Eesti uudised
6. juuni 2018, 20:26

VIDEO | Jüri Adams: Savisaare kaasus on täielik õnnetus (61)

Riigikogu põhiseaduskomisjoni aseesimees ja Vabaerakonna saadik Jüri Adams ütles, et Edgar Savisaare üle kohtupidamise lõpetamise otsus jääb kohtuniku südametunnistusele, kuid on täiesti selge, et paljude õiglusstundele mõjub see laastavalt.

"Savisaare kaasus on täielik õnnetus," ütles Adams Vabaerakonna portaalile Vabauudised. "Ebameeldiv on anda sellist intervjuud, mis põhimõtteliselt ütleb, et Eesti kohtusüsteemiga on kõik korras sellel päeval, kui just on tulnud uudis, et üks kohtunik on teinud otsuse, millega Savisaar sisuliselt enam kunagi oma varasemate tegude eest kohtu alla minema ei pea."

Adams usub, et otsus kannab sõnumit, et Eestis on lubatud varastada ja altkäemaksu võtta ning karistust kartma ei pea.

"Isegi kui see jutt Savisaare võimatult halvast tervisest oleks õige, siis kokkvõttev sõnum on keskmise Eesti kodaniku jaoks ikkagi negatiivne," seletas Adams.

Adams märkis, et Eesti koht korruptsioonitajumise indeksis on ajalooliselt olnud väga kõrge ning Savisaare protsess võib sedagi mõjutada.

"Kui nüüd tulemuseks on see, et Savisaare protsess lõpeb ja lisaks sellele korruptsiooni indeks tõuseb, siis on see veel suurem solvang Eesti rahvale," sõnas Adams.