Müügikoolitaja Ekke Lainsalu Foto: Erakogu
Inimesed
12. juuni 2018, 09:47

Ekke Lainsalu: teeksin muusikat isegi siis, kui mul ei oleks ühtegi kuulajat (4)

12. juunil toimub Tallinna Linnateatris „Rännak kitarrimuusika ja elutõdedega“, kus esinevad Ekke Lainsalu ja Ereli Järv.

Müügikoolitaja Ekke Lainsalu on tunnistanud, et kui ta oleks sunnitud ametit vahetama, siis tõenäoliselt saaks temast kitarriõpetaja. Ta on kitarri mänginud juba pikka aega, kuid kontserte andnud viimase kahe aasta jooksul, Eestis küll vähem kui välismaal. 

Lainsalu kombineerib oma muusikat sõnumiga, mis on tema elukogemus ja mis aitaks maailma natuke paremaks muuta. Ta usub, et selles muusikas on hästi palju positiivset energiat inimeste muutmiseks. „Tähtis on see eeskätt mulle endale sellepärast, et esiteks mulle meeldib seda teha ja ilma selleta ma ei kujutaks ette. Teiseks, kui on võimalik seda muusikat ka jagada kuulajatele, siis see ongi tähtis. Võib istuda kodus ja kirjutada sahtlisse piltlikult öeldes. Ma tunnen nüüd, et mul on elukogemus – 50 eluaastat ei ole enam väga kaugel. Elukogemus ja võib-olla ka sisemine küpsus on andnud mulle võimaluse luua muusikat, mis peegeldabki seda küpsust, seda headust ja emotsiooni, mis on võib-olla natuke teistmoodi kui vaevaliselt sündiv muusika. Olgem ausad, muusikal on ääretult suur võim: muusika võib panna meid nutma, tõsta tuju või ärritada, viia meid ükskõik millisesse seisundisse,“ ütleb Lainsalu.

"Samas ma näen ka muusika rolli palju olulisemana, kui paljud teised võib olla näevad seda, sest mul on palju sõpru, kes on melomaanid, rääkimata sõpradest, endistest muusikutest, kes vihkavad täna muusikat. Nad on teinud muusikat, mis neile võib-olla ei meeldi, on olnud sunnitud seda tegema. Nad on pidanud kuulama muusikat, mis neile ei meeldi. Minu jaoks oleks tragöödia nii oluline asi enda elust välja lülitada,“ jätkab ta.

Müügikoolitaja Ekke Lainsalu Foto: Erakogu

Miks see muusikategemine Ekke jaoks nii oluline on?

„Esiteks ma seda tohutult naudin, see on minu jaoks teraapiline protsess. Ma teeksin seda isegi siis, kui mul ei oleks ühtegi kuulajat. Teisest küljest on nii, et kui ma saan pakkuda inimestele midagi sellist, mis neid puudutab ja teeb olemise paremaks, siis ma saan sellest ise ju tagasi ja saan veel rohkem inimestele anda, midagi veel põnevamat, midagi veel paremat ja teraapilisemat. See on imeline,“ sõnab Lainsalu.