Raadio 2 töötaja Jakob RosinFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
13. juuni 2018, 14:35

VIDEO | Raadio 2 otse-eetris luges uudiseid pime saatejuht (2)

Nägemispuudega raadiotöötaja Jakob Rosin luges täna hommikul esimest korda raadioeetris uudiseid. Mehe sõnul ei olnud ülesanne tema jaoks üldsegi lihtne.

Tegelikult ei muidugi ei "lugenud" Rosin uudiseid, vaid etteloetavat tekst loeti talle ette läbi tehnoloogilise seadeldise, mida ta läbi kõrvaklappide kuulab.

"Miks ma vahepeal koperdasin, siis suhteliselt keeruline on kuulata ühes kõrvas seda teksti, mida sa pead pool sekundit hiljem ilmekalt ette lugema. Ta loeb seda ette suhteliselt robotliku häälega ja sa pead ise mõtlema intonatsioonile," selgitas mees.

Rosin lasi ka raadiokuulajatel kuulata teksti, mida seadeldis talle uudiseid ette loeb. "Ühesõnaga katsu siis seda ilmekalt ette vuristada, see on soome aktsendiga ka veel kõigele lisaks," naeris ta. "Ma pean tunnistama, ma pole vist raadio otse-eetris kunagi nii närvis olnud kui praegu."

Raadio 2 hommikuprogrammi saatejuht Bert Järvet naljatles, et tegelikult loeb Rosin ajalehti kiiremini kui tema, elupõline nägija. Muuhulgas kiitis Järvet, et Jakob saab ka keerulise raadiokonsooli taga suurepäraselt hakkama.

Kuidas mees uudiste lugemisega hakkama sai, kuula videost, alates 00:30:40!