Nukuteatri noortestuudio lavastus on sündinud õpilaste ja juhendaja Mihkel Tikerpalu koostöös. Foto: Villem Roosa
Eesti uudised
14. juuni 2018, 15:23

Noored lahkavad üksindust ja suhtlemist

Nukuteatri ovaalsaalis etendub reedel ja laupäeval teatri noortestuudio lõpulavastus „Suhtlen, järelikult olen!”, kus on laval kaks aastat teatriõppes käinud 15 noort.

Nuku noortestuudio ammutas materjali meie ümber tihedasti põimunud inimsuhete võrgustikust ning lavastuses lahatakse üksindust, noorte esimesi romantilisi tundeid ja unistusi. Lavaloo dramaturgia on loonud trupp ja stuudio juhendaja Mihkel Tikerpalu.

Tikerpalu ütleb, et talle on olnud põnev jälgida nii noorte silmaringi ja oskustepagasi laienemist kui ka suhete arenemist. „Noorte suhted on neile endile väga oluline teema ning pakub palju väärt ja hingepuudutavat materjali, millest üks autor ja lavastaja kinni saab haarata. Panin kokku loo, mis räägib neist endist, tuleb nende endi seest, pakkudes humoorikas-iroonilist pilku meid kõiki ümbritsevale suhtepuntrale,“ kommenteerib Tikerpalu.

Laval on õpilased Alari Errit, Birgit Murd, Desirè Raudsepp, Helena Jõgi, Katriin Rebeca Selirand, Keijo-Johann Norden, Lotta Pärnpuu, Maria Helena Seppik, Maria Kaljula, Marie Loviise Mänd, Melmariin Salumäe, Mihkel Viinalass, Pirte Laura Lember, Sander Etverk ja Triin Heidov.

Nuku noortestuudio on nukuteatri juures tegutsev kaheaastase õppega teatristuudio, kus näitlejate, lavastajate ja loomeinimeste juhendamisel omandavad teatrikunsti algteadmisi 15–18-aastased õpilased.