Hubane ning intiimne Viinamuseum on koht, kus mõnus nautida tõelisi meistriteoseid Foto: Viinamuuseum
Inimesed
10. juuni 2018, 11:44

PILDID | Tallinnas avas uksed ainulaadne ja salapärane Viinamuuseum (10)

Tallinna vanalinnas asuva Rae Meierei restorani salajase osana avati suure avapeo saatel eksklusiivne kokteilibaar Viinamuuseum, mille kokteilides kohtuvad gastronoomia ja miksoloogia saladused. Lisaks käsitööna valminud kokteilidele, viiakse külastaja põnevale viinaajaloo rännakule.
Hubane ning intiimne Viinamuseum on koht, kus mõnus nautida tõelisi meistriteoseid

Kokteilibaari meeleolukal avapeol oli kohal värvikas seltskond, kellele esimesena juhatati tee salapärasesse kohta, kuhu juhuslik mööduja tänavalt ei satu. Unikaalse muuseumi kontseptsiooniga kokteilibaar on speak easy stiilis lounge, mis on justkui teadjate salamõnu. Kõik kohalolijad said degusteerida hoolikalt läbimõeldud kokteilimenüüd ning tutvuda uhke viinapudelite kollektsiooni ja omaette vaatamisväärsusega, milleks on destillatsiooniaparaat.

Kõiki kokteilibaarikülastajaid tervitas kullasäras hiiglaslik Saksamaalt pärit destillatsiooniaparaat, millega lähiajal hakatakse pärast vajalike katsetusprotsesse valmistama Viinamuuseumi enda hundijalavett ning mille üheks põhikomponendiks saab olema õlu. Kokteilibaari varustusse kuuluv aparaat on ainulaadne ning sellesarnast üheski teisest Eesti baarist ei leia.

Viinamuuseumi kollektsiooni on praeguseks kokku kogutud ka üle 150 erilise viinapudeli, millest vanim pärineb aastast 1976. Tegu on Venemaa päritoluga Pshenichnaja viinaga, mille ajalugu ulatub 20. sajandi esimesse poolde. Ajaloolise väärtusega kollektsiooni soovitakse kokku koguda 400 eksponaati, et juhatada külastaja läbi viinaajaloo.

Kõige selle põneva saatel ongi külastajatel võimalus nautida menüüd, mis koosneb 24-st erilisest käsitöökokteilist. Kohalikust loodusest ja suvisest värskusest inspireeritud Jahe Eha, jumalikku naiselikkust sümboliseeriv Mayahuel ja miksoloogia tõeline meistriklass Altered Carbon on vaid mõned apetiitsed näited kahe kultuuri kooslusest – gastronoomiast ja miksoloogiast.

Kokteilide valmistamisel pööratakse erilist tähelepanu koostisosadele ning ka jookide serveerimisele. Kõikide kokteilide valmistamisel kasutatakse kohapeal tehtud siirupeid ning erilisi valmistustehnikaid, mida mujal ei näe.

Koha eesmärk ei ole mitte ainult serveerida professionaalsete kokteilimeistrite valmistatud käsitöökokteile, vaid harida külastajaid ka selle omaette teaduse põnevatest tahkudest. Personaalse teeninduse abil soovitakse esmalt saada infot kliendi eelistustest, mille põhjal just see õige kokteil välja valida. Kunstiteose valmimise ajal juhatab kogenud miksoloog kokteilinautleja läbi joogivalmimise loo. 

Hubane ning intiimne Viinamuseum on koht, kuhu minna nautima tõelisi meistriteoseid ning kust lahkuda lisaks unustamatutele maitseelamustele ka väärt teadmistega nii tänapäeva joogikultuurist kui ka selle väärikast ajaloost. Rae Meierei salajases ruumis asuv kokteilibaar Viinamuuseum on kõikidele huvilistele avatud neljapäevast laupäevani ajavahemikul 19:00-00:00. Ettetellimisel ollakse avatud ka teistel päevadel.

Vaata pilte!

Hubane ning intiimne Viinamuseum on koht, kus mõnus nautida tõelisi meistriteoseid Foto: Viinamuuseum