Kärt TammjärvFoto: Mari Luud
Inimesed
14. juuni 2018, 16:26

Kärt Tammjärv: Govoruhhin oli näitleja suhtes väga nõudlik

"Äärmiselt kahju oli sellest lugeda," lausub näitlejanna Kärt Tammjärv, kes mängis Vene filmirežissööri Stanislav Govoruhhini 2015. aastal valminud linateoses "Imelise ajastu lõpp". 

"Kuigi meie kokkupuude oli lühiajaline, on sellest äärmiselt positiivne mälestus. Ta oli väga tark, andekas ja professionaalne kunstnik, kes oli minu kui näitleja suhtes väga nõudlik, kõige paremas mõttes kriitiline ja mis kõige olulisem – usaldav," räägib Tammjärv.  "Olen sellest koostööst palju enda jaoks kaasa võtnud. On suur kaotus, et seda inimest meie hulgas enam ei ole."

Tammjärv lisab, et oli suur privileeg koos töötada sellise filmimaailma suurmehega.

1936. aastal Permi krais sündinud Govoruhhin lavastas üle 20 mängu- ja telefilmi. Tema loomingust on tuntud "Vertikaal" , milles mängis Vladimir Võssotski, seriaal "Kohtumispaika ei tohi muuta", "Kümme väikest neegrit", "Tom Sawyeri ja Huckleberry Finni seiklused" ja "Kapten Granti otsinguil" Lembit Ulfsakiga.

Osaliselt Tallinnas filmitud linateos "Imelise ajastu lõpp", mis põhineb Sergei Dovlatovi biograafilisel jutustusel "Kompromiss",  jäi Govoruhhini viimseks filmiks.

Stanislav Govoruhhin suri 14. juunil Moskva haiglas.