Foto on illustratiivne. Foto: Pexels.com
Inimesed
8. juuni 2018, 14:05

Hollandi kuninganna õde oli enesetapust diplomitöö kirjutanud

Hollandi kuninganna Máxima õde Inés Zorreguieta (33) leiti kolmapäeva õhtul oma Buenos Airese korterist pooduna. Daily Maili teatel tundub pahaendeline, et psühholoogiharidusega noor naine oli kirjutanud suitsiidist oma diplomitöö.

Argentina ajakirjanduse teatel oli argentiinlannast kuninganna õde, kes töötas ühiskondliku arengu ministeeriumis, maadelnud depressiooni ja anoreksiaga. Inés, kes oli kuninganna Maxima ja kuningas Willem-Alexanderi kolmest tütrest noorima, printsess Ariane (11) ristiema, oli 2012. aastal ravinud end ka psühhiaatriakliinikus.

Surnukeha leidis Inési ja Máxima ema María del Carmen Cerruti Carricart, kes oli sattunud ärevusse, kui tütar polnud päev otsa telefoni võtnud, ning koos Inési sõbraga korterisse sisenenud.  

Tundub pahaendeline, et kaheksa aastat tagasi Buenos Aireses asuvat Belgrano ülikooli lõpetades oli Inés kirjutanud põhjaliku uurimistöö enesetapust. Hollandi kuninganna õde uuris, mis sunnib naisi endalt elu võtma. 

Inés kirjutas, et enesetapud on sagedasemad vallaliste või äsja lahku läinud naiste puhul, kuid suitsiidiriski suurendavad ka söömishäired. Noor naine jõudis 32 lehekülje pikkuses diplomitöös järeldusele, et naistel õnnestub enesetapp meestest harvem, kuna kasutavad teisi meetodeid. 

"Naised valivad vähem vägivaldse meetodi, muretsedes surnukeha välimuse pärast," kirjutas Inés. Kuid levinuimaks enesetapumeetodiks nimetas ta poomist. Sel moel lahkus elust ka tema ise.