Foto: Pexels.com
Inimesed
16. juuni 2018, 10:00

Noore naiskoomiku jõhker vägistamine ja tapmine vallandas vihalaine (35)

Austraalia üldsus on noore ja andeka naiskoomiku väidetava vägistamise ja tapmise järel šokis.

BBC Newsi teatel leiti 22aastase Eurydice Dixoni surnukeha kolmapäeva öösel Melbourne'i jalgpalliväljakult. Vaid mõned tunnid varem oli noor andekas naiskoomik kohalikus baaris etteaste teinud. 

Süüdistus on esitatud 19aastasele Jaymes Toddile, kes oli end kolmapäeval ise politseis üles andnud. Todd oli tunginud talle võõra neiu kallale mõnesaja meetri kaugusel Dixoni kodust. 

Nii Dixoni kolleegid kui ka üldsuse esindajad on sotsiaalmeedias noorele naisele järelhüüdeid kirjutanud. Uuesti on vallandunud äge debatt naistevastase vägivalla üle - Dixoni surm meenutas kuue aasta tagust šokeerivat juhtumit, Jill Meagheri nimelise iirlanna tapmist Melbourne'i äärelinnas. Toona väljendas Meagheri mälestuseks rahumarsil meelt umbes 30 000 inimest. 

Dixoni jõletu tapmine tegi lõpu paljutõotavalt alanud karjäärile. "Ta suhtus kirglikult naiste probleemidesse ja ühiskondliku õiguse probleemidesse ning ammutas neist koomikuna palju materjali," rääkis Dixoni ametivend Nick Barry Australian Broadcasting Corpile.