Sissi Nylia Benita lõpetas keskkooliFoto: Martin Ahven
Inimesed
22. juuni 2018, 16:24

FOTOD | Keskkooli lõpetanud Sissi Nylia Benita: ülikooli ma hetkel ei kavatse minna, annan endale puhkemomendi (22)

Superstaarisaates muusikukarjäärile hoo sisse saanud Sissi Nylia Benita lõpetas sel aastal Viimsi keskkooli. Neiu tunnistab, et keskkooli aeg tal väga edukalt ei möödunud. „Ülikooli ma praegu ei lähe, ma just lõpetasin keskkooli, kus mulle ei meeldinud, ma ei pane end kohe järgmisesse kooli,“ sõnab ta kindlalt. Ülikooli minemise asemel tahab Sissi hoopis jumestuskooli minna.

„Ma ei usu õppimisse vaid õppimise pärast ja annan omale puhkemomendi. Aga näiteks jumestuskool on koht, kuhu ma väga kindlalt tahaks minna,“ räägib ta.

Eriti raske periood oli Sissil kümnes ja üheteistkümnes klass. „Mul on reaalained alati kolmed olnud ja ka saksa keel. 11. klass oli minu jaoks eriti raske, sest hästi palju muutusi toimus ja no teismelisena toimubki palju muutuseid. Kuna ma olin sellise haprama mentaalse seisuga, oli see mu jaoks hästi keeruline. Mul on olnud elus mitmeid probleeme, millega olen pidanud silmitsi seisma ja kool oli üks neist. Mitte kuidagi ei saanud kordagi järje peale, mul olid ainult kolmed, ükskõik, kui palju ma õppisin!“ tunnistab neiu.

Sissi kooliskäimist ja õppimisedukust mõjutasid tugevalt ka ärevushäire ja paanikahood, mille tõttu ta vahel isegi minestas. „Kontrolltöö ajal võis ka paanikahoog tulla, siis lähedki sinna vetsu ja paned pildi tasku. Ärevus takistas mul õppimist, inimsuhteid. Jumal tänatud, et ma olen sellest nüüdseks üle saanud,“ rõõmustab ta.

12 klassile eelnes Sissil aga eriti raske suvi, kuna siis vedas teda tervis alt. Kõhuhaiguse tõttu oli ta väga nõrk ning oksendas pidevalt. See aga tugevat tüdrukut maha ei murdnud ning selle asemel, et alla anda, hakkas ta tööd tegema oma ajuga.

„Ma hakkasin oma aju treenima, kiirlugema, malet mängima, aju- ja mälumänge tegema. 12 klassis olid äkitselt mu matemaatikatööd veatud. Kõik muutus kergeks ja loksus paika, nii kooliga, endaga, peikaga, sõpradega ja perekonnaga. Sealt edasi ongi kõik ülesmäge läinud,“ rõõmustab ta.

Olenemata edukast keskkooli lõpuaastast ei kavatse Sissi praegu ülikooli minna. Nüüd kavatseb ta täisajaliselt laulmisega tegeleda ning pärast jumestuskooli ka jumestamisega leiba teenida. Siiski ei välista Sissi seda, et ta tulevikus oma elus mingi uue kire leiab ning siis seda õppima läheb.

„Minu jaoks ei ole seda, et ma valin ühe asja ja teen seda elu lõpuni. Kui ma üks päev tunnen, et ma tahan arhitektuuri minna õppima, mis mind juba aastaid on huvitanud, siis mul on see võimalus olemas. Mul ei jookse elu eest ära,” sõnab ta.