Inés Zorreguieta Foto: VIDA PRESS
Inimesed
7. juuni 2018, 12:29

Hollandi kuninganna noorem õde leiti surnuna (4)

Hollandi kuninganna Máxima noorem õde leiti eile õhtul oma Buenos Airese korterist surnuna. Ilmselt oli 33aastane Inés Zorreguieta ise oma eluküünla kustutanud.

Argentina ajakirjanduse teatel oli argentiinlannast kuninganna õde, kes töötas valitsuse alluvuses, maadelnud depressiooni ja toitumishäiretega. Inés, kes oli kuninganna Maxima ja kuningas Willem-Alexanderi kolmest tütrest noorima, printsess Ariane (11) ristiema, oli ravinud end ka psühhiaatriakliinikus.

Hollandi kuningas Willem-Alexander pidi koos abikaasaga külastama 12.-13. juunil Eestit. Ajakirja Hello! andmeil ei saada kuninganna Maxima leina tõttu monarhi Eesti, Läti ja Leedu riigivisiidil. 

Inés oli Maxima vanemate María del Carmen Cerruti Carricarti ning nüüdseks juba surnud Jorge Zorreguieta noorim laps.

Kuningannal on kaks venda, Juan ja Martin, ning isa esimesest abielust kolm poolõde: Maria, Dolores ja Angeles. 

Kui mullu suvel suri kuninganna isa, sõitis kogu kuninglik pere matusteks Buenos Airesesse. Endisee Argentina põllumajandusministri Jorge Zorreguieta oli 89 aasta vanuses hauda viinud lümfivähk. 

Kuna Zorreguieta oli olnud ministriametis kindral Jorge Rafael Videla vägivaldse režiimi ajal, ei lubanud Hollandi võimud tal 2002. aastal osaleda tütre ja toonase kroonprintsi laulatusel. Zorreguieta ei saanud osa ka väimehe kroonimisest. Küll aga tohtis Zorreguieta osaleda oma kolme tütretütre ristimisel - seda peeti pere-, mitte riigiasjaks. 

 ______________________________________________________________

Kui sind vaevab masendus või vajad tuge, helista Eluliini emotsionaalse toe telefonile: 

eesti keeles 655 8088

vene keeles 655 5688