Dr Luke ja Katy Perry 2010. aastal. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
14. juuni 2018, 12:04

Kesha süüdistas Dr Luke'i Katy Perry vägistamises (2)

Dr Luke  ja Katy Perry 2010. aastal. REUTERS/David McNew (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) (DAVID MCNEW)

Kohtupabereist on selgunud, et Kesha süüdistas oma kauast produtsenti Dr Luke'i lauljanna Katy Perry vägistamises.

Kesha ja USA tipp-produtsendi Dr Luke'i (õige nimi Lukasz Gottwald) aastatepikkune kohtuvaidlus kestab edasi. Lauljatar pääses küll lepinguorjusest mehega, keda ta süüdistas nii vaimses, füüsilises kui ka seksuaalvägivallas, ning salvestas üle aastate uue plaadi, kuid Dr Luke kaebas ta laimu eest kohtusse.

 

A post shared by Kesha (@iiswhoiis) on

Väljaanne The Blast  on avaldanud Dr Luke'i kohtupaberid, mille väitel oli Kesha teda alusetult süüdistanud nii enese kui Katy Perry vägistamises.

Dokumentide järgi oli lauljatar saatnud 26. veebruaril 2016 Lady Gagale telefonisõnumi, milles kinnitas oma ammust (ja Luke'i väitel laimavat) väidet, et produtsent oli ta vägistanud. "Lisaks väitis Kesha vääralt, et ta [Luke] oli vägistanud ka Kathryn Hudsoni, keda tuntakse Katy Perry nime all." 

Seepeale olevat Lady Gaga hakanud Dr Luke'i kohta sotsiaalmeedias ja ajakirjanduses väärinfot levitama. Produtsent ise nimetab neid süüdistusi röögatuteks valedeks. 

Perry ise pole Kesha õhkupaisatud süüdistust kommenteerinud. Dr Luke'iga pole ta aastaid koostööd teinud. Mullu New York Timesile nende ametialaste sidemete katkemist kommenteerides seletas Perry: "Ma pidin pesast välja lendama."

Kesha kaebas Luke'i oktoobris 2014 kohtusse. Lauljatar väitis, et produtsendipoolse vägivalla tagajärjel tekkis tal söömishäire, mis nõudis raviasutusse minemist.

Muusikaprodutsent vastas omapoolse hagiga, väites, et Kesha määris vägistamissüüdistusega tema mainet.