"Kreisiraadio" seltskond ehk Hannes Võrno, Peeter Oja ja Tarmo Leinatamm 2003. aastal.Foto: ARNO SAAR
Film
7. juuni 2018, 15:19

TORE ÜLLATUS! Telerežissöör René Vilbre lubab „Kreisiraadiost“ täispika filmi teha (7)

Telerežissöör René Vilbre käis "Vikerhommikus" rääkimas "Kreisiraadio" telgitagustest ning avaldas, et tal on juba viimased 16 aastat sahtlis seisnud "Kreisiraadio" täispika filmi stsenaarium, mis ootab nüüd vaid rahastajaid, et publiku ette tulla. 

"Täispika filmi stsenaarium on mul täiesti olemas viimased 16 aastat ja see on minu arust väga naljakas, aga me ei ole sellele veel rahasid taha saanud, sest filmirahastajad arvavad, et see on liiga sketšilik, mis on minu arust just väga hea. Seal on Monty Pythoni-laadsed sketšid, lugu on täiesti olemas. Kui kellelgi produtsentidest nüüd turgatab, et oleks väga head naljafilmi vaja, siis see siiamaani töötab!" räägib mees.

"Kreisiraadio" filmi stsenaarium on kirjutatud neljakesi ning üks autoritest on ka armastatud kirjanik Andrus Kivirähk. "Niiet mul on olemas täiesti Kivirähu allkirjaga täispikk „Kreisiraadio“ filmi stsenaarium sahtlipõhjas ja ootamas," rõõmustab ta.

Muuhulgas vastas mees raadioeetris paljuküsitud küsimusele: kas nad kirjutasid omal ajal ühes Leinatamme, Oja ja Võrnoga "Kreisiraadio" nalju ikka kaine peaga?

"Seda küsitakse absoluutselt iga kord, ma ei tea, kas fännid on õnnelikud või õnnetud selle üle, aga 98,5% kõikidest „Kreisiraadio“ naljadest on tehtud absoluutselt kaine peaga. Poolteist nalja, kus ei pruukinud olla see värskusaste kõige õigem. Millised need on, praegu ei ütle," vastas Vilbre.

Kuna tänapäeval solvutakse pea iga nalja peale, imestab Vilbre, et tol ajal "Kreisiraadio", vahel veidi ekstreemsete naljade peale, keegi ei kaevanud.

"Kummaline, et praegu on aeg, kus tihedalt „Kreisiraadiot“ korratakse, olen ise sellele peale sattunud. Aga kui meie neid nalju tegime, siis ega pidurit väga peal ei hoidnud. Ega ma ei kujuta ette, kas praegusel ajal julgetaks selliseid nalju teha. Võtame šketsi „Neegri nali“, naljamehed ei tuleks selle pealegi üldse, et selle üle üldse nalja heita," arvab ta. 

"Aga see on see huvitav juhus, et me oleme teinud midagi sellist, mida praegu enam ei juleta teha. Ühelt poolt on see kurb, teisalt kummaline, et midagi sellist saab olla kergelt öeldes keelu all juba. Kui nalja hakatakse ära keelama või sellele viltu vaatama, on vist ühiskonnaga midagi lahti," tõdeb Vilbre.

Kuigi suuri jamasid Vilbre endale "Kreisiraadio" sketšidega kaasa ei toonud, sai ta ikka vahel ühelt või teiselt poolt nahutada.

„Muidugi kaevati selle peale, et kivipallur, et prime time’is (telekavaatamise tippajal - toim.) on verise peaga mees, kes ei räägi kõige targemat juttu suust välja. Selliseid kaebusi tuli mitmeid, ma sain näiteks väga kõvasti riielda Eve Viilupi käest, kui meil oli Tipi ja Täpi nali, mis on isegi kergelt öeldud selle kohta," naerab ta.