Ainar Ruusaar.Foto: Alar Truu
Eesti uudised
7. juuni 2018, 08:42

Venemaa russofoobide nimekirjas on ka ajakirjanik Ainar Ruussaar (13)

Venemaa keelas riiki sisenemise 20 Eesti kodanikule, keda Moskva peab russofoobideks, teatas kolmapäeval Venemaa välisministeeriumi teabe- ja pressiosakonna asedirektor Artjom Kožin ministeeriumi veebilehel. Teiste seas on nimekirjas ka ajakirjanik Ainar Ruussaar. 

"Üks põhjus võib olla see, et olin rahvusringhäälingus üks sõltumatu venekeelse kanali ETV+ käivitajaid ja ideolooge," ütles Ainar Ruussaar Postimehele

Eesti suursaadik Venemaal sai kolmapäeval nimekirja Eesti kodanikest, kellel enam Venemaale siseneda ei lubata. Teadaolevalt on nimekirjas 20 Eesti poliitika- ja ühiskonnategelast, nende nimesid välisministeerium ei avalikusta. 

 Märtsis otsustas Eesti valitsus kehtestada sissesõidukeeld nn Magnitski nimekirjas olevale 49le inimesele. 

Rahvusvahelised organisatsioonid, nagu Euroopa Nõukogu, Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon ning Euroopa Parlament, on riike üles kutsunud kehtestama sanktsioone Sergei Magnitski juhtumi ja samalaadsete juhtumitega seotud isikute suhtes. Inimõiguste rikkujate suhtes on riigisiseseid meetmeid, sealhulgas sissesõidukeelu, kehtestanud USA, Kanada, Ühendkuningriik, Läti ja Leedu.