"Noortebänd 2018" poolfinalist AllpoolsusVideo: Jörgen Norkroos
Noortebänd
15. juuni 2018, 14:44

ÕL VIDEOINTERVJUU | Noortebändi poolfinalist Allpoolsus: kui tahad edukaks saada, lükka raha sotsiaalmeediasse

Noorte muusikute aasta tippsündmus "Noortebänd 2018" stardib juba kaheksateistkümnendat korda. Sõelale on jäänud 15 kandidaati, keda tutvustame kuni augusti lõpuni Õhtulehe lugejatele. Iga poolfinalist sai ülesandeks esitada enda versioon Eesti tänavusest eurolaulust "La Forza".

Duo Allpoolsus sai alguse lapsepõlvesõprusest. Sakust pärit Otto Jõeleht (21) ja Tallinna poiss Alvar Antson (20) kohtusid esimest korda Rocca al Mare lõbustuspargis. "Käisime seal päris tihti, kuna minu ema juhatas seal vägesid," räägib bändi laulja ja basskitarrist Alvar. "Saime Ottoga tuttavaks batuudiväljakul ja sealt alates oleme suhelnud. Vahepeal tuli meie suhtlusesse paus, kuna elulised asjad sadasid vahele, aga hiljuti võtsin sõbraga uuesti ühendust - olin ühed käigud kirja pannud ning otsisin trummarit," jagab Alvar bändi loomislugu.
Eestis ju tuleb neid häid trummareid tikutulega otsida. "Mõtlesin, et saadan loo idee Ottole, sest ta tundus täpselt õige mees selle projekti jaoks."

Konkursil osalemise mõte on noormeeste jaoks nii-öelda loomulik valik. "Noortebänd keskendub üldiselt originaalloomingule, mis ühtib meie põhimõtetega. Püsime väga robustselt omaloomingu rajal," räägib Alvar enesekindlalt sellest, kuidas otsustati konkursist osa võtta. 

Allpoolsus püüab enda muusikastiili võimalikult mitmekesisena hoida. Eeskujusid leidub nii bluusi, roki kui džässmuusika varamust. Antsonit on inspireerinud sellised muusikud nagu Deep Purple, Amy Winehouse, Daft Punk ja Norra muusik Burzum, kes on andnud inspiratsiooni sõnade kirjutamisel. 
Otto lemmikud on aga rock'n'roll'i ja bluusibändid The Stone Foxes ja The Blue Stone. Noort trummarit on inspireerinud ka Ameerika rokkbändi Red Hot Chili Peppersi trummar Chad Smith, kelle omapärasest stiilist on noor muusik vaimustuses. 

Peale kuulsuse ja au ootab Noortebändi võitjat reis Groningeni mainekale muusikafestivalile Eurosonic, kus on võimalus kohtuda muusikamaailma tipptegijatega. Eesti artistidest on eelnevatel aastatel festivalil üles astunud Kerli, Trad.Attack! ja Ewert and the Two Dragons.

Võitja saab salvestada ja välja anda minialbumi. Auhinnapaketi koguväärtus on 3500 eurot ning see antakse välja koos Noortebändi peasponsori Kinemaga.

Poolfinaalid toimuvad 4., 5. ja 6. oktoobril Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Konkursi suurejooneline finaal on 9. novembril. Poolfinalistid valiti välja demovoorust edasipääsenute ning piirkondlikel konkurssidel osalejate vahel. Sel aastal laekus demovooru 47 kandideerimistaotlust, kust valiti välja 15 parimat.

Vaata videost ja saa teada, kellega tahaksid ansambli Allpoolsus noormehed lava jagada, kas bänd valiks võimaluse pigem esineda Eurovisioni või presidendi vastuvõtul ja mis lahenduse leiavad muusikud siis, kui hääl juhtub enne olulist kontserti ära minema. Kas mehed peavad oluliseks raha või kuulsuks ja millised omadused peavad olema ühel muusikul, et saada edukaks.