Hotell Le Chambard, kus Anthony Bourdain endalt elu võttis. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
11. juuni 2018, 13:30

Allikad: Anthony Bourdain polnud surma eel päris tema ise (1)

Hotell  Le Chambard, kus Anthony Bourdain endalt elu võttis. Reuters/Scanpix

Mitme allika kinnitusel polnud telekokk ja mitme raamatu autor Anthony Bourdain (61) enne oma šokeerivat enesetappu päris see mees, keda nad seni olid tundnud.

Maailmakuulsa kokandusguru Bourdaini surnukeha leidis reede hommikul Kayserbergi-nimelise Kirde-Prantsusmaa küla hotellitoast tema lähedane sõber, Prantsuse kokk Eric Ripert, kes peab New Yorgis kuulsat restorani Le Bernardin ning kellega koos oli Bourdain oma CNNi saatesarja "Parts Unknown" ("Tundmatud osad") uusi osi filminud. 

New York Timesi teatel olid Anthony ja Eric igal õhtul viietärnihotelli Le Chambard bistroos einet võtnud. Kui Bourdain  neljapäeva õhtul oma numbritoast sööma ei ilmunud, pidasid seda veidraks isegi kelnerid. „Ka härra Ripert pidas seda veidraks,“ seletas kelner Maxime Voinson ajalehele.

Reede hommikul pidi Bourdain suunduma lähedalasuvale väliturule saate võtetele. Kui ta hommikul sööma ei tulnud, läks üle tunni aja oodanud Eric tema numbrituppa ning leidis vannitoast eest elutu keha. Maailmakuulus gurmaan oli end hommikumantli vööga üles poonud. 

Kuritegu ei kahtlustata

Kohalik prokurör Christian de Rocquigny ütles laupäeval ajakirjanikele, et võimud ei kahtlusta kuritegu. De Rocquigny lisas, et Bourdaini enesetapp paistab olevat olnud impulsiivne akt.

Kuigi surnukehalt võeti vereproov uimastiekspertiisiks, toonitas prokurör: „Üksnes selleks, et anda omastele rohkem infot tema surma motiivide ja põhjuse kohta. Meil pole infot, et Bourdain oleks surmaeelsetel päevadel alkoholi pruukinud või tavapärasest erinevalt käitunud.“

Kuid mitme allika kinnitusel polnud Bourdain viimastel elupäevadel olnud päris tema ise. Ajakirja People andmeil oli telestaar olnud viimastel kuudel saatevõtetest läbi ja lõhki kurnatud. Ka Bourdaini ema Gladys meenutas New York Timesile, et Ericu sõnul oli Tony viimased paar päeva sünge olnud.

Tumedate tungidega oli Bourdain maadelnud varemgi. Ta on kirjutanud oma uimastisõltuvusest. Raamatus „Keskmiselt küps“ oli Bourdain kirjeldanud, kuidas esimese abielu karilejooks oli ta enesetapu äärele viinud. Õhtust õhtusse oli ta end alkoholi ja uimastitega oimetuseni nüristanud ja lõbumajades käinud.