Franz FerdinandFoto: David Edwards
Saund
15. juuni 2018, 12:18

Eesti lipp, kohev ükssarvik ning postkaardid markidega ehk Mida nõuavad lava taha Õllesummeri peaesinejad?

Maailmastaaridel on tihtipeale veidraid nõudmisi ning Õllesummeriks on neid Eestisse esinema tulemas päris mitu. Midagi ületamatut artistid küll lava taha ei nõua, kuid paar põnevat soovi on neil küll.

Armin van Buuren näiteks palub lava taha kolme pudelit viina, nelja pudelit Dom Perignoni šampust, täisteravõileibu, Red Bulli energiajooki ning Eesti lippu.

Armin van Buuren Foto: Rahi Rezvani

Inglise tantsumuusikaduo Pet Shop Boys soovib aga uhketes kogustes rätikuid - lava taga peab neid ootama 60 saunalina, laval aga 15 musta värvi käterätti. Et lava taga end mõnusalt tunda, soovivad mehed näha seal lauahõbedat, päris taldrikuid ja salvrätte. Jookide osas on nad üsna tagasihoidlikud - soovitakse kohvi, kuuma vett, teed, pudelivett, mõned pudelid punast ja valget veini.

Pet Shop Boys Foto: Promo

Kolmel korral päevas palub Pet Shop Boys varustada end sooja ja külma toidulauaga. Hommikuks oodatakse mune, peekonit, vorstikesi, röstsaia ja pannkooke või vahvleid, lisaks marju, puuvilju, orgaanilist Kreeka jogurtit ja muud. Lõunaks soovivad nad süüa kaht kuuma eelrooga - näiteks pastat, risottot, isetehtud burgereid vms - ning suppi. Õhtusöögiks peavad kõik 24 tiimiliiget saama kolmekäigulise õhtusöögi, mis peab olema väherasvane ning tervislik. Jookidest soovitakse punast ja valget veini, õlut, šampanjat. 

Mehed tahavad sõita Mercedes S-klassi limusiiniga ning üks tiimiliige soovib lava taga näha ka kohevat ükssarvikut, Darth Vaderit või Stormptrooperit. 

Franz Ferdinand soovib, et neid ootaks liiter värsket piima ning liiter sojapiima, kaks purki Red Bulli ning 6 postkaarti markidega, et neid saaks Euroopasse saata.  

Franz Ferdinand Foto: David Edwards

Kehakinnituseks paluvad mehed värskelt küpsetatud kukleid, juustuvalikud, jogurteid, hummust, pähkli- ja seemnesegusid (kuid mitte maapähkleid), puuvilju, mineraalvett, ingveriõlut, kohalikku õlut ning punast veini. Lõuna- ja õhtusöögi osas oodatakse kaht toiduvalikut, millest üks peab olema kindlasti kala, lisaks taimetoitu ning kolme-nelja erinevat värsket salatit.

Õllesummeri kõneisiku sõnul jäävad Eesti artistide soovid väga tagasihoidlikuks - küsitakse õlut, karastusjooke, džinni ning sooja toitu.