Anthony Bourdain 2000. aastal Brasserie Les Halles'i peakokana.Foto: VIDA PRESS
Inimesed
8. juuni 2018, 17:00

Neli asja, mida kadunud Anthony Bourdain kodukokkadele õpetas

61aastaselt vabasurma läinud Anthony Bourdain jagas oma raamatutes ja telesaadetes ohtralt näpunäiteid. Iltalehti loetleb nelja tarkust, mis kodukokkadel tasub kõrva taha panna. 

1. Austa teist kultuuri

Bourdaini huvitasid kõikvõimalikud subkultuurid ning maailma eri otste köögid. Ta ei halvustanud midagi ega kedagi. 

2. Kuula

Bourdain kuulas oma intervjueeritavaid ja nende lugusid tähelepanelikult. Ta tahtis, et põnevad lood kuulajateni-vaatajateni jõuaksid. Teisi kuulates võime ka uusi köögitarkusi omandada.

3. Võta kokkamist ja toitu tšillimalt

Saate "Taste" kohtunikuna oli Bourdain soe ja innustav. Ta toonitas, et söök ja söögi tegemine on naudingud, mida ei maksa liiga tõsiselt võtta. 

4. Ihu nuga teravaks

Bourdaini kinnitusel on kõige tähtsam köögiriist kvaliteetne nuga, mis tuleb terav hoida. "Nuga on köögis otsekui sinu enese käepikendus. See väljendab su andekust, oskusi, andeid, kogemusi, unelmaid ja soove," kirjutas Anthony oma kokaraamatus "Les Halles Cookbook".