt värskendav joogike, mis mekib kõige paremini serveerituna kohe pärast valmimist!Foto: Priit Siimon
Toiduuudised
23. juuni 2018, 14:31

TAHAD VEETA JAANID ALKOHOLIVABALT? Trendikad jaanikoteilid, mida tasuks proovida!

Jaanipäevaga seostub ikka ja alati õlu. Kuid miks mitte veeta seekordsed pühad alkoholivabalt ja proovida põnevaid kokteile, mille tuumaks on küll õlu, aga sedapuhku alkoholivaba?

Õllekokteilide autorid on Tallinna vanalinnas asuva Parrot MiniBari kokteilirestorani meistrid.

Suviselt värskendav joogike, mis mekib kõige paremini serveerituna kohe pärast valmimist! Foto: Priit Siimon

 

* Parrot TropicalFassbrause

Suviselt värskendav joogike, mis mekib kõige paremini serveerituna kohe pärast valmimist!  

0,25 kl (värskelt pressitud) ananassimahla

0,25 kl (värskelt pressitud) granadillimahla

0,25 kl alkoholivaba õlut 

jääd

Sega klaasis omavahel ananassi- ja granadillimahl, lisa sama palju A. Le Coqi alkoholivaba Premiumi (või muud samalaadset õlut) ning mõni jääkuubik. 

Soovitus

Kui soovid kasutada värskelt pressitud ananassi- ja granadillimahla, püreesta kooritud viljad ja kurna seejärel mahl läbi sõela.

Omanäoline kokteilijook mahedast kurgist ja särtsakast ingverist! Sobib hästi suvisesse aega. Foto: Priit Siimon

 

* BaiernMule

Omanäoline kokteilijook mahedast kurgist ja särtsakast ingverist! Sobib hästi suvisesse aega.

tükike ingverijuurt

0,5 laimi

0,5 värsket kurki

1 tl mett

peotäis jääd

Fassbrauset (A. Le Coq)

Tükelda ingver, laim ja kurk, lisa mesi. Purusta kõik nuiaga ja sega omavahel. Seejärel lisa segule jää ja raputa tugevalt.

Vala jook kruusi või klaasi ja lisa kuni ääreni A. Le Coqi Fassbrauset. Seejärel sega kõik uuesti läbi ning kaunista laimi ja kurgiga.

 

BerrySparkler Foto: Priit Siimon

BerrySparkler

4–5 maasikat

3–4 vaarikat

väike peotäis piparmündilehti

poole sidruni koored

2 cl suhkrusiirupit

jääd

alkoholivaba õlut 

Purusta marjad, piparmündilehed ja sidrunikoored. Sega, seejärel lisa jää ja soovi korral kamu-jabotipuu pulber (annab joogile pisut eksootilisema maitse), raputa korralikult. Vala jook klaasi ja pikenda seda näiteks A. Le Coqi alkoholivaba Premiumiga. Sega kõik läbi ning kaunista maasikate ja piparmündiga.