Inés Zorreguieta (1984 - 2018) Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
11. juuni 2018, 11:45

Kuninganna Máxima saatis oma õe viimsele teele (2)

Hollandi kuninganna Máxima saabus reedel koos kuningas Willem-Alexanderi ja nende kolme tütrega oma kodumaale Argentinasse, et saata viimsele teele enesetapu teinud noorem õde.

Psühholoogiharidusega Inés Zorreguieta, kes töötas Argentina ühiskondliku arengu ministeeriumis ametnikuna, oli kohaliku ajakirjanduse teatel kannatanud aastaid depressiooni ja toitumishäirete all. 33aastase naise elutu keha leidsid tema korterist keegi sõber ning Inési ja Máxima eakas ema. Matused peeti reedel Buenos Aireses. 

Hollandi kuningannal olid temast 13 aastat noorema õega soojad suhted. Inés oli Máxima pulmas pruutneitsi. Ühtlasi oli ta kuningliku paari noorima tütre, 11aastase printsessi Ariane ristiema. 

Hollandi peaminister Mark Rutte soovis kuningannale ja tema perele jõudu kohutava kaotusega toimetulekuks. "Kuninganna õe ootamatu surm on suur šokk," ütles Rutte oma avalduses. "See uudis on määratult kurb ja südantlõhestav ning mahajääjatele arusaamatu."

Kuninganna Máxima ei osale leina tõttu riigivisiidil Baltikumi riikidesse. Kuningas Willem-Alexander on nüüdseks saabunud Lätisse ning jõuab homme Eestisse, kus viibib kaks päeva. Edasi suundub Madalmaade monarh Leetu. 

Inez Zorreguieta (1984 - 2018)

Eile tegi kuningas ametliku avalduse. "Kuningas Willem-Alexander ja kuninganna Máxima on tänulikud kõigi Máxima õe Inés Zorreguieta surma järel saadud kaastundeavalduste eest. Inés oli meile väga kallis. Kuninganna Máxima on oma südames esmaspäeval algavatel riigivisiitidel kaasas."